Bebisen växer

Vidar fixade god frukost idag
 
 Min lilla bebis
 
 Det finns gott om stora blåbär i skogen
 

Gokväll kära läsare

Ännu en vecka är slut, och snart även denna augusti månad som har varit en riktigt 10 poängare tycker jag!
Började med en resa till Italien, när vi kom hem har de i stort sätt bara varit super väder och jag har hunnit vara ute en hel del. Denna vecka har jag gått flera lång promenader med barnvagnen, riktigt härligt.
 
Söndagen började med att jag fick sovmorgon, när jag äntrade köket hade Vidar gräddat våfflor och Lillan satt i en egen stol vid bordet! ojoj... Vad stor hon kändes. När Vidar kom insläpandes med stolen igår som han hade hittat i en källare här på området, så tänkte jag att hon nog är för liten för att kunna sitta själv.
Men så fel jag kunde ha, hon var väldigt stabil och nöjd där hon satt. Nu är planen att ge stolen en ny färg, sen har jag beställt hem en dyna till den, som kommer i veckan.
Efter frukosten traskade vi iväg på en promenad och plockade blåbär längs vägen. Min plan är att göra en blåbärspaj eller sylt... får se vart vi landar.
 
I fredags så var vi på 50-tals fest som jag har nämnt här i bloggen, och så här blev resultatet:
 
 
Jag blev mest nöjd med att jag lyckades få till den klassiska 50-tals luggen. Det stavas mycket hårspray. Jag fick mycket beröm för min look, och jag lyckades andas bra genom hela kvällen trots att kläningen var anningen trång.
Igår var vi iväg på 50 års kalas, och då såg jag ute så här:
 
 
Jag hade på mig min nya kjol som jag fick av Myh i födelsedags present! (Tusen tack vännen)
 

Vi firade Vidars mamma som fyller 50 idag.
Efter detta väl dokumentrande inlägg, ska jag nu gå och lägga mig, känner mig väldigt trött.
Tänkte först strunta i att blogga, men jag vet ju hur glada ni (Paulina och Sandra) blir när de dyker upp ett inlägg;)
Sov gott.
//Maddo

En mammaledig dag


Liljekonvaljerna har tackat för sig
 
Det blev den långa rundan idag på 8km


Det bjuds på alldeles för få selfies i denna blogg!
 
Bakat goda Italienska skorpor


Gårdagens fynd!
 

Hej kvällen

Idag har jag haft en riktigt skön dag, en mammaledig dag från start till stopp. Jag packa ner ungen i vagnen och drog i väg på en lång promenad. Det var riktigt härligt att gå i snabbt tempo och lyssna på P3 dokumentär. Jag går för sällan tycker jag, men jag vill verkligen komma ut på en promenad de dagar vi är hemma.

Lillan har vuxit ur sin liggdel, i stort sätt... så vi har plockat bort den och använder nu sittdelen som vi har fullt liggläge på. Hon fick mycket mer plats, sen har vi börjat med att låta henne sitta upp i vagnen kortare stunder och det tycker hon om, bättre än att ligga ner i alla fall. 
Det går så fort med henne, och hon är en envis och viljestark person som hela tiden ska framåt! Hon kämpar för fullt varje dag att försöka resa sig upp när hon ligger ner. Hon försöker även ta sig framåt när hon ligger ner på mage på golvet. Hon tycker verkligen att allt är intressant, och vill gärna utfoska det som hon får i sina händer.
Hon tycker Newton (katten) är väldigt spännande, och när han jamar så skrattar hon till. 
Förut när hon var lite gnällig på eftermiddagen så gick vi till hönsen, och där stod vi länge och tittade på dom.
 
Jag har även hunnit med att baka skorpor idag, vi åt dessa i Italien och jag tyckte att de var så goda. Mina egna blev väl inte riktigt lika bra men helt okej!
 
Måste ju även klämma in och berätta om mitt fynd jag gjorde igår när vi var till Norrköping. Vi gick till Myrorna för att leta 50-tals kläder. Rätt som det var hittade vi en mängd med Lusekoftor som hängde där. Jag tycker dom är så fina! När vi kikar bland de som hänger så hittar jag en i min storlek för ynka 245 kr, de kostar ca 2000-3000:- nypris. Den var i väldigt fint skick. Sen hittade jag en annan fin stickad tröja för 140 kr, som jag också köpte.
Jag ska se om inte Vidar kan ta en bild på mig när jag har dom på mig så får ni se. Är väldigt nöjd över mina köpa. Dessa tröjer kommer nog användas väl i vinter.
Lusekoftan tänkte jag ha som "jacka" nu i höst.
Jag hittade även en kläning till 50-tals festen, dock kan jag knappt andas i den... känns sådär. Men jag orkade inte leta längre så jag tog den bara.
 
Nå väl, det var allt för mig.
Blev ett långt och blandat inlägg!
//Maddo
 
 

Pompeii

Jag blev helt faschinerad av denna stad
 
 Otroligt häftigt att de grävt fram den under ett tjock täcke av aska
 
Efter som att lavan från vulkanen kom så plötsligt så dog folk och djur direkt. När lavan hade stelnat och kropparna ruttnat bort så bildades ett hålrum där de har hält i gips och kunna få fram formen av både människor och djur.
Detta är en hund.
 Jag och min lilla stjärna
 
 
Än idag håller en på att gräva fram staden
 
 De fanns forfarande kvar färg på en del väggar.
 
En utav dagarna i Italien besökte vi staden Pompeii, det var häftigt att gå runt där. Pompeii blev förstört av ett vulkanutbrott år 79 ef.kr. Staden begravdes av aska. År 1599 hittade en staden då de skulle bygga ett nytt lopp för en flod, men de var inte förrän någon gång på 1700-talet som de började utgrävningen av staden.
När vi kom hem från Italien kollade jag och Vidar på en dokumentär om Pompeii som finns på Netflix, otroligt intressant och det gjorde vårt besök ännu mer spännande.