Boråsbesöket och att vara ensam hemma...

Fredagens varma barnvagnspromenad. (Undra hur många mil den där vagnen har rullat?)
 
Välkomsdrink 
Lunch/fika hemma i Ringarum
Filmkväll med tändaljus, nu när mörkret faller på om kvällen.
 
Hejsan söndag
Sitter i soffan och skriver, ute är det soligt väder, men det blåser halvt storm som det är inget skönt alls. Lillan tar sin nap, och nyss åkte Paulina hem till Borås igen.
Det är väldigt tyst här hemma. och något ensamt. Efter att ha hängt ihop hela familjen hela sommaren så blir det en enorm kontrast när 1/3 av den inte är hemma.
Vidar är nämligen iväg på en resa i Tyskland och kommer inte hem förrän på torsdag. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det kändes tomt.
I fredags åkte han och till kvällen kom Paulina hit! Helgen gick lite väl fort bara... Men det var mysigt att ha henne här. Igår var det "Baljadagen" i min hemby Ringarum. Vilket betyder att det är marknad på dagen och pubafton på kvällen. Jag, Paulina och Vibs åkte dit för det först nämnda samt visa Paulina vart jag kommer ifrån.
Det blev att hälsa på massa folk för min del och så fikade vi innan vi åkte hem igen.
Idag hade vi tänkt att hänga nere vid vattnet och bada, men då det blåser storm ute så gick vi till lekplatsen så Vibs fick springa av sig. Efter lunch åkte Paulina hemmåt igen...
 
Tänk att det idag är sista juli... alltså detta år går så fort! Hösten är väldigt ovis för min del.
Tanken var att jag skulle gå tillbaka och jobba 100% (typ) igen och att Vidar skulle vara pappaledig till större delen. Men nu har han fått en ny tjänst på jobbet och vi kom fram till att han istället ska jobba och sattsa på de och att jag då ska vara hemma större delen med Vibs, men också köra företaget och hoppa in och som vik på SVT om de är i behov av det. 
För mig känns det viktigt att Vibs får vara hemma så länge som möjligt, och jag vill verkligen spendera mycket tid tillsammans med henne. Jag väljer mycket hellre att ha mindre pengar och mer tid tillsammans än att vara ifrån varandra hela dagarna och få en bra lön. 
Jag vill inte att livet ska gå ut på att jobba, jobba och jobba och de ända en ser fram emot är helger och semester?!  inte för min del iaf. Jag spenderar mycket hellre tid med min dotter. 
(Nu skriver jag bara utifrån min livsituation och mina förutsättningar -inte någon annans.) Sen tycker jag att det jag jobbar med är kul, därför är de perfekt om jag kunde få ihop bägge delarna. Drömmen skulle vara att jobba halvtid.
Lite tankar från mig...
 
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av OITNB, kan ju inte sträck kolla på serien som jag gjorde "förr" i tiden. ;)
//M
 

Besök från min gamla au pair familj.

Hannah och lillan
 


Stina

Tommy, Vibs och HannahTommy
 
Hej på er!
 
Dagarna traskar på och igår hade vu redan varit hemma i en hel vecka efter vår segling. Vi har ju som alla andra i Sverige haft varma dagar här hemma. Vi har spenderat en del dagar på vår strand. Vattnet har hunnit bli väldigt skönt.
Idag kom min gamla au pair familj på besök hos oss. (Delar av den Amelia och Scott var inte med) Dom har ett sommarhus i närheten så vi brukar träffas en gång om året när dom är hemma. Det var lika mysigt och roligt som vanligt. Barnen växer, Tommy hade minst blivit en halv meter längre!! Lilla Vibs blev kompis med dom direkt och skulle hålla handen HELA tiden. Vibs är lika gamal nu som Hannah var när jag tog hand om henne (15 månader)
Nu är Hannah 10 år och Tommy 14 år.
Tänkte bjuda på en bild från min första arbetsdag hos dom för 9 år sedan...
 
 
Jag har känt den här familjen ett tag, och det känns kul att vi har lite kontakt fortfarande. Jag brukar alltid tipsa alla unga människor som nyligen tagit studenten, att åka iväg som au pairer det är de roligaste jag gjort!
Bästa var alla vänner jag träffade som är idag mina bästa vänner!
Imorgon kommer faktiskt en av dom hit nämligen Paulina!!!! Hon stannar över helgen, kommer bli så kul.
 
//Maddo

Hemma i Stegeborg

 
 
Hej vänner
Efter närmare tre veckor på sjön är vi nu hemma igen. Till en början kändes de lite vemodigt att lämna båten... men efter att vi igår kväll la till vid vår brygga och packade in alla saker i huset så kändes bättre och bättre.
En natt i sin egna säng och nu känns det underbart att vara hemma!!
Vädret är ju dessutom helt fantastikt sommarväder.
Idag har vi tvättat, använt våra ben och gått på promenad samt badat två gånger nere vid stranden.
Våra träd är fulla av goda frukter som vi har ätit på idag. Vidar ska även testa på att göra en fruktvin.
Det är verkligen härligt att vara hemma igen.
Vi hoppas på att ta några helgturer med båten i augusti och september, så än är vi inte klara med seglingen.
 
I måndags så blev det en spontan middag med våra vänner Malin och Erik. De höll nämligen till i Gäddvik såg vi på FB, så vi bestämmde en träff eftersom att vi var i närheten.
Det var roligt att se Ester igen, deras lilla bebis som börjar bli stor nu! Fem månader är tösen.
Dagen till ära så sa även Vibs "Ester" klart och tydligt två gånger.... hon som inte ens säger mamma eller pappa!
 


Pappa Erik och Ester (Mamma-Malin blev inte lika bra på bild ;)
Jag och min lilla tjej!
 
//Maddo