Detta har hänt....

kära vänner
Efter att lillan bestämde sig för att det är ett slöseri att sova om kvällarna har tiden till att blogga förvunnit för mig. Det var en period i livet då hon somnade kl 19 om kvällarna, den tiden verkar ha passerat.
Just nu sitter jag och skriver med en hand, samtidigt som jag har dottern i knät.
Nå väl, här kommer sammanfattning om vad som har hänt sen sist.
 
Malin Wåtz hittade ut till landsbyggden och hälsade på oss! Det var härligt att ses och ute var det finväder så vi gick en riktigt långis ii solen.
 
En annan dag lös solen igen och jag stod här nere vid havet och njöt av strålarna mot ansiktet
 
Fint bor vi!
 
Hon som inte sover har testat att gunga, vilket var roligt!
 
Min syster har fyllt 18 år och det firades med ett stort släktkalas hemma hos oss. Där jag i vanlig ordning stod för tårtmakeriet.
 
En tidig morgon var vi till Valdemarsvik och köpte en båt. Segelbåten på bilden är nu vår!
 
(Texten ovan skrev jag för 2 timmar sedan, var tvungen att avbryta då lillan tröttnade på att sitta i knä)
 
Nu ligger hon och sover, och jag tar mig tid att skriva vidare på detta blogginlägg som känns som att det kommer bli ett av det mest röriga inläggen jag skrivit.
Men vi kör på tycker jag ;)
 
Vi har alltså köpt en båt, det känns helt fantastiskt, något jag och Vidar har velat göra länge. Det blev en Albin accent 26, en båt på ca 8 m, får plats 4-5 personer att sova beroende hur trångt en vill ligga. För oss är det en perfekt storlek. Den ska vara bästa båten att segla i sin storlek. Vidar seglade upp den från Viken till Stegeborg igår och han var supernöjd.
Nu längtar vi massor till sommaren, då ska vi ut på havet. Tanken är att vara borta en månad ungefär.
Men innan dessa ska jag ta förarintyg till fritidsbåt som är en en grundkurs i navigation, sjömanskap och sjösäkerhet. Nu när vi har skaffat båt vill jag också ha 100% koll på att läsa sjökort och köra båten. Jag känner mig superpeppad!
 
För att återgå till ämnet sömn igen...
Efter att jag knappt få sova någonting om nätterna då lillan vill amma hela tiden så har jag nu fått sova två hela nätter. Vi har gjort så att jag sover i gästrummet och Vidar sover tillsammans med lillan.
Från att hon vaknat runt 7-8 gånger om natten har hon dessa två nätter vaknat 1 gång. Det har gått så bra, ibland måste en bara bryta ett dåligt mönster.
Men jag hade dåligt samvete innan, jag kände mig taskig att jag inte skulle sova med henne. Men jag orkade inte mera. Jag är så glad att det funkar, och det är skönt att lämna över natten till Vidar.
Nu hoppas jag att hon snart också kommer till ro om kvällarna och inte vaknar till flera gånger.
Hon har fått två tänder nere, jag tror det är de som har stört henne.
 
Hoppas att ni mår bra, det känns så kul att ni lämnar komentarer här på bloggen :)
Nu ska jag lyssna på pod, jag har inte alls haft intresse för poddar, men nu har jag börjat lyssna en hel del. Perfekt när jag är ute på promenader med lillan.
Vilken är er favorit pod? Tipsa mig gärna :)
 
//Maddo
 
 
 

Höstenergi

 

Baksidan av vårt hus
 
 
 
 
 
 
Kikar ut från vardagsrumsfönstret
 
Hej bloggen
Äntigen är fredagen här! Efter en kämpig vecka kommer Vidar äntligen hem i natt. Kommer att bli så skönt att vara två föräldrar här hemma igen.
Idag kände jag en liten tand som stack upp i Vibs mun, jag har ju anat att det är därför fröken är lite extra gnällig just nu för att det är tänder på G.
Sylvass var den, jag hoppas att det kommer gå bra att amma ändå.
 
Idag har jag fått påfyllt av energi. Malin.H. kom ut till oss, det blev promenad i det fina vädret, fika och en massa prat om barn och graviditete. 
Mysigt var det att ses, och jag önskar att vi kunde få till våra träffar oftare...
När Malin åke hem så gick jag och Lillan ut. Hon somnade i vagnen och jag knäppte bilderna ovan, sen satt jag på bryggan och bara andades och njöt av solen i ansiktet.
En bra eftermiddag helt enkelt.
När vi kom in så bjöds det på en fin solnedgång, som inte gör sig lika fin på bild.
 
Jag hoppas att ni få en fin helg. Jag är glad över att denna vecka är över och gör en high five med mig själv.
Väl kämpat Madeleine.
Puss och kram /M

Ge mig styrka

Hej bloggen!
Det känns en anning oinspirerande att blogga just nu... jag ligger minus på mitt sömnkonto. Där av är det svårt att blogga. Först tänkte jag att jag inte skrivet någonting alls, men då blir det ju bara att jag bloggar om allt det positiva i i livet, och alla vet att ingen liv ständigt är positivt. Men ack, vad lurade en blir av sociala medier. Räck upp handen, den som inte någon gång har besökt en blogg/instagram och sedan känns sig lite nedstämd och en känlsa av att en inte är tillräckligt bra.
Det är det som är de farliga med sociala medier, vi tror att vi klickar runt och inte påverkas någon, men det gör vi även om vi inte vill det.
Vi jämför oss hela tiden.
Därför tänkte jag idag bjuda på ett rikgt gnäll-inlägg för att väga upp alla fantastiska frukostar, träningrundor, tjejkvällar, perfekta dejterna, drömjobben osv...som våra flöden bjuder på varje dag.
 
Jag är rikgtigt less på allt just nu. Jag är så trött. Jag har inte sovit en hel natt på typ. tusen år. Eller några månader. Det har ändå varit helt okej att ibland gå upp en-två gånger för att fixat med lillan. Men de senaste veckorna har de där 1-2 gångerna förvandlats till 4-5-6-7 gånger....
Jag vet inte vad som håller på att hända i den lilla kroppen, men någonting är det som stör henne.
Ursch och fy för att var trött. Men jag hoppas att detta bara är en tillfällig period.
Allt känns väl mer påtagligt nu när jag är helt själv med henne här hemma.
 
Det var allt gnäll för mig.
(Finns mer, men någon måtta får de va på det hela!)
/Madeleine