Små ting gör mig stressad

Änligen är veckans sista vardag här!!! Den här veckan har inte varit någon bra vecka... jag har känt mig trött, energitom, rastlös och oproduktiv.
Vidar har jobbat typ hela tiden, han har jobbat en massa extra denna vecka. Då har vardagen känns extra tråkig.
Jag längtar efter helgen, få fylla på med lite energi igen och så ska jag se till att vara mer strukturerad nästa vecka.
 
Jag har funderat på att skriva en to-do-lista varje söndag; vad jag ska göra under veckan. Idag skriver jag alltid listor till jobbet som jag går efter, men jag har funderat på att skriva lista till mig själv, privat.
Med saker som ska fixas.... jag har en tendens att komma hem efter jobbet sätter mig i soffan och fastna där resten av kvällen. Saker som ska stå på listan är lite små grejer som jag tänker att jag borde fixa men aldrig tar mig tid att göra, som att fixa mitt cykellyse, laga knapparna på min jacka, skicka över bilder till Mia från NY, rensa någonstan, ringa bilverkstaden osv... Små grejer som tillsammans gör mig stressad.
Om jag då har en lista där jag kan se vad jag ska göra så tänker jag att det är lättare att göra det.
Mer stuktur i vardagen helt enkelt. Denna vecka har vi tex planerat vad för mat vi ska laga till middag om kvällarna, istället för att fundera ut det när en kommer hem för att sedan åka till affären och handla.
Det har gjort mig mindre stressad...
Blir ni lätt stressade av vardagen små saker?
 
Jag tänkte faktisikt börja denna fredag med att gå på ett yogapass. Jag känner mig alltid så lugn i kroppen efteråt. Jag är ingen yoga-expert, har bara yogat på Friskis och svettis, men jag vill rekomendera yoga till dig som känner sig lite stressand och har många tankar surrande i huvudet. Yoga ger mig 1 timmes avkoppling, fokus på mitt inre och ett lugn.
 
Nu vill jag önska dig en fin fredag!
#1 - - Malin :

Ja i min vardag är det ordning o reda som du redan vet. Jag är kanske lite väl strukturerad ibland. Hundra saker inplanerat o glömmer ibland bort att man kanske bara måste ligga hemma framför tvn o glo. Mer sånt till mig. När blev jag sån egentligen? Kan inte minnas att jag alltid varit så.
O Gud att inte veta varje dag vad vi (läs Erik) ska laga i mat skulle göra mig sjukt stressad. Att gå till affären varje dag funkar ju inte. Veckohandling ska det va ;)
Jag vill också börja på Yoga!!!!

Svar: Vi borde dela med oss varandra låter det som ;)
Madeleine