Hungerspelen

Idag läste jag ut den 950 tjocka boken Hungergames. Det var alla tre böcker i en bok.
Här kommer en liten mini recension.
 
Första boken finns ute som film, som jag hade sett. Boken var spännande ändå eftersom att den var mer detaljerik, även om jag tycker filmen skildrar boken ovanligt bra.
Jag läste ut första boken på ett par dagar. Har du sett filmen och vill läsa böckerna räcker det med att börja läsa bok 2.
 
Andra boken började bra! Den var spännande och jag fastnade, men i mitten av boken började den att segna till och tyvärr fortsatte den att göra det ju längre slutet kom.
Det blev så pass långtråkig att jag slutade läsa den under några veckor. När jag väl satte mig ner och börja läsa så fastnade jag lite igen. Jag upplevde att det inte hände så mycket i boken, mycket var förberedelser inför sista boken. De befann sig i samma miljöer, prata mest olika strategier. Boken vänder till det bättre i slutet.
 
Tredje boken börjar med spänning som stiger mer och mer! Jag tycker att det börjar bli svårt att hålla koll på alla rollkarakterär i boken eftersom de är så många. När det händer något dåligt med dom så bryr jag mig inte nämnvärt eftersom jag inte har någon relation till dom.
Vissa katastrofer som innträffar tycker jag slätas ut för fort, när sista sidán är läst sitter jag forfarande med en massa frågetecken.
Det stör mig.
 
Den får 3/5 från mig. Boken känns lite för lång, lite för seg. Samtidigt är det spännande och får mig att vilja läsa vidare.
 
 
Boken som jag börja läsa nu heter Water for elephants. Även den finns som film som jag har sett för några år sedan. Dock minns jag inte vad den handlade om och jag har hört att boken ska vara bättre.
 
/Maddo