En bra mellandag


En halkig promenad
 
Här bor jag

Är så tacksam över att få njuta av detta vackra, varje dag!
 
Hej sista måndagen år 2015
 
Den här dagen har varit så himla bra! Inget speciellt har hänt, den har vara känts bra och jag har hunnit med mycket. 
Lillan har varit på bra humör och tog en lång nap, som då resulterade i att jag hann med 100 saker som jag har gått och tänkt på, så skönt att få saker och ting gjorda. Finns ju inget mer stressigt än att ha en massa saker som ska fixas. Jag har blivit så sjuuuuukligt effektiv sen jag fick barn. Alltså tempot i det en gör går inte att beskriva.
Alla som är mammor borde få kunna skriva det på sitt CV.
 
Jag har även fått pratat med min älskade vän på andra sidan Atlanten. 1,5 timmes prat med världens bästa Myh! Det var länge sedan vi hördes av, så det var så roligt att få en uppdatering.
Önskar varje gång när vi pratat att vi kunde bo närmare varandra och ses oftare.
 
Nu ska jag sätta på lite tevatten och göra i ordning ett par skinksmörgåsar. Finns det något godare pålägg? Det skulle väl vara Birks saltgurka som kommer till sommaren här i Östergötland, annars vet jag inte.
 
//Maddo

Idag kom snön

 
Hej Vänner
Idag kom den, den första snön! och för lillan var det den första snön någonsin. Efter att ha suttit inomhus under tre dagar så klädde vi alla tre på oss varma kläder och gav oss ut i snöstormen för en lång promenad. 
Det var härligt! Dock så är snön redan i stort sätt borta då det har regnat nu under kvällen...
Vi får hoppas att den kommer tillbaka snart igen och då stannar lite längre än en dag så att vi hinner att njuta av det hela.
 
Har ni haft en bra jul? Vi har haft tre fina dagar. På julafton var vi här hemma tillsammans med Vidars familj, på juldagen åkte jag och lillan till min farmor (och Vidar åkte till sin mormor) sen avslutades julen igår på annandagen åter hemma hos oss tillsammans med min familj. Ett stor tack för alla fina presenter! Många var segelbåts inspererade och det var super kul :) Vi fick tex en knop bibel.
Det var skönt att vara hemma de mesta av dagarna speciellt när vi har en liten.
På torsdag är det nyårsafton och då håller vi oss hemma och firar lugnt med god mat tillsammans med några vänner.
Efter att varit social under tre dagar är de skönt att "bara vara" nu under några dagar. Jag tycker verkligen om att träffa familj, släkt och vänner men jag är också en sådan där typ som behöver mycket egen tid, så idag har det varit en skön stillsam dag och det väntas även imorgon.
 Avslutar med ett gäng bilder från julfirandet
 

Juldukningen hemma hos oss, fick ingen bild på hela bordet.


Massor av paket under granen och en farfar och gamelfarfar


Den kalla delen på vår skänk


Jag och lillan öppnar paket


Vår gran på annandagen

Boquistarna på besök
och en Larsson :)
 
//Maddo
 

Klappat och klart

 
Granen är klädd
 
 Egen pepparkaksdeg
 
 
Julkolor (de fina)
 
 
(De fula)
 
 
Jag och Lillan har slagit in klapparna
 
 
Som nu ligger och väntar under granen
 
 Julkläningen är tvättad och stryken.
 
Ho ho i stugan!
Jag har tänkt att det skulle vara trevligt om jag hann med att publicera ett blogginlägg innan julafton, då jag har varit rätt duktig på att fota här hemma. Och en timme innan den stora dagen slår in så fanns tiden till att sätta sig framför datorn en sväng. 
 
Nu pustar jag ut....
Jag har inte hunnit allt jag hade tänkt att hinna, men det kommer flera jular. Något jag tar med mig som lärdom till nästa åres julstök är att det tar tiiiiiiiiiiid när du har barn. Allt tar 500-gånger längre tid. typ.
Men jag är inte bitter, ingen skade är skedd för att jag inte hann baka allt jag hade tänkt. :)
Huset är i alla fall skinande rent, knäck och kolor är kokade, lussebullar bakade och så hade jag en plan om att göra pepparkakor....egen deg fixade jag och sen när de kom till själva utbakningen så insåg jag att det där var ju döööö trist att hålla på med. Istället för att baka ut dom försökte jag skära tunna, tunna skivor av degen istället.
Nåväl, kanske inte de bästa pepparkakorna men de smakar helt okej.
Jag och mini har slagit in paket nu ikväll, papperet blev lite knögligare än vanligt men annars gick det bra. 
 
Tänk att imorgon är det hennes första jul, hon fattar såklart ingenting, men det kommer bli mysigt. I år är det första året som jag och Vidar firar julafton tillsammans trots att vi varit ihop i över 7 år... Vi har alltid firat med våra familjer på varsit håll, men i år är vi ju en egen familj så då firar vi tillsammans. Bara det känns ju supermysigt, att få spendera denna högtid med den människan jag älskar mest i världen.
 
Jag önskar att du får en fin jul.
GOD JUL
/Maddo