Att lära sig nya saker

Hej fredag (Är ni peppade?)
Helgen är kommen och min sambo är långledig!!! Kan ju inte passa bättre efter att inte sovit något vidare på tre nätter. Phu... Då är det extra tuff att gå upp på morgonen, när en helst bara vill ligga kvar och sov lite till när klockan är typ 7. Men, en har inget val. Det är verkligen en stor skillnad på att vara ensam med lillan och att vara två. Speciellt när de inte blir mycket sömn om natten.
Vidar tar gärna nätterna istället för mig, men saken är det att jag vaknar ändå så då känner jag att jag lika gärna kan ta natten. Ibland sover jag i gästrummet med öronproppar, men nu håller en ny omgång tänder på att komma och då är amning det ända som hjälper lillan att komma till ro, och då låter jag henne amma natten igenom om de får henne att sova. En gör ju allt för sina barn, och huvudsaken är att dom mår bra.
Det är de värsta som finns att höra henne gråta, men oftast är det bara en sak som gäller för att få henne att lugna ner sig och det är närhet, närhet och närhet. Sova nära och bli buren.
Hon har sovit dåligt i vagnen med de senaste dagarna, men igår bar Vidar henne i selen och gav sig ut på en promenad och då somnade hon och sov i två timmar... Hon känner sig verkligen trygg av att hänga på kroppen.
En annan får se det som ett träningspass... haha.
Nog prat om detta. (Jag trodde på riktigt att jag inte skulle skriva mycket om föräldrarskap på bloggen innan jag blev mamma, men oj så fel jag kunde ha!)

Igår var det dags för kursstart av min 12 veckors utbildning i Navigation och sjömanskap. Varje torsdagkväll kommer jag att hänga på Folkuniversitet i Norrköping för att sedan i slutet av april skriva prov och hoppas på att jag kommer få mitt förarbevis för fritidsbåt. Det var så himla roligt och intressant!! Jag kände mig verkligen helt törstig av att lära mig någont nytt. Det fick mig till att längta tillbaka till universitet igen. Önskar nästan att jag inte hade pluggat än, för det är så roligt att plugga.
Igår gick vi igenom lite regler på sjön samt om vad en distans är och hur det räknas ut. Det blev en hel del matte, och det kommer kursen även fortsätta att innehålla eftersom att navigation är mycket matte.
Jag tycker matte är roligt så det kommer bli toppen. Jag känner i hela kroppen att detta var verkligen något som jag behövde. Göra något helt nytt.
 
Helgen är fullbokad här hemma. Ikväll kommer faderskapet hit och äter middag med oss, imorgon ska vi hälsa på en vän till Vidar som har flyttat till hus i Norrköping och på kvällen jobbar jag. På söndag blir det att fira Mikaela som fyller år då kommer även Sandra och Joel som jag inte träffat på evigheters evigheter!
Det kommer bli kul :)
 
Trevlg helg till er!
//Maddo
#1 - - Sandra:

Det var verkligen evigheters evigheter! Ser jättemycket fram emot det. Vad intressant med navigationskursen! Vill också gå en kurs. Satans att jobbet tar sån tid! Ses på söndag!! Kraaam

#2 - - Paulina:

Hoppas kursen går kanon!!!
Fullspäckad helg men det är ju kul :)