Inför Italien

Brillor i miniformat
 
 Sommarkläder till dottern
 
 Några ting till mig
 
Tjaba! (Vilket uttryck...)
Idag har vi gjort stan kan en säga... phu. Det märks att vi inte bor i Norrköping längre, så när vi väl åker in så har vi en hel del att fixa. Idag kändes det som extra mycket.
Vi handlade och fixade inför Italienresan.
Mitt stadsbesök började hos en nagelsalong där jag fick pedikyr, och jag blev så besviken. Jag har bara gjort pedikyr i Sverige ett par gånger, men däremot har jag gjort det oräkneligt många gånger i USA så jag jämför med de, och det är stor skillnad.
För det första så till talade inte personalen mig alls, jag förstår att det kan vara svårt med språket, men kroppspråk talar vi alla samma och de skadar inte att le mot kunderna. (Om man du vill ha en verksamhet med återkommande kunder), sen var själva behandling inte alls lika nogrann gjord som de gör i USA, utan hen filade lite snabbt sen var det klart, massagesn var också en besvikelse... Men mest besviken jag faktiskt över bemöttandet. Nå väl, fin färg fick tårna i alla fall. 
 
Vi handlade sedan kläder till lilla mini-människan. Eftersom vi inte haft någon sommarvärme i år, så har vi inte behövt köpa sommarkläder. Men nu ska vi vara borta i två veckor och behövde tunnare kläder.
Vi köpte även mini-solglasögon... inte för att de är gulligt utan för att de faktiskt har en skyddande funktion. 
Jag tyckte de först var larvigt med solisar till så små barn, men de på BVC sa att småbarn inte har samma reflex att blunda i starkt ljus som vi har, därför är de bra att ha ett par solglasögon.
Vi kommer såklart att vara inomhus så mycket som möjligt på dagarna med henne. :)
 
Jag hittade en ny bikini, shorts och ett par linnen. Sen köpte jag även två nya böcker, som jag hoppas ska vara spännande. Jag tänkte börja läsa en redan nu för att försöka komma in i boken.
Kommer bli så skönt att fara iväg till värmen.
 
Vi ska åka till Castellabate som ligger i södra Italien. Vi kommer att åka tillsammans med Vidars familj. Hans mamma och pappa har hyrt ett hus där under två veckor. Ylva, hans mamma fyller 50 år och vi åker dit för att fira henne. På lördag går flyget från Linköping och vi kommer som sagt vara borta i 14 dagar.
 
Nu ska jag gå och lägga mig, är galet trött.
God natt//Maddo
 
#1 - - Paulina:

Så sjukt tråkigt med pedikyren, men det stämmer verkligen att servicen och bemötandet i USA är typ 100ggr bättre, vi får helt enkelt åka dit och fixa naglarna ;)

Snygga inköp du gjort med, hoppas ni får en riktigt bra resa!!!

Svar: Jag gissar att det har en betydelse att en tippar i USA, och då "måste" ju servicen vara hög så att de får betalt.
Samtidigt förlorar de ju kunder här i Sverige för jag kommer inte gå dit igen.

Känns kul med ny bikini! 😊
Maddo

#2 - - Anonym:

Med så omtänksamma o lyhÖrda föräldrar kommer Vibeke att få det bra i Italien / gf K

#3 - - Anonym:

Med så omtänksamma o lyhÖrda föräldrar kommer Vibeke att få det bra i Italien / gf K

#4 - - Paulina:

Ja förmodligen, men precis som du säger så förlorar dom ju sina kunder här ;)