Året som gått

För åttonde (!!!) året i rad ska jag ännu en gång svara på lite frågor om året som gått, året 2016! Kan knappat förstår att ett nytt år står framför oss. Det här året har gått fort, men har främst varot en lugnt och skönt året för mig. Ett riktigt sabbats år på någotvis. Jag behövde det här året, jag vet att jag skrev det som ett mål att ha en lugnt år. 
 
(Här hittar du 2009 2010 2011 2012 2013 2014  och 2015 års lista)
 

TJUGOHUNDRASEXTON

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Jag skrev på ett kontrakt till ett fastjobb.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Det gjorde jag... har skrivit ett inlägg om det här.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja!! Min barndomvän Malin fick lilla Ester <3

4. Dog någon som stod dig nära? Nej :)

5. Vilka länder besökte du? Inga utlandsresor i år, men nästa år vill jag gärna ut och flyga igen.

6. Är det något du saknat år 2016 som du vill ha år 2016?  Jag vill att jag och Vidar ska ha flera dejt-kvällar. Hitta på saker bara han och jag. Jag vill även umgås mer med mina vänner, åka och hälsa på mina vänner långt borta lite oftare. Sen ser jag verkligen fram emot att komma igång och jobba.

7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Midsommarhelgen var väldigt bra. Myh och Amanda var här <3

8. Vad var din största framgång 2016? Att jag kom fram till att jag ville lägga ner mitt företag. Det var inget lätt besut. Att jag vågade erkänna för mig själv att jag inte vill jobba inom TV-produktion. Det erkännandet satt låååångt inne, eftersom det var ett dröm för mig sedan barnsben. Det känns lite som jag nekat ett litet barn godis så att säga... Svårt att förklara. Däremot känns det så skönt att kommit med denna instikt, jag kommer ju fortsätta jobba inom media... men inte med just TV-produktion. Dessutom växer och utvecklas socialamedier så sjuuuukt mkt att jag görna är med på det tåget.

9. Största misstaget? Jag kommer inte på mågot misstag jag gjort som jag sedan ångrat...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag skadade mig i sommras när vi var ute med båten. Jag fick en gren i huvudet och var tvungen att sy fyra stygn. Sen åkte jag på magsjuka under hösten. utöver det har jag varit frisk.

11. Bästa köpet? Vår hund Baxter är en given första plats. Dock är det sjuuuukt mycket jobb med en valp än vad jag någonsin kunnde minnas. Men jag får mer och mer koll på honom. På andra plats kommer vårt köksbord. Är glad varje dag över att vi får plats att äta!!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Baxter var dyr!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag minns när jag fyllde år så blev jag överraskad av Mamma, mormor min bror och hans flickvän.. de stod och sjöng på trappen!! Då blev jag väldigt glad. Annars är jag så tacksam och glad över mitt liv i det hela. Allt är så bra just nu. <3

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015? haha... denna fråga som jag aldrig har ett svar på.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? I år har jag varit normal glad. Livet har känts fint, har fallit yttligare på plats, jag känner mig mer harmonisk, tryggare som mamma och vet ungefär vad jag vill i livet. Bara att lösa jobbfrågan har varit en otroligt lättnad, den var en oroande faktor i början av året.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Jag känner mig så nöjd med året. Det har varit så himla lugnt och skönt. Som jag önskade.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Allitd: Surfat mindre på telefonen... Men jag blir bätte och bättre. Följer knappt några bloggar längre, är inte så aktiv på instagram och FB. Även om jag är inne varje dag. Under målet vill jag hänga ännu mindre på socialamedier... samtidigt vill jag vara mer aktiv på min blogg. Men det är en helt annan typ av plattform. Här ser jag ju inte var någon annan gör, dessutom får jag inte samma bekräftelse här som på instagram/fb... Det är en kittlande känsla att få många likes/kommentarer... och det känslan vill jag inte rikitgt ha. Den känns inte bra... 

18. Hur tillbringar du julen? Julafton: Hemma med min familj/släkt. Juldagen: I strängnäs med Vidars familj/släkt. Annandagen: Hemma med min pappa och farmor.

19. Blev du kär i år? Jag var kär från början till slut och mer ska det bli :)

20. Favoritprogram på TV/streaming ? Veckans brott, Outlander, OITNB, Stranges thing och den bästa av den bästa Narcos!

21. Bästa boken du läste i år? Jag läste Vilhelm Mobergs Utvandrarserien (Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige) Jag hade inte läst dom böckerna innan, och de är så himla bra!!! Jag lärde mig så mycket historia om Sverige genom att läsa dom, dessutom var det bra handling. Språket var svårt till en början, men sen blev jag van att läsa på äldre svenska och småländska.
Om du inte är sugen på tung litteratur så vill jag tipsa om boken jag läste ut igår: Kvinnan på tåget (Girl on the train), riktigt bra!
Sen en bok som heter Den gömda trädgården, väldigt mysig och bra bok.

22. Nya poddar? Jag har börjat lyssna på Historiepodden, och Underbara Claras podd. Dom är helt okej... men ingen slår Veckans bläcka!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig inte något speceillt... men fick kläder, smycken, teaterbiljetter och böcker när jag fyllde. (Bok är de säkraste kortet om du vill ge mig något jag verkligen uppskattar!)

25. Något du önskade dig men inte fick? Nej.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Som jag nämnde ovan kom min familj och överraskade mig, till kvällen kom Therese och Johan på besök... Första gången vi träffade dom efter att de spenderat ett år på NZ.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Umgåtts lite mer med mina vänner.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2015? Jag försöker att hitta mig en stil, försöker att skippa t-shirt stilen. Har köpt lite finare tröjer/blusar... och ska försöka att köpa in nya kläder till min garderob. Jag gjorde en stor en rensning i höstas och kommer göra en till vart efter. Min kropp ändrades massor efter jag fick barn, och nu tror jag att den har stannat i något läge haha... Så mina gamla kläder sitter inte så bra. 

29. Vad fick dig att må bra? Att jag såg till att stanna upp lite i livet, och inte bara körde på 110 och behövde ta en massa beslut.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Här finns inget svar i år! :)

31. Vem saknade du? Skriver det vanliga svaret, som också stämmer såklart. Mina vänner!! Önskar jag kunde ha er alla boende i närheten av mig istället för i...
Los Angeles...Jönköping...Borås...Stockholm...Nyköping...Uppsala....
Jag saknar även min lillasyster som är och jobbar i Florida, hon kommer hem i mars igen <3

32. De bästa nya människorna du träffade? Jag tror inte att jag träffat några nya människor i år, förutom mina nya kollegor som jag träffat lite kort en dag. Men dom relationerna ser jag verkligen fram emot att få utveckla under 2017.
 
En samling bilder...
 Året bjöd på yttepytte lite snö, vi hann åka lite skidor. Malin var höggravid och Ester föddes. Vi lagade små Vibsen protioner med mat. Hon fyllde 1 år och påsken kom. Jag började gå min kurs för fritidsbåtar.
 
 
 

Sen kom våren och sommaren tätt efter,jag träffade en del vänner. Men större delen av sommaren spenderade vi på vår segelbåt. Vi seglade bla. runt Gotland.Värmen höll i sig länge, och sista doppet tog vi i början av september. Vi besökte djurparken, fick besök av mina au pair barn och tog sista segelturen där vi seglade in i hamn mot världens finaste solnedgång.


Hösten kom och vi for till Uppsala, Sandra och joel kom på beösk och Hunden Baxter flytta hem till oss. Första snön kom under ett par dagar och vi hade Thanksgiving middag hemma hos oss.
 
 
 
#1 - - Malin :

Vilket fint år! 🙏🏼