Thanksgiving 2014

 
 
 
 
 
 
Gókväll

Då har jag hamnat hemma i vår soffa igen efter en helg i Uppsala. Tre timmar tar det att köra, men det gick bra. Vi anlände fredagkväll och då hade Therese och Johan förberett tacos, så det var bara att hugga in. Sedan satt vi och prata till midnatt.
Igår firade vi vår variant på Thanksgiving. Therese och Johans vänner Daniel och Madde var också med i firandet. Vi börjar med att laga mat hela dagen på menyn stod kalkong, sötpotatismos, casserole, cranberry sauce, gravey, cornbread, baconlindade daddlar och brysselkål. Allt var super gott utom casserolen som består av sötpotatis med socker, apelsinjucie och kanel med marshmallows på toppen, som en sedan bakas i ugnen. Den pjäsen kommer vi skippa till nästa gång, då ingen tyckte att den var god. 
Efter att middagen smält undan någorlunda så avslutade vi med en chockladig och god efträtt.
 
Under kvällen spelade vi även musikquiz, där alla hade tagit ut 3 låtar med 3 följfrågor var. Det var en rolig aktivitet som vi körde lite då och då under dagen/kvällen. 
En otroligt lyckad och trevlig dag. Nu har vi firat ut hösten och idag är det första advent och julen står på glänt ;) 
Imorgon är det december och jag är redo att starta julmyset. 
 
Hoppas att du haft en lika bra helg som oss!
//Maddo
 
 
 

En fantastisk musikal
God fredagkväll
Om ca 30 min är vi framme hos vännerna i Uppsala. Kalkonen är nedpackad och imorgon är vi redo för thanksgiving!!! Jag längtar till all god mat. :) 
Igår var jag och Malin och såg Sound of music på Östgötateatern. Jag vill rekommendera alla att se den, den var helt fantastisk!!! Jag har varit på tre Broadway musikaler i NYC och jag kan säga att denna höll i stort sätt samma kvalité. 
Fantastiska skådespelare, dekorer och kostymer. Känner mig helt lyrisk efter att ha sett den. 

Nu vill jag önska dn fin helg. Kameran är nedpackad så det kommer bjudas på lite tacksamma bilder här på bloggen. ;) 

Gokväll/maddo 

Poesi för fiskar

Igår var det premiär

Igår kväll befann jag mig tillsammans med 500+ andra människor i en industrilokal här i Norrköping. Produktionsbolaget Crazy Pictures hade premiär för sina 6 kortfilmer Poesi för fiskar. De kommer även hamna på Youtube, men igår var det dags för första visningen på plats.
De hade ordnat det otroligt bra med hela eventet,och filmerna var "Crazy Pictures filmer", alla 6 väldigt olika varandra där de tog upp olika samhällsproblem och drog dom till sin spets. Det som är den gemensamma nämnare för nästa alla deras filmer är: Effekter. Ibland känns det som att de bygger en historia på effekterna istället för att använda effekterna för att bygga en historia, det blir lite mycket för min smak. Även om jag är djupt imponerad, deras kunskap ligger utanför min värld av att förstå.
 
En film som de visade hanlade om jämnställdhet mellan kvinnor och män. De var en form av uppföljning av filmen "Ta mig", men denna var mer alvarlig. Män och kvinnor hade bytt plats med varandra i filmen, de hela utspelar sig på en arbetsplats. Och visst är igenkännsingsfaktorn hög, speciellt för oss kvinnor.
De ända negativ jag har att säga om den filmen är att de valade att kvinnorna skulle bära manskläder (kostym) och männen kvinnokläder, samt att männen sminkade sig.
Det hade varit häftigare att se kvinnorna ha makt i sina egna kläder och typiska kvinniliga attribut, istället för att gör som dom valde; behålla att kostymen som högstatusplagget och de kvinnliga plaggen ska ses som något fåning, larvigt och dåligt.
 
Det är ofta det som är problemet när en ska prata genus i samhället. Många tror att vi som är genusmedvetna vill ta bort färgen rosa och de typiskt flickiga-kläderna för att det är något svagt och dåligt. Men det handlar inte om det. Utan att jag vill att alla kläder och fäger ska kunna användas utan att det ska förknippas med någon form av status.
Därför skulle filmen fått en bättre poäng om de inte hade bytt kläder på männen och kvinnorna.
Du ska kunna bli chef med kjol och klackar. :)
 
Det känns riktigt roligt att gå på såna här event i Norrköping! Tyvärr vet jag inte när filmerna ska släppas på youtube.
/Maddo