Elefant

Hallå där.
 
I förrgår fick jag ett sms från Kolmården att de fått en elefantkalv, och detta måste ju fångas på film.
I morse åkte jag ut dit tillsammans med Vidar som fick assistera ljudtekniker, och jag måste bara säga det: Vilken lyx att vara två!! Allt gick mycket smidigare och lättare. Även om det går bra att jobba ensam eftersom att jag alltid annars gör det.
 
Bebisen var den minsta elefant jag någonsin sett, super gullig.
Inspelningen gick bra och jag fick en gullig bild på charmtrollet.
 
 
Resultatet kommer upp om några dagar.
 

Igår läste jag ut boken som jag påbörjade i måndags, Water for elephants (Mycket elefanter i detta inlägg).
Vad har jag att säga om den boken, det var den bästa bok jag har läst på väldigt länge!! Den grep tag i mig från sida ett till sista sidan. Jag kan varmt rekomendera den boken, lagom tjock också på sina 350 sidor.
Inte för tung att hålla i när man läser.
Den får 5/5 av mig.
Nu är jag sugen på att hugga in på en ny bok, har ingen på lager hemma så funderar på att gå till biblioteket eller bokhandel och leta.
Har du något boktips?
Jag gillar fantasi, fiction, spänning blandat med romantik.
 
/Maddo

 
Bästa boken!!
 
 
 

Hungerspelen

Idag läste jag ut den 950 tjocka boken Hungergames. Det var alla tre böcker i en bok.
Här kommer en liten mini recension.
 
Första boken finns ute som film, som jag hade sett. Boken var spännande ändå eftersom att den var mer detaljerik, även om jag tycker filmen skildrar boken ovanligt bra.
Jag läste ut första boken på ett par dagar. Har du sett filmen och vill läsa böckerna räcker det med att börja läsa bok 2.
 
Andra boken började bra! Den var spännande och jag fastnade, men i mitten av boken började den att segna till och tyvärr fortsatte den att göra det ju längre slutet kom.
Det blev så pass långtråkig att jag slutade läsa den under några veckor. När jag väl satte mig ner och börja läsa så fastnade jag lite igen. Jag upplevde att det inte hände så mycket i boken, mycket var förberedelser inför sista boken. De befann sig i samma miljöer, prata mest olika strategier. Boken vänder till det bättre i slutet.
 
Tredje boken börjar med spänning som stiger mer och mer! Jag tycker att det börjar bli svårt att hålla koll på alla rollkarakterär i boken eftersom de är så många. När det händer något dåligt med dom så bryr jag mig inte nämnvärt eftersom jag inte har någon relation till dom.
Vissa katastrofer som innträffar tycker jag slätas ut för fort, när sista sidán är läst sitter jag forfarande med en massa frågetecken.
Det stör mig.
 
Den får 3/5 från mig. Boken känns lite för lång, lite för seg. Samtidigt är det spännande och får mig att vilja läsa vidare.
 
 
Boken som jag börja läsa nu heter Water for elephants. Även den finns som film som jag har sett för några år sedan. Dock minns jag inte vad den handlade om och jag har hört att boken ska vara bättre.
 
/Maddo

Under en filt i regnet

Hej på er.
 
Som vanligt springer dagarna iväg, och vi befinner oss i slutet av juli. I morgon är det en vecka kvar tills jag fyller 25. Låter stort på någotvis. Jag gillar min födelsedag, att fylla år och få uppmärksamhet. (Så glöm inte!!)
 
I fredags låg jag hemma och var sjuk... feber och en huvudvärk från "*#€*#^?#, det hjälpte inte med tabletter. Jag tror att jag kan har varit uttorkad, jag är dålig på att dricka. Så hela fredagen drack jag massor av vatten.
I går mådde jag mycket bättre! Vi åkte ner till Ringarum där det var pubafton. En hemvändar fest kan man säga. Jag träffade en massa folk som jag inte sett på år och dar. Hela kvällen blev ett stort kramkalas.
 
Idag har vi tagit det lugnt, jag har suttit ute på bakongen och läst min bok medans det regnade. Jag tycker det är mysigt att sitta ute i regnet under en filt. Mannen har lovat Raclette till middag. Han är för bra!
 
Imorgon går jag på min näst sista vecka på Östnytt. Nästa helg åker jag ner till Åhus på mitt årliga besök. Längtar att få träffa Mia.
 
 
Jag målade topparna guldiga förut. Svårt att fota med västern och en hand, där av så är det oskärpa. Efter att ha haft bra naglar i några månader börar dom nu att ge vika. Sprickor och tendes till att snart gå av.

 
I veckan planterade jag äntligen om alla mina inneväxter. Något jag har tänkt att jag borde fööööör länge. Jag bytta ut alla krukor med, då jag var så otroligt trött på den gamla. Nu skulle jag bara vilja köpa nya gradiner till lyan. Dessa som vi har nu, har suttit upp i snart ett år.
 
 
Tack Mamma för att jag får låna! :)
 
 
Jag hjärtar dig. Mannen jag älskar mest!
 
Denna vecka har jag varit dålig på morgon promenader. Men det ska det bli ändring på kommande vecka. Det är skönt att komma ut på morgon och jag blir så mycket piggare. Jag hoppas även jag lyckas ge mig ut på en löptur.
 
Hoppas du har haft en bra helg.
/Maddo