Detta har hänt....

kära vänner
Efter att lillan bestämde sig för att det är ett slöseri att sova om kvällarna har tiden till att blogga förvunnit för mig. Det var en period i livet då hon somnade kl 19 om kvällarna, den tiden verkar ha passerat.
Just nu sitter jag och skriver med en hand, samtidigt som jag har dottern i knät.
Nå väl, här kommer sammanfattning om vad som har hänt sen sist.
 
Malin Wåtz hittade ut till landsbyggden och hälsade på oss! Det var härligt att ses och ute var det finväder så vi gick en riktigt långis ii solen.
 
En annan dag lös solen igen och jag stod här nere vid havet och njöt av strålarna mot ansiktet
 
Fint bor vi!
 
Hon som inte sover har testat att gunga, vilket var roligt!
 
Min syster har fyllt 18 år och det firades med ett stort släktkalas hemma hos oss. Där jag i vanlig ordning stod för tårtmakeriet.
 
En tidig morgon var vi till Valdemarsvik och köpte en båt. Segelbåten på bilden är nu vår!
 
(Texten ovan skrev jag för 2 timmar sedan, var tvungen att avbryta då lillan tröttnade på att sitta i knä)
 
Nu ligger hon och sover, och jag tar mig tid att skriva vidare på detta blogginlägg som känns som att det kommer bli ett av det mest röriga inläggen jag skrivit.
Men vi kör på tycker jag ;)
 
Vi har alltså köpt en båt, det känns helt fantastiskt, något jag och Vidar har velat göra länge. Det blev en Albin accent 26, en båt på ca 8 m, får plats 4-5 personer att sova beroende hur trångt en vill ligga. För oss är det en perfekt storlek. Den ska vara bästa båten att segla i sin storlek. Vidar seglade upp den från Viken till Stegeborg igår och han var supernöjd.
Nu längtar vi massor till sommaren, då ska vi ut på havet. Tanken är att vara borta en månad ungefär.
Men innan dessa ska jag ta förarintyg till fritidsbåt som är en en grundkurs i navigation, sjömanskap och sjösäkerhet. Nu när vi har skaffat båt vill jag också ha 100% koll på att läsa sjökort och köra båten. Jag känner mig superpeppad!
 
För att återgå till ämnet sömn igen...
Efter att jag knappt få sova någonting om nätterna då lillan vill amma hela tiden så har jag nu fått sova två hela nätter. Vi har gjort så att jag sover i gästrummet och Vidar sover tillsammans med lillan.
Från att hon vaknat runt 7-8 gånger om natten har hon dessa två nätter vaknat 1 gång. Det har gått så bra, ibland måste en bara bryta ett dåligt mönster.
Men jag hade dåligt samvete innan, jag kände mig taskig att jag inte skulle sova med henne. Men jag orkade inte mera. Jag är så glad att det funkar, och det är skönt att lämna över natten till Vidar.
Nu hoppas jag att hon snart också kommer till ro om kvällarna och inte vaknar till flera gånger.
Hon har fått två tänder nere, jag tror det är de som har stört henne.
 
Hoppas att ni mår bra, det känns så kul att ni lämnar komentarer här på bloggen :)
Nu ska jag lyssna på pod, jag har inte alls haft intresse för poddar, men nu har jag börjat lyssna en hel del. Perfekt när jag är ute på promenader med lillan.
Vilken är er favorit pod? Tipsa mig gärna :)
 
//Maddo
 
 
 
#1 - - Anonym:

Vi tycker det är roligt att ni köpt en segelbåt Jag skulle själv aldrig våga segla Blir så glad att se lilla Vibeke i gungan / kerstin gf o gf


#2 - - Paulina:

Underbara tårtor för det första!
Men va jobbigt att du inte fått sova, skönt att det löst sig lite nu i alla fall :)

Svar: Tack Vännen! Ja, det känns skönt att få sova lite mera :)
Maddo

#3 - - Sandra:

Åh vad roligt att ni köpt båt nu! Häftigt och vilken frihetskänsla att åka ut på havet sådär! Småbarnsåren är väl ett ständigt pysslande för att få till det där med sömnen! Både för barn och föräldrar! Ni gör ett fint jobb tycker jag! En gör sitt bästa och ibland blir det bra, ibland inte! Ni är grymt duktiga tycker jag!! Kram

Svar: Tack snälla du för de fina orden Sandra <3 Ja, det är en prövning på alla plan! Kramar
Maddo

#4 - - Therése:

Jag är också lite efter alla andra och har just insett tjusningen med poddar. Jag håller på att beta av Bianca och Leones Lyckopodd (för tillfället från 2014 då jag som sagt är lite sen) men absolut ständigt aktuella ämnen :) Kram på dig!

Svar: Tack för tipset :)
Maddo