Hej då november och hej december!

 
Hej vänner
Imorgon är det december och i övermorgon far vi till Spanien! Men självklart har vi julpeppat hemmet. Jag har dock inte hunnit fota ännu, men bilder kommer i vanlig ordning. 
Idag har jag fixat årets julkort. I vanlig fall brukar de bli en bild på mina fina katter, i år har en av katterna byts ut mot en bebis! hehe... resultatet får du se om du har turen att jag har din adress, eller så får du se vid ett senare tillfälle här på blorren. 
 
Sen sist vi hördes så har jag jobbat en del, i helgen gjorde jag come back på SVT och det kändes så kul att vara där igen. Även om de var mycket nytt att lära och hjärnan kändes fullproppad... Är ju inte van att använda huvudet på det sättet när jag "bara" har varit hemma med min lilla tösabit.
Jag har en hel del pass inbokade framöver.
Men innan dess väntas en resa till Spanien, imorgon står städ, tvättning och packning på schemat.
Väderleksraporten visar 18-20 grader, helt okej!
 
Sov gott//Madelein

Dags för ny bilstol

Britax HI-WAY II

 
 
Hej vänner!
Har ni haft en bra helg och söndag? Vi har haft en fin dag inne i staden -Norrköping. Vi började med ett besök på Babyproffsen. Det var nämligen dags att byta ut babyskydde till en "vanlig" bilbarnstol. Babyskydde klarar en vikt på 13 kg och vår tjej väger ni lite över 10 och babyskyddet börjar bli trångt. Dessutom har vi slutat använda funktionen att kunna lyfta ur henne i babyskyddet för att det är för tungt helt enkelt. Våra krav som vi hade på stolen var att den skulle klara upp till 25kg då vi vill att lillan ska sitta bakåtvänt så länge som möjligt och att den skulle vara plusgodkänd. Vi hittade stolen ovan som dessutom passar bra till mindre bilar och vi har en v50 som inte är så stor i skuffen, så det passade ju extra bra.
Vi har ännu inte testat den men jag tror att det kommer blir toppen. Den kostade 2000:- och kändes som en bra pris, för många stolar kostar upp 5000:-, då ingår en massa extra grejer, denna stol är enkel och simpel men fyller sitt huvud syfte! Det känns skönt att vi har köp en stol. Blir spännande och se vad lillan tycker om att åka i den.
 
Efter babyproffs besöket så åkte vi till våa gamla hoods och fikade hos våra vänner Mikaela och Jesper. Dom hade bakat en massa gotti gott! :) Pratade en hel del om bebisar för om två veckor är det nedsläpp för Mikaela. Känns så himla spännande och roligt.
 
Nu sitter jag och hör och häpna: Kollar på tv!! Äntligen har Vidar lyckats få igång apparaten, det känns otroligt lyxigt. Jag sitter och väntar på att Bron ska börja. Så himla bra serie.
 
Godnite!//Maddo

En resa söder ut

Kallt att bara titta ut idag
 
 Frosten har legat över marken hela dagen
 
 Kiwi bryr sig inte nämnvärt om kylan
 
 Inne brinner kaminen för fulla muggar!
 
Hej lördag
I morse vaknade vi upp i ett kallt hus, brr.... 15 grader visade termometern. Det var knappt att vi ville lämna sängen med det varma duntäcket. Men, där kunde vi ju inte ligga hela dagen. Det är bara att bita i det sura(kalla?!) äpplet och gå upp. Ta på sig tjocktröjan, sockor och så tända eld i kaminen. Jag sprang ut med sopporna och tyckte sen att de var varmt när jag kom in igen. Hemligheten är att hålla igång för att bli varm.
När vi åt frukost så hade temperaturen stigit till 18. Nå väl bara att vänja sig vid kylan. Lite ovant bara efter att ha bott i lägenhet i så många år och då blev det alltid supervarmt inne när de var kallt ute för att elementen pumpade ut värme.
Sen gäller det att komma ihåg att lägga på ved hela tiden också så att att inte elden dör. Ännu en grej att vänja sig vid.
Jag har i alla fall blivit en jäkel på få eld i kaminen, ibörjan tog det 4-5 gånger innan de väl ville börja brinna. Nu går det allt som oftast på första försöket.
Idag har vi haft min älskade mamma här på besök. Hon kom ut med gott bröd och lussebullar. Köpta sådana, och även om de var helt okej så var de låååååååååångt ifrån lika goda som mammas. Vi kom också på att det är första advent nästa helg!! Jag var helt säker på att det var helgen efter, så nu har vi bokat in en pyssel dag då vi ska göra adventpyssel-grejer :)
 
Sen i början av december så flyr vi Sverige under en lång weekend. Vi har bokat in en resa till Spanien där vi ska hälsa på vår vän Per som har ett hus i Nerja. Det kommer att bli så mysigt att åka iväg i några dagar.
Vi hoppas såklart på sol och hyfsad temperatur.
 
Nu ska jag och lillan lägga oss och slumra lite i sängen. Så skönt och bland de bästa som finns att bara ligga och gosa med sin lilla "bebis".
 
Ha en fin lördag vänner!!
//Maddo