En resumé

Mini har åkt skottkärra för första gången
 
 
Amanda har sovit här och Mattias har varit på middag
 
 Vi har fikat i uterummet 
 
 Bakat paj till två stora människor och en liten
 
 Köpt nya kläder till växnde mini-mäniska 
 
 Kollat in solnedgången från vardagsrumms fönsteret
 
Hej kära läsare
Vilken svinkare jag har varit här på bloggen, jag ser ju att ni kikar in men inte har jag bjudit på nått kul. Jag vet inte men ibland kommer det stunder då jag tröttnar på att blogga, skriva om mig själv osv.. Ett tag kände jag bara att nu tackar jag för mig. Stänger ner blogg, instagram osv... Raderar appar på telefonen och börjar leva mer i verkligheten än online. 
Nä, det kommer såklart inte att hända. Men däremot försöker jag att begränsa mitt användande av speciellt telefonen. Jag tror att en måste vara aktiv och hela tiden tänka att en inte ska surfa så mycket och försöka vara medveten om att lägga bort telefonen så den inte går att nå. För annars ryker lätt flera timmar om dagen på att bara slö surfa. 
Men nu är jag här, och tanken var inte att skriva ett jätte inlägg om socialamedier. utan berätta om vad jag haft för mig sedan sist.
 
Det första jag måste berätta är att min barndomsvän Malin Hansson och hennes Erik fick i lördags en dotter. 
Idag var jag och Vibs där och hälsade på och jisses så liten. Tänk att en glömmer hur små pluttar de är när de är nyfödda.
Det var så mysigt att få träffa henne (Barnet har inget namn än) en helt perfekt liten varelse som jag hoppas får följa under hennes uppväxt. 
Lite kul är att min mamma och Malins mamma växte upp tillsammans (och det är 1 år mellan dom) Jag och Malin och också vuxigt upp tillsammans och det är 1 år mellan oss. 
Och nu har vi både fått en varsin dotter med 1 år emellan, jag hoppas att våra barn kommer få ha varandra i sina liv, tredje generationen i så fall. haha.. ja, Vi är nästan som släkt. Jag ser ju Malin mer som en syster än som en vän.
 
Det andra stora som har hänt under veckan är att Amanda har varit här och hälsat på, hon kom på eftermiddagen på alla hjärtansdag, vi åt mat, drack vin och satt och snackade till natten. På måndagen var vi ute i solen med en skrikande Vibs i barnvagnen, ingen skön promenad helt enkelt. Vi begav oss i stället in och satt i soffan och snackade till kvällen kom Mattias ut och åt middag tillsammans med oss. På tisdagen åkte Amanda hem efter frukosten. 
Det var kul att träffas och jag önskar att vi kunde göra det oftare. Men jag måste erkänna att jag börjar vänja mig lite att många av mina supervänner bort superlångt bort från mig.
 
Tack för alla kommentarer som ni lämnar, jag ska försöka bättre mig med uppdateringar.
/M
 
 
 
 

Ensam

Hejsan kära vänner
Jag har ingen blogglust alls, har tänkt att jag ska sätta mig ner en dag och skriva, för jag har gjort en himla massa saker den senaste vecka (för att vara jag) så jag skulle defenetivt ha någont att skriva om. Men sen måste lusten finnas också, och det gör den inte utan få tänker jag istället "Ähh, vem bryr sig om jag har gjort detta eller detta?!" Huvudsakligen skriver jag i denna blogg för mig själv, men självklart för er som kikar in här annars hade jag lika gärna kunnat skrivit ett dokument på datorn om jag inte skrev för att få lite bekräftelse, få synas och tycka till lite inför en okänd massa. 
Jag önskar så många gånger att jag kunde veta vem som läser min blogg, det skulle vara så kul att veta. Under flera gånger har jag försökt att fråga er, men ni är försynta av er.
Nå väl, det har gått i ett denna vecka så idag när vi skulle fara iväg till Vidars familj och äta så sa jag nej, valde att stanna hemma istället och det är så skönt att vara själv.
Jag sitter i soffan nu men datorn i knät, dricker kaffe och njuter av tystnaden. Att vara själv är typ det bästa jag vet. Men jag antar att det beror på att jag har möjligheten att inte vara själv om jag inte hade velat. Fast oftatst vill jag vara själv, så mycket att jag ibland kan komma på att jag inte träffat några vänner på flera veckor, så jag försöker att bli lite bättre på det, för det är ju kul att träffa vänner speciellt mina dom är extra bra!
 
Men jag har alltid tyckt om att vara själv ända sedan jag var liten. Då jag satt mycket ensam på mitt rum och lekte. Jag och Vidar skiljer oss väldigt mycket där, han älskar att umgås med massa människor hela tiden. Han älskar stora kalas, släktmiddagar och fester medan jag känner sådär inför det.
Jag vet till nyåret så tyckte jag att vi kunde vara själva hemma, men det kan man ju inte vara på självaste nyårsafton tyckte han. Nu är det ju så att jag alltid tycker det är trevligt och roligt att träffa männsikor men att jag många gånger föredrar att vara ensam.
Jag vet när vi har blivit bjudna på fest tillsammans så stannar jag allt som oftast hemma så får han gå själv.
Men det är inget fel med det, vi är olika bara.
 
Hoppas att ni får en fin helg, det ska jag ha.
På söndag får jag nämligen besök från en efterlängtad vän som jag inte sett sedan i sommras! Hon kommer och stannar hos mig i två nätter. Vilken lyx.
God helg!//Maddo
 
 

Att lära sig nya saker

Hej fredag (Är ni peppade?)
Helgen är kommen och min sambo är långledig!!! Kan ju inte passa bättre efter att inte sovit något vidare på tre nätter. Phu... Då är det extra tuff att gå upp på morgonen, när en helst bara vill ligga kvar och sov lite till när klockan är typ 7. Men, en har inget val. Det är verkligen en stor skillnad på att vara ensam med lillan och att vara två. Speciellt när de inte blir mycket sömn om natten.
Vidar tar gärna nätterna istället för mig, men saken är det att jag vaknar ändå så då känner jag att jag lika gärna kan ta natten. Ibland sover jag i gästrummet med öronproppar, men nu håller en ny omgång tänder på att komma och då är amning det ända som hjälper lillan att komma till ro, och då låter jag henne amma natten igenom om de får henne att sova. En gör ju allt för sina barn, och huvudsaken är att dom mår bra.
Det är de värsta som finns att höra henne gråta, men oftast är det bara en sak som gäller för att få henne att lugna ner sig och det är närhet, närhet och närhet. Sova nära och bli buren.
Hon har sovit dåligt i vagnen med de senaste dagarna, men igår bar Vidar henne i selen och gav sig ut på en promenad och då somnade hon och sov i två timmar... Hon känner sig verkligen trygg av att hänga på kroppen.
En annan får se det som ett träningspass... haha.
Nog prat om detta. (Jag trodde på riktigt att jag inte skulle skriva mycket om föräldrarskap på bloggen innan jag blev mamma, men oj så fel jag kunde ha!)

Igår var det dags för kursstart av min 12 veckors utbildning i Navigation och sjömanskap. Varje torsdagkväll kommer jag att hänga på Folkuniversitet i Norrköping för att sedan i slutet av april skriva prov och hoppas på att jag kommer få mitt förarbevis för fritidsbåt. Det var så himla roligt och intressant!! Jag kände mig verkligen helt törstig av att lära mig någont nytt. Det fick mig till att längta tillbaka till universitet igen. Önskar nästan att jag inte hade pluggat än, för det är så roligt att plugga.
Igår gick vi igenom lite regler på sjön samt om vad en distans är och hur det räknas ut. Det blev en hel del matte, och det kommer kursen även fortsätta att innehålla eftersom att navigation är mycket matte.
Jag tycker matte är roligt så det kommer bli toppen. Jag känner i hela kroppen att detta var verkligen något som jag behövde. Göra något helt nytt.
 
Helgen är fullbokad här hemma. Ikväll kommer faderskapet hit och äter middag med oss, imorgon ska vi hälsa på en vän till Vidar som har flyttat till hus i Norrköping och på kvällen jobbar jag. På söndag blir det att fira Mikaela som fyller år då kommer även Sandra och Joel som jag inte träffat på evigheters evigheter!
Det kommer bli kul :)
 
Trevlg helg till er!
//Maddo