Möblefix och ett sensommardopp!

 
 
Hej där!
Sista dagen i augusti och imorgon tar en ny månad vid, september. Den här månaden gick hiskligt fort tycker jag. Vi har kommit bra in i vårt vardagståg, även om jag och lillan är hemma om dagarna så har vi vår lilla vardag.
Just nu håller jag på att fixa i hennes rum (igen) började i våras, sen tappade jag motivationen, men nu så är jag igång igen.
Stolen ni ser på bilden, hittade jag igår uppe på vår vind. En liten stol som passar perfekt till skolbänken som jag hittat på vinden i vårt förra sommarhus. Denna lilla stol ska jag bara slipa lite, sen får den nog vara.
 
Idag har vi hundbesök, Sune (svärföräldranas jycke) ska sova hos oss. Vibsen är väldigt förjust i honom, vi har varit ute lekt och gått promenad och då ska hon hålla i kopplet. Jag vet inte riktigt om deras relation är ömsesidig, men han accepterar henne.
Jag har försökt att träna lite lydnad med honom, men det var svårt även men lite fattade han efter ett tag. Längtar så himla mycket tills vi skaffar hund och jag får börja träna lydnad igen. Förhoppningsvis är det inte långt borta tills vi har en valp här hemma.
Vibsen och Sune.
 
Idag har vi haft en otroligt fin sensommardag, skön temperatur och sol. Mot kvällskvisten var vi svettiga efter en heldag ute så vi tog oss en dopp innan det var dags för middag...
 
 
Först i var minstingen, ingen badkruka där inte. Hon bara springer rätt i utan att fundera. Mamman springer snabbt efter, för rätt som de är så snubblar hon i vattnet. Det beskymmrar inte henne de minsta.
 
 
 Det var fortfarande varmt i vattnet, så himla skönt att få doppa sig. Perfekt avslutning på denna sommarmånad.Vi hoppas att även september kan bjuda på några baddagar.
Imorgon ska jag ta tag i någon form av storstädning här hemma, skulle vara skönt att få det fint innan vi åker iväg ihelgen, då bär det av till bla. Uppsala med lite andra stopp inbokat.
Sen ska jag även fortsätta att ringa förskolor... på måndag ska vi besöka en förskola och så ska jag ringa en till och se om vi kan komma förbi. Vibs kommer börja förskolan när hon blir 2 år.
//Maddo
 

En helg som började med solsken och slutade med regn...

 
Gokväll kära vänner!
Pust... sitter i vardagsrummet, med en röra av kartonger och frigolit omkring mig. Lillan har fått en bokhylla/dokhus till sitt framtida rum, och jag har nu på kvällen efter middagen skruvat ihop det hela. Skruva möbler, finns det någt tråkigare??
Idag kom vi hem från vår seglinstur som varade från fredag till söndag. Fredagen började med super varmt väder, lördagen var det blåsigt och något svalare. Då besökt vi ön Marökupa, och klättrade upp till toppen och kollade in denna gamla båk som stått på toppen sedan 1600-talet. En båk är något som fungerar som sjömärke... inte nu förtiden men förr. Då fanns det gott om dessa båkar eller kummel som de också kallas.
Det var fin utsikt där uppe på toppen.
 
Idag var det mulet när vi vaknade och höst i luften. Efter frukost gick vi ut och gick en sväng på ön innan vi åkte hem igen...
 
 
 
När vi kom hem regnade det massor och gör det fortfarande, vilken kontrast!
Imorgon är det vardag igen... Vi har planer nästa helg också som jag ser fram emot. Mer om det senare.
Nu ska jag hoppa in i duschen sen gå och lägga mig. Dags att börja läsa en ny bok.
Godnatt//Maddo

Sommaren gör comeback

Mina absolut favoriter!

Hej och gokväll!

Det känns som att klockan är mycket mer än 21:30.... Det har börjat bli mörkt om kvällarna igen. Och jag måste erkänna att jag tycker det är skönt, drömmen vore ju om det började mörkna vid 20:00-tiden och sen stannade där.
I skrivandets stund sitter jag i båten, då märks detta ännu tydligare mot när vi var ute med båten i juni.
Det är helg, och sommaren har denna vecka bestämt sig för en comeback. Vi har åter fått hänga tillbaka tjocktröjor i garderoben och fått plocka ut shortsen.
Så härligt tycker jag.
I fredags packade vi in oss i båten för att vara iväg över helgen.
Idag har det blåst en hel del och vi bjöds på bra segling.
Jag har legat i solen och läst ut min bok jag fick av Therese när jag fyllde år. "Sista brevet från din älskade" väldigt spännande och bra bok!
Den här sommaren har jag läst massor av böcker.
Imorgon blir det sämre väder, vi åker hem efter lunch. Det är så himla fint att få en sista smak av sommaren.
Sov gott/ maddo

Hemma tidigare i veckan
Vibs och jag har badat.