Mitt 2013

Då var dagen här, den sista dagen av detta år. 2013 har varit det bästa året på länge. Sist jag minns att jag hade ett sånt här bra år var 2008.
Jag kommer minnas 2013 med glädje, kärlek och lycka.
Som varje år kommer här en lista för året som har gått. 
(Här hittar du 2009 2010 2011 och 2012 års lista)
 

Tvåtusentretton

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Förlovande mig!! =)
Jag började jobba som inhoppar på Östnytt. Vilket också innebar att jag bla. fick lära mig ett nytt redigeringsprogram: Avid.
Jag har inte fått någon kurs i det, utan jag har lärt mig det via learning by doing. Många gånger har jag velat slita av mitt hår av frustation när vi är nära deadline och programet har inte velat vad jag velat. Men vår relation har blivit bättre och nu kan jag grunderna, med betoning på grunderna.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Det har jag. Det första löftet var att bli mer ordningsam gällande viktiga papper, mer ordning hemma genom att plocka undan det jag har pysslar med direkt istället för att vänta tills det är ett stort kaos kvar.
Mitt andra löfte var att bli mer ekonomisk och spara mer pengar. Det har jag gjort, jag har planerat min ekonomi väl. Det känns bra och är något som jag kommer fortsätta med nästa år.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Många av mina näsrmaste vänner har varit tillsammans med sina partners i många år, men ännu ingen babyboom bland dom. Sen är det många bekanta som får/väntar barn.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej :)

5. Vilka länder besökte du? USA. Äntligen. Jag har verkligen längtat efter att åka iväg på en resa och i år blev det av. Mycket på grund av punkt 2.

6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014? Här blir mitt svar nej. Jag har haft en bra balans gällande det mesta och det finns inget som jag saknar och längtar efter.
Men något som jag vill kämpa för är att få mitt företag att blomstra mer så att vi kan flytta till ett större boende vart efter. Men vi känner ingen stress utan trivs bra på våra 31KVM.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Den 5 augusti. Inte för att det är min födelsedag utan för att Vidar friade till mig då!!! Jag hade inte det blekaste susningen om vad han hade för planer. Jag blev verkligen överaskad. Jag älskar att titta ner på mitt vänstra finger, på någotvis så känns det som att vi kom varandra ännu närmare.

8. Vad var din största framgång 2013? Kärleken! Inte för att vi har haft någon motgång, men att vi har förlovat oss. Det är stort och världens största framgång. <3

9. Största misstaget? Det låter så hårt, jag har inte gjort några dramatiska misstag. Men däremot så ångrar jag att jag inte nätverkat mer med företaget. Samt att jag har varit rätt dålig på att kontakta vänner för att bara prata eller hitta på nått kul.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har varit ovanligt frisk i år, två gånger har jag varit sjuk.

11. Bästa köpet? Biljetterna till USA.

12. Vad spenderade du mest pengar på? De mesta av pengarna gick till vår resa.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Förlovningen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Denna låt gick varm på radion i USA, så det kommer att få mig tänka detta år:15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit mycket glad.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag kunde sluta ha en såndan lång start sträcka inför varje gerj jag ska göra. När jag väl börjar göra nått då går det bra, men det tar sån tid för mig att få tummen ur och BÖRJA! Vad det än gäller...

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Spenderat mindre tid vid min smartphone....

18. Hur tillbringar du julen? Julafton: Hos mamma i stan med hela familjen och släkten från mors sida. På kvällen åkte jag ut till Vidars föräldrar. Juldagen: I Strängnäs hemma hos Vidars mormor och morfar. Annandagen: Hos min farmor.

19. Blev du kär i år? Jag var kär från början till slut och mer ska det bli :)

20. Favoritprogram på TV? Svårt... Jag kollar nästa aldrig på TV, serier eller knappt på film. Men jag fastnar allt som oftast vid olika naturprogram som brukar visas på Kunskapskanalen. Djur och natur är roligast att filma tycker jag, och det är något som jag borde göra oftare.

21. Bästa boken du läste i år? I år har jag läst massor av böcker!! Det är något som jag ska fortsätta med. Försöker att läsa lite varje kväll i stället för att ligga knäppa på telefonen. Just nu har jag 4 böcker som står i kö för att bli lästa. Bästa boken var Bröderna Benzings spektakulära cirkus show (water for elephants) det var så otroligt bra skriven och spännande att jag läste ut den på bara några dagar. Jag beställde sen boken Aphuset va samma författare men blev otroligt besviken. Det var inte alls bra och jag fick kämpa för att läsa klart den.
Nästa bok som jag ska läsa heter Flyga drake, den har fått bra recensioner återkommer om vad jag tycker.

22. Största musikaliska upptäckten? svår fråga... Jag vet faktiskt inte.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag hade inte önskat mig en förlovningsring men det ville jag ju ha såklart!

25. Något du önskade dig men inte fick? Nej.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Vidar kom med frukost på sängen, sen jobbade jag och bjöd på tårta. Sen efter jobbet kom familjen och skålade och åt mer tårta.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Önskar i hela mitt hjärta att träning kunde bli en del av min vardag, att jag hade lika mycket rutin där som att jag borstar tänderna morgon och kväll. Jag vill träna 3 dagar/veckan. Jag har tränat mer i år än tidigare så jag får bara se till  att förbättra mig ännu mer tills nästa år. 

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Jag har försökt att lämna min klassiska jeans-tshirt-hoodtröja-stil till mer vuxen stil. Jag har inte riktigt hittat hem, men jobbar på det. Vill ha en enkel, klassisk och bekväm klädstil. 

29. Vad fick dig att må bra? Vår resa till USA. Från att spara ihop pengar, till att boka, vänta, planera och sen uppelva den. Allt var underbart för hela själen och hjärtat.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? haha... ja, varje år brukar det ju vara Fredrik Wikingsson. Men ju äldre jag har blivit dessto barnsligare upplever jag honom, och då tappar han poäng. Så han får strykas från min lista. och in på första platsen kommer Ola Rapace. 

31. Vem saknade du? Jag saknar att ha alla min fina vänner nära mig. Istället är de utsprida runt om i världen. Men jag är så stolt över er alla!!

32. De bästa nya människorna du träffade? I år har jag lärt känna mina nya kollegor på Östnytt, och det är en ren fröjd att gå och jobba där när ma får jobba med så ROLIGT folk. 

 

 Året började med flera middagar med våra vänner. Det låg massor av snö på backen så jag och Vidar spenderade mycket tid utomhus. 
 
 Våren kom!
Vi åkte och grillade vid sjön Glotten, Jag sprang vårruset, börja jobba tillsammans med Crazy pictures, cyklade till Ringarum, besökte Kolmårdens invigning 1 maj, Vidar fyllde 25 och hade fest på en klippa vid bråviken. 
 
 Sommaren kom och...
Vi blev med stuga som vi slet med för att få i ordning lagom till midsommar! Jag hängde på Bråvalla festivalen med kul folk, träffade Paulina efter 4 år, fyllde 25 år och fick en förlovningring av Vidar!!! Besökt Åhus och Mia som bjöd på sommardelux samt var iväg på en ridresa under 5 dagar.
 
 
Hösten kom...
Strömmen var vacker med alla höstfärger, Martina fyllde 16 år, Vi besökta Johan och Therese i Uppsala och hängde vid stugan, sparade pengar och åkte på den bästa resan någonsin! Jag träffade Mia för trejde gången detta år.... och vi hann med en gång till efter det. Julen kom och 2013 gick mot sitt slut.
 
Världens bästa år helt enkelt!