Att skriva

 

Go kväll på er!

Vad roligt det är att skriva här på bloggen när jag möts av respons (på FB). Jag kommer att fortsätta att skriva om mina åsikter här på bloggen. Visst är det läskigt att trycka på publicera knappen, men jag står för vad jag skriver och då får jag ta antingen ris, ros eller båda.

Just nu sitter jag i sängen som ni ser på bild ovan. Jag och Vidar har lämnat stan och befinner oss ut på landet. Vi kommer att stanna till på söndag.
Vårt kök här är det ända rummet som inte har fixats i ordning ännu. Men idag försökte jag göra det lite finare än vad det var innan, möblerade om och satte upp en hylla mm…

 Det blev skillnad även om det fortfarande ser sunkigt ut.

 Just nu håller Vidar på att fixar middagen, blev en sen sådan eftersom vi höll på att fixa med olika saker. Han ute och jag inne.
Imorgon blir det fortsatt fix utomhus i trädgården och på kvällen kommer min bror och hans tjej hit för att grilla och sova över. Det ser jag fram emot.

Nu ska jag gå ned en våning och fixa en brasa i kaminen för det är lite kyligt i huset, termometern visar 17 grader och det blir ju inte varmare ute ni ikväll.

 Hoppas att du får en fin helg.
/Madeleine

Vad är rasism?

För ett par dagar sedan la jag upp min blogglänk på FB, där mitt senaste inlägg ”Glöm inte vår historia” skapade debatt. SD är inte rasister ropades det. Då undrar jag: Vem är rasist? och vad är det?
Om inte SD kan klassas som rasister som vill:

  • Bevara Sverige svenskt
  • Invandrare som kommer hit ska överge sin kultur. 
  • Får inte utöva sin religion. 
  • Homosexuella ska inte få gifta sig eller skaffa barn. 
  • Kvinnor ska inte få göra abort efter V.12
  • Ha tydliga könsskillnader mellan man och kvinna, genom att slopa genuspedagogiken.

(Källa)

 Då undrar jag vad som är rasism?
För mig är det när vi delar in oss i grupper "vi" och "dom". När vi gör skillnad mellan personer som är vita svenskar och personer som har utländskbakgrund och/eller färg. Samt att vi kräver av människor att de ska bli svenskar.
Vi alla måste acceptera varandra, vi som redan bor i Sverige ska acceptera människor som kommer hit med en annan kultur och religion än oss, och människorna som kommer till oss måste acceptera människorna som redan bor här.
Många myter och idéer om invandrare skapas av okunskap.
SD är starkas på landsbygden där det bor minst invandrare. Ta min by Ringarum som exempel. SD är det näst största partiet i Ringarum med 18,5%, 92 av 510 personer röstade på SD. (Källa)
I Ringarum bor det typ noll invandrare, under min skoltid hade jag ingen i klassen med utländskbakgrund, samt att alla var vita.
Jag tror däremot om det hade bott invandrare i Ringarum så hade antagligen SD fått färre röster. För då hade invandrana fått ett ansikte nämligen -din granne.

Segregation i samhälle är så stor att en person som bott i Sverige i 40 år har inga svenska vänner.
Tänk om vi kunde leva tillsammans, förståelsen för varandra skulle öka och vi skulle acceptera varandra.

Invandringen i Sverige är ett problem eftersom att människorna som kommer hit flyttas till förorten, har svårt att få jobb för att de inte heter Anna och Simon. Arbetslöshet föder utanförskap, frustation och tillslut kriminalitet.
Vi kan aldrig begära av en människa att hen ska bli svensk och kalla sig svensk. Vi måste acceptera varandra för vilka vi är.
Lösningen på problemet är inte SD, lösningen är att vi själva måste sluta ha fördomar och öka förståelse för människorna som kommer hit.
Många av dessa har upplevt krig, barn har burit vapen och dödat, kvinnor har levt i ett förtryck, religionen har varit deras lag, många har inte gått i skolan, levt i fattigdom.
Vi kan inte begära av dem att i samma stund som de sätter ner sin fot i vårt land så ska de börja med att buga, bocka och visa en tacksamhet för att få vara här. Sen börja leva i vårt samhälle som om ingenting hade hänt, och alltid stå i tacksamhets skuld. Det funkar inte så.
Det är människor, människor med känslor, med trauma. Självklart väcks det ilska, frustation, rädsla och de hjälper inte mer av att känna att de är hatade av oss som bor i Sverige, och att vi begär att de ska bli svenskar.
Det är ingen språkresa de har åkt på och hamnade i Sverige för att de ville, utan de har flytt för sina liv!!

Samhället utvecklas och det kommer vara omöjligt att stanna så som Sverige ser ut här och nu, och det är omöjligt att försöka få Sverige att bli så som det var på 50-talet.
Vi befinner oss under en ständig utveckling och det är något som sker naturligt och det är något som måste accepteras, och ingenting vi kan gå runt och vara rädda för. Vårt språk ändras och världen blir med global och där med mer mångkulturell, det största misstaget vi kan göra är att inte acceptera det.

 
 

Glöm inte vår historia

Igår röstade jag rosa. En självklarhet, då jag verkligen tycker att jämställdhetsfrågor måste börja tas på allvar. 
F! kom in i EU vilket är otroligt bra och dessutom blev miljöpartiet det näst största partiet i Sverige. 

Men jag blir otroligt ledsen när SD växer här i Sverige och andra rasistiska partier runt om i Europa. Varför har folk glömt vår historia? Varför kommer folket inte längre ihåg Hitler och förintelsen?
Det är sjukt och jag blir förbannad när jag tänker på det.
Det som också irriterar mig är när personer stör sig på att folk motdemonstrerar och visar sitt missnöje mot SD, med kommenteraren "De är valda demokratiskt, alla ska få tycka vad man vill!" osv.
SD är inte ett vanligt parti.
SD är rasister.
Jag blir STOLT när jag ser alla motdemonstrationer, debatter och missnöjen mot SD på FB, gator, torg och tidningsartiklar. Att vi tillsammans sätter ner foten och visa att det är fel!
Hitler blev också demokratisk vald, och det betyder inte att hans handlingar var rätt.
Jag är besviken på att inte alla går och röstar, på det viset växer SD ännu mer, det är vår skyldighet att gå och rösta tycker jag.

 Alla människor är lika värda, problemen för romerna förvinner inte för att vi förbjuder tiggeri, en kvinna ska ha rätt till abort, homosexuella ska få adoptera barn och gifta sig, transpersoner ska ha rätt till att vara en hen, flyktingar som inte kan bo i sina länder pga. av krig har rätt att komma hit för att söka skydd. 

Vi är människor och tillsammans bor vi alla på den här lilla planet i stora universum.
Ta hand om varandra, och det viktigaste av allt: GLÖM INTE VÅR HISTORIA.