Skryta om sina tappade gravidkilon

Nu måste jag få skriva något jag tänkt på ett tag...
Jag vill börja med att hylla alla er gravidkvinnor som hänger på socialamedier och som INTE skriver ut hur mycket (lite) ni har gått upp i vikt under er graviditet, samt hylla er kvinnor som fött barn och INTE postat en bild på er själv 2 veckor efter förlossning (eller när som) och skrivit att ni är tillbaka till er urspungsvikt.
 
Detta är något som provocerar mig otroligt mycket, och jag ser det förekomma lite varstans. Oftast med texten att "koppen är fantastisk", och visst är den det men behåll det för dig själv!
Jag tycker inte att vi behöver bidra med mer hets kring den gravidkroppen. Kvinnokroppen är i ständigt fokus och det skulle vara så skönt om den åtminstonde kunde få vara i fred i samband med graviditeten.
Jag tycker det är så hemskt att folk ska behöva lägga tid och energi på att tänka på deras kropps utseende när de nyss har fått en liten bebis.
När du lägger upp en bild på din kropp och skriver att du gått ner alla dina gravidkilon på 1 månad så får du samtidigt någon annan att må dåligt över sin kropp som inte ens är i närheten av att börja tappa sina kilon igen.
Jag får verkligen avsmak i hela kroppen när jag ser dessa "skryt" och bekräftelse bilder.
Därför vill jag med detta blogginlägg hylla er kvinnor där ute som inte lägger upp en 
efter-graviditeten-bild, samtidigt vill jag också passa på att hylla er som inte komenterar andras gravidakroppar. Även när de gäller kommetaren "lila söta gravidmagen", Även där triggar det igång någonan annan gravidmamma som jämför sig.
Det var mycket därför jag inte publicera några magbilder vecka-för-vecka på bloggen under min graviditet, (La upp någon på slutet) för jag ville inte folk skulle jämföra sig eller fokusera på min kropps utseende.
 
För hur svårt det är för någon att förstå det så är vi alla olika. Det som funkar för mig, fungerar inte för dig och tvärtom. Våra kroppar är olika och ter sig olika.
Jag kommer aldrig bli imponerad av någon som "lyckats" tappa sina gravidkilon i bilen på vägen hem från BB, jag kommer aldrig bli imponerad av någon som börjar träna på gymmet när bebisen är 1 dag gammal.Jag tycker inte att det är fel att göra det, men det jag blir imponerad över är de som struntar i att berätta det för hela världen.
 
Vill även tipsa er om min inlägg "Du blir tjock när du blir gravid" som jag skrev under min graviditet.
 
//Maddo
 
#1 - - Malin :

Jag har ofta fram till typ nu fått höra att jag nog är ganska liten. (Nu dock har jag ju fått en rejäl kula) "Du kan inte ha gått upp mkt alls i vikt" får den kommentar av kunder typ varje dag. Folk är nyfikna och så är det.
Jag vill inte se någon skryta över att den gått ner sig eller så mkt så snabbt. MEN nu vill jag gärna ta upp nått som är intressant ☝🏼️ Är det mer okej att lägga upp bild på sin mage full med bristningar 2 månad efter graviditeten o skriva att det är så här man ser ut efter en graviditet, "och jag är stolt för jag burit mitt barn osv osv." Varför skulle jag vilja se det? Ser inte att det är mindre Ok att lägga upp en bild på sin snabba återhämtning än att lägga upp en bild på sina bristningar eller sin mage som ännu inte alls återhämtade sig. För som sagt alla är olika. Från båda håll.
Hets hets hets fram o tillbaka, överallt. Fast dock tror jag många inte menar att hetsa utan att det bara blir så. Klart man får vara stolt över sin kropp! Oavsett om man gått upp 9 kg eller 30 kg. Men bilder på hur snabbt eller inte snabbt man återhämtade sig kan man gärna skippa 👎🏼

Svar: Jag tycker inte att en ska lägga upp någon bild på kroppen alls, oavsett. Men jag har faktiskt aldrig sett någon lägga upp en bild på sina bristningar. Och jag gissar att det inte heller är så vanligt. För kroppen anses ju vara fantastisk om en går ni alla kilon direkt. Men den är fantastisk i alla lägen. Även om du aldrig kommer gå ner dina kilon. Sen kanske de som lägger upp en sån bild vill vara en kontrast till alla som lägger upp en bild på sin samlar kroppar.
Självklart är nog inte folks mening att hetsa... Men däremot tror jag att de vill ha bekräftelse och beröm från omgivningen, varför annars skulle de lägga upp bilder på kroppen?
Kramar!
Maddo

#2 - - Malin :

Hur som så tycker jag att man har rätt att va stolt över sin kropp oavsett. Och det är inte den som postar en bild som jämt borde skämmas. Det är upp till var o en att tolka en bild, låta sig provoceras om man vill det. Men ligger inte problemet mer i en själv då? Ae jag tycker du höjer en viss typ av människa, men sänker en annan i detta inlägg och det tycker jag är dåligt. Alla är olika. Alla gör som dom vill. Varför provoceras vi så mycket av bilder o texter? Jag är så oerhört trött på sociala medier!!!!! Att vi ska behöva tänka oss för 10 ggr innan vi postat bilder/texter för att nån kan bli ledsen. Det är väl alltid nån oavsett vad du lägger upp för typ av bild som inte ser saken på samma sätt som du! Lägg upp vad du vill. Och låt folk tolka den som dom vill. Handlar inte bara om kroppsideal och kropphets. Handlar om allt!

Svar: Jag tycker det är bra att vi människor provoceras och ifrågasätter det som publiceras på nätet. Annars skulle vi ju vara robotar som kan matas med vilket skit som helst utan att tänka efter.
Jag tycker ingen är sämre än någon annan, samhället är ju tyvärr uppbyggt så att kvinnokroppen alltid ska granskas och tyckas och visas upp.
Därför ville jag hylla alla kvinnor som inte lägger ut bilder på sina kroppar direkt efter graviditeten och bryter denna "norm".
För det är som sagt klart att folk vill få bekräftelse och beröm för sin kropp annars hade de väl inte publicerat den.
Maddo

#3 - - Amanda:

Hej hej nu tittade jag in här. Jag bara älskar hur ni säger emot varandra. Det är härligt att ni vågar säga vad ni tycker till varann. Jag kommer inte delta i debatten tyvärr. Jag skulle kanske vilja men det är svårt att få tid o svara när lillplutta är vaken😂 Puss på er😘

Svar: Bara för man är vänner betyder inte det att man måste ha samma åsikter. Att sedan våga säga att man har olika åsikter och diskutera med varandra betyder att man har en stabil och nära relation till varandra. 😊 våga tyck till du med, bara kul! Puss puss!
Maddo

#4 - - Malin :

Haha Amanda 😀 Jag är bara trött på Socila medier, inte på Madde! 😂 Trött på hur vi ständigt kastar skit på varandra överallt. Ser ner på varandra. Jag stör mig också på folk o deras bilder ibland. Men har tänkt mycket på det på senaste tiden. Att problemet mer kanske ligger i oss själva. Vad vi låter oss provoceras av. Ska man överleva måste man helt enkelt försöka att sluta med det och titta bort tror jag... Den stackars tjejen som har haft en tuff 9 månaders period och har det tufft efteråt har sin lycka någon annanstans. Så är det ju. Vem sitter egentligen på den där regelboken vad som är okej att posta på sociala medier o inte? För vad man en lägger upp så missuppfattas det av någon o någon tar åt sig o blir kanske ledsen eller avundsjuk eller vad det i grund o botten handlar om. Vi måste sluta upp att provoceras av allt! Haha o jag som provoceras av detta blogg inlägg 😂😂😂😂 Ni ser ju lättare sagt än gjort 😁