Så gick det...med mina nyårslöften!

I början av året skrev jag en lista på nyårslöften/mål med året 2016... Jag har hela tiden haft dessa mål i bakhuvudet och nu tänkte jag gå igenom varje punkt för att berätta hur det gick för mig!
 • Läsa mer böcker. Jag älskar att läsa, men ändå är det något som jag inte prioterar. Istället för en bok hamnar en telefon i handen. Jag skulle vilja läsa 1 bok i månaden, komma i rutin och läsa varje kväll.

  I år har jag läst mer böcker än vad jag någonsin har gjort tror jag, jag har i stort sett haft en bok att läsa hela tiden. Mitt mål var att läsa minst 12 böcker, och det har jag gjort. Vet inte riktigt hur många det blev men dom jag kommer på just nu så är det 16 böcker, och håller på med nr 17.
  Jag hoppas att mitt läsande håller i sig för kommande året, för det är en otrolig avkoppling samt att jag surfar betydligt mycket mindre på telefonen.
 • Lära mig att segla. Jag ska anmäla mig till en kurs i Navgiation och sjömanskap, sen är mitt mål att jag i sommar ska kunna segla helt på egen hand om det krävs. Jag ska kunna starta, segla och lägga till. Det känns som en stor utmaningen men det kommer bli kul och ett måste ni när vi har en egen båt!!

  Jag gick kursen i Navigation och sjömanskap och fick därmed ett förarintyg för fritidsbåt. Under sommaren lärde jag mig att segla lite, och att läsa sjökort såklart. Men jag skulle inte kunna ge mig ut på egen hand. Det var lite svårt att fokusera på seglingen när vi hade en 1-åring ombord. Men det är bara fortsätta träna till nästa sommar.

 • Komma igång med träningen igen. Jag känner i hela kroppen att jag saknar att träna. Jag funderar på att köpa ett träningskort på mitt älskade Friskis igen, (Kommer nog aldrig kunna byta gym haha) dock kommer jag vänta ett tag, då det brukar vara tjockt med folk nu i början av året. Mitt mål är att träna 2 gånger i veckan där, det känns lagom och ett realistiskt mål.

  Det är som vanligt med mig och träning, det går upp och ner. Jag kommer in i perioder då jag kör på i ett par månader, sen tröttar jag för att ta tag i det igen...
  Jag kommer nog aldrig bli en person som alltid tränar tre dagar i veckan. Nu har jag dessutom en hund som ska tränas om kvällarna med.

 • Äta mindre lösgodis! Nääää, detta är inget godislöfte. Men. Jag har börjat bli mer och mer medvetan om vad vi äter och vad det innehåller. och lösgodis vet jag inte vad de innehåller, och det känns inte helt okej att proppa i sig massa färg och e-ämnen. Dessutom ser det lockade ut att äta för barn, och jag vill inte att lillan ska äta godis på många år. När vi ska äta godis och gotti så vill jag sattsa på choklad, nötter, eget bakat godis och fika bröd. Sen kan vi göra egen glass då vi har glassmaskin! :)

  Jag har nog köpt mindre lösgodis, men har fortsatt att köpa godis med e-ämnen osv...
  Det känns bara larvigt att jag skrev upp detta på min lista, det är ingeting jag brytt mig om alls! haha..

 • Äta mer vegitariskmat. Med tanken på miljön och djuhållningen! En dag i veckan ska vi äta veg här hemma. Nu köper vi inte mycket kött i och med att vi har älgkött som Vidar jagat, och kött från grisarna och lammen vi hade här hemma på gården. Men jag vill ändå äta mer vegetariskt, jag vill att lillan ska se det som ett lika naturligt altenativ att som  äta som kött.

  Mer veg har det verkligen blivit i år. Jag har hittat en massa nya roliga recept, och vi kommer fortsätta med att äta veg minst en gång i veckan.

 • Skapa ett mål med karriären. Just nu känner jag mig alldeles vilsen gällade jobb och drömmar... jag måste försöka samla mig och komma på vad jag vill göra. På riktigt. Med allt.

  Den här punkten känner jag mig stolt över. Mitt beslut blev att lägga ner företaget och skaffa en fast jobb inom samma område! Den 25 januari börjar jag på mitt nya jobb. Känns så kul.

 • Ta det lugnt! Förra året var ett år som ALLT hände... Vi flyttade, vi fick barn, vi renoverade och flytta igen och denna gång till ett  hus, vi reste, vi köpte dyra grejer.... I år vill jag bara leva och ta det lugnt helt enkelt.Vi får väl se hur det går.... vi är ju inte riktigt dom typerna.

  2016 har varit lugnets år... Vi har verkligen landat i vårt nya liv som barnfamilj. Vidar och jag har haft det så bra med varandra, och jag har verkligen kunnat njuta och ta det lugnt. I sommaras var vi lediga i 2 månader tillsammans, då vi största delen av tiden spenderade den på vår båt.
  Största händelsen i år var att vi skaffade Baxter, vår fina hund.
Jag ska tänka ut några bra mål inför 2017, jag har redan några på lager... Är bra tror jag att sätta upp några mål så att en har något att sikta mot.
//Maddo