Mat runt knuten...

Mina inlagda smörgåsgurkor.
Morötter, potatis, lök och ägg hämtat bakom husknuten..
 
Hej söndagkväll
Sitter med grus i ögonen och väntar på att Vidar ska komma hem från jobbet, han slutar snart och när vi kommer hem ska vi dricka te. Det var hans önskan när han gick förut.
Vi har haft en fin söndag här hemma, på förmiddan pysslades det med lite olika projekt. Efter lunch gick vi en promenad innan Vidar sen skulle börja jobba.
När vi kom hem gick jag till landet som finns här på området och plockade med mig lite grejer till kvällensmiddag, sen stannde jag vid höshuset för att fylla upp äggkartongen. Går inte riktigt att beskriva hur lyxigt det känns att få matvaror på detta sett. :)
Förra veckan när jag hälsade på min farmor skickade hon med mig ett gäng gurkor och ett recept på inlagdsmörgåsgurka, i skrivandets stund står 3 burkar i kylen och väntas på att bli klara. Om någon månad får vi testa och se om de blev goda. Jag har aldrig lagt in gurkor tidigare.
Medan jag lagade maten sysselsatte sig lillan med att...
 
Måla, hon satt länge, länge och pysslade med att plocka i och ur kritorna från asken. Hon fastnar ofta vid saker,  som hon kan plocka med länge, ett koppel, eller skor, eller ett klädesplagg som ska av och på.
Efter middagen blev det ett bad för lillan innan de var dags att sova.
När jag smög ut från sovrummet så möttes jag av ett spegelblankt hav. Väldigt rofyllt.
 
Nu har Vidar kommit hem.
Gokväll//Maddo
#1 - - Anonym:

Roligt att läsa att ni har det bra.Tänk att Vibeke är så stor att hon kan måla och sortera kritor.Längta efter att träffa henne./ kerstin.

Svar: Ja, hoppas att vi ses snart!
Maddo