Det regnar...igen

På promenaden var diket full av hallonbuskar
 
 
 Ännu en dag med regn...
 


 
Inne brinner ljusen

 
Jag spenderade tiden med en bok i denna hörna
 

Hej på er!

Regnar det på er med? Det har det gjort på mig. Jag och lillan gav oss iväg på en promenad jag hade tänkt mig en snabb svettig än med någon bra sommarpratarei lurarna. 
Men när jag gick längsvägen såg jag att det var massor av hallon som växte, jag älskar verkligen hallon och var tvungen att smaka några..och några fler och lite till.... Promenaden blev inte så snabb.
Däremot dök mörka moln upp snabbt på himlen, så jag fick vända om! Dock hann jag inte hem innan det brakade loss och jag blev dygnsur.
Nu på eftermiddagen kom det ännu mer regn tillsammans med oska.
Jag kurrade ihop mig i soffan och började läsa en av böckerna som jag köpte igår, jag fastnade direkt och var tvungen att sluta läsa för att inte läsa för mycket. Tanken är ju att jag ska ha boken i Italien.
Jag är snabb på att läsa böcker och när jag väl fastnar för en bok kan de gå i ett svep så är den slut.
 
Idag har vi haft en skön hemma dag, jag ska strax börja laga middag. Imorgon ska vi iväg igen, jag och lilan. Då styr vi bilen mot Gryt där vi ska hälsa på min gamla au pair familj.
Jag har inte sett dom sedan jag var och hälsa på dom i New york förra året i augusti. Snart ett år sedan. Inte klokt vad tiden springer i väg.
 
//Maddo

Inför Italien

Brillor i miniformat
 
 Sommarkläder till dottern
 
 Några ting till mig
 
Tjaba! (Vilket uttryck...)
Idag har vi gjort stan kan en säga... phu. Det märks att vi inte bor i Norrköping längre, så när vi väl åker in så har vi en hel del att fixa. Idag kändes det som extra mycket.
Vi handlade och fixade inför Italienresan.
Mitt stadsbesök började hos en nagelsalong där jag fick pedikyr, och jag blev så besviken. Jag har bara gjort pedikyr i Sverige ett par gånger, men däremot har jag gjort det oräkneligt många gånger i USA så jag jämför med de, och det är stor skillnad.
För det första så till talade inte personalen mig alls, jag förstår att det kan vara svårt med språket, men kroppspråk talar vi alla samma och de skadar inte att le mot kunderna. (Om man du vill ha en verksamhet med återkommande kunder), sen var själva behandling inte alls lika nogrann gjord som de gör i USA, utan hen filade lite snabbt sen var det klart, massagesn var också en besvikelse... Men mest besviken jag faktiskt över bemöttandet. Nå väl, fin färg fick tårna i alla fall. 
 
Vi handlade sedan kläder till lilla mini-människan. Eftersom vi inte haft någon sommarvärme i år, så har vi inte behövt köpa sommarkläder. Men nu ska vi vara borta i två veckor och behövde tunnare kläder.
Vi köpte även mini-solglasögon... inte för att de är gulligt utan för att de faktiskt har en skyddande funktion. 
Jag tyckte de först var larvigt med solisar till så små barn, men de på BVC sa att småbarn inte har samma reflex att blunda i starkt ljus som vi har, därför är de bra att ha ett par solglasögon.
Vi kommer såklart att vara inomhus så mycket som möjligt på dagarna med henne. :)
 
Jag hittade en ny bikini, shorts och ett par linnen. Sen köpte jag även två nya böcker, som jag hoppas ska vara spännande. Jag tänkte börja läsa en redan nu för att försöka komma in i boken.
Kommer bli så skönt att fara iväg till värmen.
 
Vi ska åka till Castellabate som ligger i södra Italien. Vi kommer att åka tillsammans med Vidars familj. Hans mamma och pappa har hyrt ett hus där under två veckor. Ylva, hans mamma fyller 50 år och vi åker dit för att fira henne. På lördag går flyget från Linköping och vi kommer som sagt vara borta i 14 dagar.
 
Nu ska jag gå och lägga mig, är galet trött.
God natt//Maddo
 

VärmeHejsan 
Gäsp. Trött och frusen känner jag mig, ska snart krypa ner i sängen. 
Jag har spenderat senaste timmen med att haft en vild och högljudd disskution om femenism och jämställdhet med Vidar. Vi båda är två personer med starka åsikter och argument. Vi har samma grundtanke men ser lösningar på problemen på olika sätt. 
Jag gillar verkligen dessa stunder, och det blir väldigt intressant att prata när vi tycker olika. Det lär en sig massor på. 
Nå väl även om det hettade till så slutade allt gott :)
Det gäller att hålla sig till sakfråga och inte gå på "personangrepp" när en diskuterar. 

Idag har vi jobbat utomhus, 7 stora säckar med ved har vi staplat inne i den nybyggda vedboden. Så nu har vi värme inför vintern. 
Kommer bli intressant att se hur det är att bo här när snö och kyla anländer, hur pass väl (eller oväl) huset är isolerat. 

Nu är de dags att sova, imorgonbitti blir det stan. Jag ska bla på pedikyr och köpa en ny bikini inför resan. 

Sov gott//m