Året 2014

Året 2014, har snart nått sitt slut. 
Ett år som har gått i den snabbaste hastigheten någonsin, ett år som har varit tufft känslomässigt och tugnt på jobbfronten speciellt till årets första mitt, men som fick ett bra avslut,
 
Som varje år kommer här en lista för året som har gått.  
(Här hittar du 2009 2010 2011 2012 och 2013 års lista)
 

Tjugohundrafjorton

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag blev gravid, det har jag inte varit innan. Jag besökte även Gotland, något jag har velat i flera år men som inte blivit av tills nu.  

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade två löften, den ena sprak efter sommaren, och det var att jag skulle läsa en bok i månaden. Men efter att jag fick reda på att jag var gravid kunde jag inte tänka på annat än just det. Det blev att jag läste massa garvidsidor på nätet och tidningar. Kunde inte fokusera på en bok. 
Blev runt 8 böcker av 12. 

Det andra nyårslöftet gjordes om lite, min tanke var att jag skulle skänka pengar till olika hjälporganisationer varje månad. Men pengarna har istället gått till tiggarna på gatorna. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen närstående vän. 

4. Dog någon som stod dig nära? Nej :)

5. Vilka länder besökte du? Jag besökte USA även i år. Det är landet jag alltid vill åka till ;) Nästa resa är jag sugen på en längre roadtrip igen i USA, sen självklart hälsa på Mia i LA.

6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?  Mer glädje och positiv energi! Detta år har varit en känslosamt år, på olika plan. Jag har varit väldigt nedstämd och negativ. Jag vill fokusera mer på att leva i nuet, inte har så höga krav på mig själv samt njuta av det jag har. På någotvis så känns det som att det kommer att slå in när vår bebis anländer.

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Den 17 juli, det var dagen jag fick reda på att jag var gravid. Väldens mest oppochnervända dag.

8. Vad var din största framgång 2014? Min och Vidars relation, han är den bästa männsikan i världen. Sen jag blev gravid så har våra band knytits åt ännu mer, och vår relation är trygg och fylld av kärlek, som utvecklas hela tiden.

9. Största misstaget? Jag kommer inte på några misstag som jag har gjort. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än vanligt ;) 

11. Bästa köpet? Flyg biljetterna till USA

12. Vad spenderade du mest pengar på? jag la en hel del pengar på min resa till NY. Annars har jag levt väldigt snålt, då jag har haft otroligt lite pengar att leva på detta år. En blir en jäkel på att leva på ingeting tillslut. Jag är glad över att jag har den erfarenhete :) 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min och Vidars cykelsemester på Gotland. Det var en fin semester även om jag mådde rätt illa (gravid illamående) Sen blev jag otroligt glad när jag fick en MK-väska av Vidar i födelsedagspresen. Självklart blev jag glad när jag fick reda på att vi väntade barn, men det tog ett tag för mig att smälta det och förstå.  

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Det är alltid svårt att komma på så här vilken låt som kommer påminna mig om detta år, men jag gillar Take me to church med Hozier.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Om jag jämför med 2013, som var världens bästa år, så har detta året varit mycket mer ledsamt, men om jag tänker på livet i sin hel helt så har det väl varit ett normalt år. Livet har sina framgångar och motgångar. Det är motgångarna som gör mig starkare som person.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Planerat och strukturerat min tid bättre. Jag är rätt bra på att ha checklistor på jobbet, men jag skulle även vilja bättre på det även privat. Samt sätta upp delmål för saker och ting... Bli mer planerad och strukturerad helt enklt. Jag kanske tar dagen lite väl mycket som den kommer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Surfat på telefonen innan jag ska gå och lägge mig. Är rätt duktig på att inte göra det, men det händer allt för ofta ändå. Däremot så får jag nog första pris till att inte knappt titta på min telefon när jag umgås med folk. Och det är jag rätt ensam om...

18. Hur tillbringar du julen? Julafton: Första hos mormor, sen hemma hos mamma och avslutades hos Vidars föräldrar. Juldagen: I Strängnäs hos Vidars mormor och morfar. Annandagen: Hos min farmor. 

19. Blev du kär i år? Jag var kär från början till slut och mer ska det bli :)

20. Favoritprogram på TV? Mitt i naturen, Veckans brott, Blå ögon är tre program/serier som jag har följt relativt under hösten iaf. :)

21. Bästa boken du läste i år? Två böcker får 5/5 och det är Flyga drake av Khaked Hosseini och Gone girl av Gillian Flynn. Två helt fantastiska böcker. På en andra plats (4/5) kommer Innan jag somnar av Sj Watson, också en bra bok. 

22. Största musikaliska upptäckten? Jag är ingen typisk musikperson... däremot kan Vidar spendera timmar på Spotify och leta upp ny musik, så jag lysnar på det han lyssnar på.... så det blir en skön blandning av allt. Däremot gillar jag inte klassiskmusik, vilket han tycker om att lyssna på ibland. Men det får han spela när jag inte är hemma.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag fick en MK-väska som jag inte vågat drömma om att ens önska mig. Men Vidar hade ännu en gång varit otroligt observant och köpt rätt modell och rätt färg! Jag blev så chockad och otroligt glad. 

25. Något du önskade dig men inte fick? Nej.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Vidar väckte mig med frukost på sängen, sen var jag och jobbade på mitt kontor, Vidar bjöd ut på mig på lunch. På kvällen kom familjen, svärföräldrar, mormor och farmor på fika. 

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer positivt tänkande från min sida. Inte grubbla så mycket, utan tänka positivt. Just nu är jag en hormonell svängande studsboll pga graviditeten. Det är svårt att styra över, men jag har ju världens bästa kille vid min sida som bara finns där.  

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2014? Inget märkvärdigt, alldagligt och vanligt. Under hösten och vintern: Klär mig i de kläder jag får plats i. 

29. Vad fick dig att må bra? Min semester i sommras, första gången sen 2006 som jag var ledig mitt i högsommaren. 

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen direkt som jag kommer på..självklart tycker jag fortfarande att Ola Rapace och Fredrik Wikingsson är snygga. Men ingen jag kännt lite extra för. ;) 

31. Vem saknade du? Det är mina vänner... jag har en hel hög nära vänner som bor alldeles för långt bort från mig. Jag tycker det känns super tråkigt, för jag saknar dom så mycket och önskar att de alla kunde bo i Norrköping!

32. De bästa nya människorna du träffade? I år så gick jag med i ett mentorsprogram där jag blev tilldelad en fantastiskt kvinna som min mentor. Annika och jag träffas 1-2 gånger i månaden och hon är guldvärd för mig och mitt företag. Hon inspirerar mig oroligt mycket, kunde nog inte få en bättre mentor än Annika, jag är så glad över att jag träffat henne.

 Blanade bilder från 2014. 

 

 

Vår barnvagn

crescent klassisk 2014
 
Hej hopp!

Äntligen! alltså ÄNTLIGEN (med super STORA versaler) så har vi köpt en barnvagn. Eller den är beställd nu i alla fall. En stor sten har lyfts bort från mina axlar, för det här med barnvagn det är ingen djungel som jag trivs i. 
Det finns en miljon olika valmöjligheter, och det vi var ute efter var en vagn som tar sig fram i alla underlag och inte kostade miljoner kr. Det är ingen lätt vagn att hitta, för mer än hälften av alla vagnar har hjul som är små som, ja något väldigt litet. Min "drömvagn" kostar 10 000:-, ingen dröm för plånboken med andra ord.
Igår kväll fann vi denna vagn på rea, halva priset. Den har stora hjul och fått bäst i test i diverse olika tester. 
Jag tror den kommer passa oss bra, vi beställde den från jollyroom, vi får se när den har tänkt att dyka upp. 
 
Nu är det bara alla andra saker som ska köpas in... Det blir nog bra det med, även om jag känner mig en anning förvirrad i denna bebis-pryl-djungel. Har verkligen noll erfarenhet. Ett stort tack till alla bloggar som finns där ute. En får enormt mycket tips från dessa. 
 
Enligt min bebisapp är det 80 dagar kvar tills liten kommer, och jag är i månad 7. 
Livet snurrar på bra tycker jag, och jag är tacksam över att det får lov att snurra på som vanligt.
Visst känner mig mer trött om kvällarna efter en jobbdag, sen har jag även börjat använda en lättare filmutrustning på SVT, men jag försöker lyssna på kroppen och ta det lugnt när det känns som att jag behöver det och än så länge lider jag inte av foglossningar och/eller ryggproblem dagligen, kan känna av det ibland.
 
 
//Maddo
 
 

Work day
Go kväller
Idag har jag jobbat långpasset på Östnytt. Jag har varit ute och filmat lite schyssta vinterbilder. Det har alltså varit en lugn dag på nyhetsfronten. 
Jag älskar verkligen när det är snö på vinter, så vackert. 

Idag har även jag och Vidar tagit det stora steget och beställt en vagn!!! Vi köpte en som var halva priset på. 
Känns så bra att vi har det avklarat. 

Nu ska jag sova, är verkligen trött. 
//maddo