Året 2012

Då var sista dagen av året kommen. (Jag har tidsinställt detta inlögg)
Jag har ju som en tradition här på bloggen att svara på en lista om året som varit, samt skirva lite om det.
I år tänkte jag göra det mer utförligt. (Här hittar du 2009 2010 och 2011 lista)
 

Tvåtusentolv

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag startade ett eget företag! Till en början kändes allting som en omöjlighet att förstå, men nu börjar jag förstå mer och mer. Det finns mycket kvar att lära men nu känns det som att jag har mer kontroll på vad jag gör.
Under året 2013 så ska jag se till att Mediamaskinen hamnar ute på intrenet och får en egen hemsida.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade hoppas så innerligt att jag skulle kunna skriva ja här med stora bokstäver, men dessvärre måste jag skriva nej. Mitt nyårs löfte var att göra en tjejklassiker. Jag gjorde tjejvasan och tjejvättern men när det var dags för vansbrosimmet, fick inte jag ledig från jobbet och ingen av mina arbetskamrater ville byta.
Jag var så besviken i flera veckor och är det lite grann fortfarande. Jag skulle kunna göra om det, det kommande året, men dom där loppen är inte gratis om man säger så. Jag får göra det en annan gång i livet.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen av mina närmaste. Men det känns som att det är många som får barn hela tiden. Det är den åldern nu. Jag kan säga att för mig och Vidar är det här med barn något som ligger långt fram i tiden. Det är många som frågar, och det känns väl som att vi "borde" tänka på barn nu. Vi har varit tillsammans i flera år och har utbildatd oss. Men NEJ, barn får vänta i några år. Jag ska sattsa på min karriär och just nu är mitt företag min lilla bebis som ska bli stor och förhoppningsvis lite självgående innan det blir dags för barn.

4. Dog någon som stod dig nära? I år var jag lycklig lottad.  <3

5. Vilka länder besökte du? Det känns super tris att skriva inga här. Det har bara inte varait lägligt att resa. I år la vi pengar på att renovera hela vår lilla lägenhet. Jag hoppas som varje år att jag kommer att få resa det kommande året. Drömmer om att få åka med Vidar till NY och visa honom vart jag spenderade ett av mitt livs bästa år för att sedan åka till LA och hälsa på Mia och se hur hon lever.

6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013? Detta låter kanske ytligt men här svarar jag pengar. Den här hösten har varit kämpig, men jag vet att det inte alltid kommer vara så här. Jag hoppas att mitt företag kommer blomstra och att jag kan spendera pengar på saker som inte bara är ett måste! :) Men hej, jag klagar inte. Det är nyttigt att få känna att jag kan inte köpa en ny tröja om jag vill ha eller resa bort osv... För huvudsaken är att jag har tak över huvudet och mat i magen.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 1 juni tog jag examen, och ett par veckor efter fick jag reda på att min C uppsatts har blivit godkänd. En helt underbar känsla efter att ha skrivit och kämpat med den i ett halv år. Om jag ska vara ärlig trodde jag inte att jag skulle klara av det, men thiiii där fick jag. Där med växte mitt självförtoende yttligare.

8. Vad var din största framgång 2012? Att jag fick kandidatexamen är en framgång, men också att jag startade mitt företag nu höstast och har haft några kunder! Men jag kan tyvärr inte skryta om någon större framgång som är värd att skrika ut om!

9. Största misstaget? Jag kommer inte på något direkt misstag som jag går runt och ångrar varje dag.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inte mer än vanligt.

11. Bästa köpet? Min kamera och dator till företaget.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Förutom räkningar, teknik!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att Kolmårdesdjurpark ville att jag skulle göra ett pilot avsnitt till dom.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Dansa, pausa med Panetoz! Efter att ha intrevjuat dom, började jag älska låten. Otroligt trevliga och roliga hela gänget och bjöd verkligen på sig själva. Sen fler låtar såklart men just den sticker ut.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Om man jämför med 2011, så har jag varit gladare. Men hösten har varit väldigt kämpig eftersom att min faster fick cancer och pappa några veckor efter, reda på att han hade prostatacancer. De båda har opererat sig och allt gick bra. Det är jag otroligt tacksam för.
<3
Jag vet att många av mina vänner inte vet om detta. Men ta inte illa upp, jag har aldrig varit en person som tycker om att prata när något är jobbigt. Det finns bara en person som jag säger allt till och gråter inför och det är Vidar. Det betyder inte att jag känner att jag kan lita på er mina vänner, utan för jag tycker det är så förbannat jobbigt att prata om det. Men om det kommer på tal så skulle jag aldrig ljuga. Men nu vet ni.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Kort och gott: slutat att älta allt om och om igen...

17. Vad önskar du att du gjort mindre? åt mindre godis!

18. Hur tillbringar du julen? I Ringarum med familjen och släkt från mammas sida.

19. Blev du kär i år? Jag var kär från början till slut och mer ska det bli :)

20. Favoritprogram på TV? Svenska Hollywood fruar är alltid en favorit. Annars så tittar jag inte så mycket på TV.

21. Bästa boken du läste i år? Jag har haft en sådan otur med böcker iår. Jag har påbörjat en massa böcker men ingen har varit bra. Men nu har jag börjat med yttligare bok som heter "De utvalada", den verkar vara bra! Jag har kommit på att jag nog bäst gillar fantasy böcker.

22. Största musikaliska upptäckten? First aid kit.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ett par vandrings kängor som jag fick av Vidar.

25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, jag önska mig inget speciellt förutom kängorna.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Vidar bjöd på frukost och fika på stan sen jobbade jag hela dagen.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att alla skulle få varit friska!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Jag har ingen speciell klädstil.

29. Vad fick dig att må bra? Alla mina promenader med Tessan nu under hösten.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Fredrik Wikingsson brukar ju vara mitt givna svar, men han har fått en konkurrans. Nämligen denna man

31. Vem saknade du? Jag saknar att ha alla min fina vänner nära mig. Istället är de utsprida runt om i världen. Men jag är så stolt över er alla!!

32. De bästa nya människorna du träffade? Therese. Hon är ingen ny person, men vi har under hösten tagit upp kontakten igen efter att vi inte hörts eller setts på flera år. Det klickade lika bra nu som för 5 år sedan. Nu ska hon lämna Norrköping och flytta till Uppsala, jag är glad för hennes skulle att hon ska få jobba med det hon vill.
Jag kommer bara sakna ihjäl mig efter henne!!


Ett urval av bilder från året.


Under vintern och vår/vintern blev det mycket skidåkning och utomhusaktivitet med vänner. Min lillebror och lillasyster kom på besök samt Vidars lillebror Emil.
Jag lärde mig att dricka kaffe på semeldagen. Svenska björnstammen från Norrköping hade spelning, efter blev det barhäng med dom.
Jag undervisade på universitet i foto och redigering. Vi spelade även en hel del tennis, jag åt GI och körde Tjejvasan på 3,5 timme, fick vara 70-tals modell och hade föreläsningar i skolan.Våren kom till Luleå i mitten av maj. Solen började lyssa dygnet runt, detta är den bästa tiden i Norrbotten.
Jag besökte mitt favoritställe som vis alla årstider.
Vidar och jag gick på bankett där han fick ta emot fint stipendium.
VI köpte vår bil och började packa inför flytten till Norrköping.
1 juni tog jag examen!
 Vidars bror Emil sjöng om studentens lyckliga dar! Under hela juni renoverade vi lägenheten!
Jag cyklade tjejvättern, badade i Ågelsjön, seglade, träffade mina au pair barn. Vi hade även middagar hemma hos och skålade in vårt nya hem.
TS och jag började med våra lååååånga promenader.
Under midsommar åkte jag ned till Mia i Skåne.
 
 
Jag startade upp mitt företag under hösten, började rida. Ts och jag fortsatte att gå.
Efter nästan 2 år fick jag för en dag krama om min vän Amanda.
Jag bjöd vänner på mina hembakta bullar. Bildproducerade och vi blev klara med sängen.
 
 
Vintern har bestått av att äta, äta och äta.
Jag har nog aldrig ätit så mycket i mitt liv!
Känns skönt att jag börjat träna igen.
 
Där har ni mitt 2012.
Nu vänder vi bland och blickar fram mot 2013!!

På väg!

Hallå.

Efter att ha fixat hemma med diverse olika saker, sitter vi nu i bilen på väg söder ut.
Kiwi och Newton är hos mormor, det är så lyxigt med henne som kattvakt.

Vidar och jag ska sova på hotell i Jönköping i natt innan vi åker ner till Åhus och Mia.
Jag känner mig supertaggad inför detta nyår, kommer bli så bra!!

/m

Invigning av mugg och hjälm

Jag sitter framför tvn och kolla på nyhetsmorgon samtdigt som jag surfar och äter frukost.
Multitasking delux.
Jag inviger min nya STORA te mugg.
Efter frukost ska jag åka och rida och inviga min hjälm.
 
Önskar er en bra lördag!
Ikväll blir det middag hos finaste TS.
/Maddo