Något helt nytt väntar mig...

 
 
Året var 2012, sommaren var kommen och jag hade nyss tagit min examen efter tre års studier på Luleås tekniska universitet. Jag stod där med diplomet i handen, en godkänd c-uppsatts och en kandidatexamen i mediakommunikation.

Jag, alltså tjejen som under större delen av sin uppväxt avskytt skolan, och har kämpat som en tok med allt vad texter, skrifter och läxor heter.
Tjejen som i årskurs nio fick ett svar på varför just jag var ”dummar och trögare” än alla andra när det gällde klassiska skoluppgifter. Som behövt kämpat och kämpat för att nå betyget G.
Jag fick diagnosen dyslexi.
Där och då, tänkte jag att efter gymnasiet ska jag aldrig någonsin sätta min fot i en skola frivilligt.

2004 var året jag klev in på mediaprogrammet och upptäckte att jag inte alls är värdelös på allt när det gäller skolan. Det visade sig att jag var en fena på att berätta historier bara jag fick göra det visuellt och helt plötsligt började bokstäverna MVG dyka upp på betygspappret. Det här med media var ju så pass roligt att jag började efterforska vart jag skulle kunna lära mig mer…

Jag hittade universitetsutbildningen TV-produktion i nya medier uppe i Luleå. Efter ett års äventyr i USA, kom jag hem och lästa in engelska B på komvux, för att kunna söka in på utbildningen. Augusti 2009 gick flytt lasten till norra Norrland…

Sommaren 2012 jobbade jag på 24NT, och till hösten bestämde jag mig för att starta eget företag. Jag startade företag från att inte någon som helst aning om någonting gällande eget företagande… Oj, vad många misstag jag gjort och som jag har kämpat! Det har verkligen varit en tuff tid.
Det jag framför allt har lärt mig är att sälja, knyta kontaktnät och driva projekt. Som egen företagare har jag behövt ha koll på ALLT! Kontrakt, budget, kontakter, manus, inspelning, redigering och jag hela rubbet.

 mitt fd. kontor i centrala Norrköping
Min största kund var Kolmårdesdjurpark

Jag känner mig riktigt stolt över att jag har skapat mina egna jobb, och har dragit in fler 100tusen helt på egen hand. Från att ha kontaktat ett företag, berättat att jag har en idé, till ett möte, till en offer, till ett kontrakt och tillslut produktion. Att driva eget företag har gett mig otroligt mycket, jag har lärt mig så mycket om mig själv, att jag kan mer än vad jag tror. Jag besitter så mycket erfarenhet tack vare att jag vågade starta från noll.

Men som ni kan förstår är det väldigt slitit… och att jobba själv är inte roligt. Det har varit min svaghet i mitt företagande – att jag ständigt har saknat kollegor!!

Under året som gått så har jag tänkt och funderat på vad jag vill göra. I höstas kom jag fram till en väldigt skön insikt.
Jag vill lägga ner mitt företag och söka en fast tjänst.
Av en ren slump när jag en morgon står och river tidningspapper för att tända en eld, så ser jag en annons:
Östgötatrafiken söker en digitalkommunikatör.
Jag går in på deras hemsida och läser om tjänsten och det låter för bra för att vara sant! De vill ha en person som kan filma/redigera, jobba med sociala medier och driva kampanjer. Jag skickade in ansökan dagen innan sista ansökningsdag… och efter fyra olika intervjuer så fick jag i slutet av november fick jag ett samtal från min blivande chef att jag fått jobbet.

Jag känner mig obeskrivligt glad och stolt över mig själv. Den 25 januari börjar mitt nya äventyr och jag är otroligt taggad.
Detta betyder att jag även har avslutat mitt vikariat på SVT nyheter Öst. Igår var jag där och jobbade mitt sista pass, kändes märkligt att jag inte ska jobba där något mer. Jag har varit där under fyra år.

 Fotograf sommaren 2013

Men känslan över att ha ett fast jobb, med kollegor, möjlighet att jobba och utveckla ett företag… den känslan är oslagbar.

/Madeleine

#1 - - Sandra:

Du är så jäkla bra tjejen! Kram

Svar: <3
Maddo

#2 - - Malin :

Bra kämpat! Och vilken rolig tid som väntar framöver :) Grattis igen! 😘