Söndag ur mobillinsen


Började dagen med frukost framför Nyhetsmorgon. Tillhör inte vanligheterna efter att vi fått barn. Men det är mysigt och skön start, att sitta och titta på tv. 


Efter frukost packade vi med fika i ryggsäcken och klättrade upp på berget bakom vårt hus. 
Lillan satt på vidars ryggi bärselen. 
Uppe på toppen kan vi skåda utsikten över slätbaken. 

Vidar plockar upp stormköket. 

Kokkaffe utomhus är det bästa kaffet! 

Efter fikat så gick vid ned från berget på andra sidan och traskade hemåt. 

Inne har jag idag läst och läst och läst. Måste bli köar med denna bok idag för att hålla mitt nyårslöfte (1 bok/månaden) ca 20 sidor kvar. 
Dags att läsa vidare. 

//maddo 

Skryta om sina tappade gravidkilon

Nu måste jag få skriva något jag tänkt på ett tag...
Jag vill börja med att hylla alla er gravidkvinnor som hänger på socialamedier och som INTE skriver ut hur mycket (lite) ni har gått upp i vikt under er graviditet, samt hylla er kvinnor som fött barn och INTE postat en bild på er själv 2 veckor efter förlossning (eller när som) och skrivit att ni är tillbaka till er urspungsvikt.
 
Detta är något som provocerar mig otroligt mycket, och jag ser det förekomma lite varstans. Oftast med texten att "koppen är fantastisk", och visst är den det men behåll det för dig själv!
Jag tycker inte att vi behöver bidra med mer hets kring den gravidkroppen. Kvinnokroppen är i ständigt fokus och det skulle vara så skönt om den åtminstonde kunde få vara i fred i samband med graviditeten.
Jag tycker det är så hemskt att folk ska behöva lägga tid och energi på att tänka på deras kropps utseende när de nyss har fått en liten bebis.
När du lägger upp en bild på din kropp och skriver att du gått ner alla dina gravidkilon på 1 månad så får du samtidigt någon annan att må dåligt över sin kropp som inte ens är i närheten av att börja tappa sina kilon igen.
Jag får verkligen avsmak i hela kroppen när jag ser dessa "skryt" och bekräftelse bilder.
Därför vill jag med detta blogginlägg hylla er kvinnor där ute som inte lägger upp en 
efter-graviditeten-bild, samtidigt vill jag också passa på att hylla er som inte komenterar andras gravidakroppar. Även när de gäller kommetaren "lila söta gravidmagen", Även där triggar det igång någonan annan gravidmamma som jämför sig.
Det var mycket därför jag inte publicera några magbilder vecka-för-vecka på bloggen under min graviditet, (La upp någon på slutet) för jag ville inte folk skulle jämföra sig eller fokusera på min kropps utseende.
 
För hur svårt det är för någon att förstå det så är vi alla olika. Det som funkar för mig, fungerar inte för dig och tvärtom. Våra kroppar är olika och ter sig olika.
Jag kommer aldrig bli imponerad av någon som "lyckats" tappa sina gravidkilon i bilen på vägen hem från BB, jag kommer aldrig bli imponerad av någon som börjar träna på gymmet när bebisen är 1 dag gammal.Jag tycker inte att det är fel att göra det, men det jag blir imponerad över är de som struntar i att berätta det för hela världen.
 
Vill även tipsa er om min inlägg "Du blir tjock när du blir gravid" som jag skrev under min graviditet.
 
//Maddo
 

Min onsdag, och lite sorg!

Hej på er mitt i veckan
Efter att ha gått upp vid 07 ett par dagar i rad sitter jag här nu på kvällskvisten och känner mig väldigt trött. För en del är det ingeting att gå upp klockan 7, men jag lever ju hemmalivet och har en liten bebis som kan sova länge på morgonen om hon vill. På jullovet hade vi världens bakvända rutiner, med sena kvälla och trött mornar/förmiddagar. Det är riktigt skönt att sova länge, men jag känner att jag trivs bättre av att starta dagen tidigt och gå och lägga mig tidigare.
Onsdag har det varit i dag. Jag har efter att jobbat lite smått bakat tekakor, dom blev riktigt goda! Alltså hembakatbröd är ju så mycket godare än köpt, nu var det ett tag sedan jag bakade så suget var enormt!
När jag ändå höll på att stöka i köket (för stökigt blir det) så svängde jag ihop en mjukpepparkaka till kaffet.
 
Jag har lite sorg just nu, eller sorg allt är ju relativt. Men alltså.
Snön? Vintern? Vart tog ni vägen?
Det är verkligen så tråkigt att bo i södra Sverige under vintermånaderna, för att det inte är någon riktigt vinter. När jag bodde 3 år  Luleå så var det snösäkert jan-april. Lite väl långt kan tyckas, men hellre det än ingen snö alls. Jag såg verkligen fram emot att komma igång med skidåkningen igen...Nu är åkern som jag åkte på grönare än en dag i juni (nästan), i skrivande stund är det 7,4 plusgrader ute!!
Jag hoppas att den återvänder snart igen... Eftersom de inte var något pulkaväder så besökte jag och lillan lekplatsen och gungan. Det tyckte hon var skoj i alla fall.
 
 
Imorgon står det STORstädningen på schemat... fy sjutton vad trist. Men det behövs verkligen.
Ut med alla mattor, damtorka alla lister och hörn, damsuga och våttorka golven. Jag ska se till att börja tidigt så jag sen kan ge mig iväg på en längre promenad tillsammans med mini.
Nu ska jag krypa ner i sängen och se om jag kan bli klar med den där boken någon gång....
God natt!//Maddo