Gotland

Gotlands högsta rauk Jungfru Klint.
Fårö
 
Hej på er!
Som jag nämnde i det förra inlägget så befinner vi oss på Gotland, närmare bestämt på Fårö i skrivande stund. Vidar hade följt sjövädret i några dagar och konstaterade i tisdagskväll att de bästa tilfället att korsa Östersjön är tidigt onsdagmorgon, och eftersom att vi har 4 timmars väg med båten till öppet hav bestämde vi oss att åka redan på tisdagkväll.
Klockn 23.00 tände vi lanternorna på båten och gav oss ut till sjöss, Jag försökte sova några timmar under natten medan Vidar satt upp hela natten och dagen... för 16 timmar senare nådde vi Likershamn på Gotland.
Det gick hyfsat bra, men vi var väldigt trött och lillan blev sjösjuk eftersom det är mer vågor ute på öppet hav än inne i skärgården. Vi kändes oss väldig nöjda när vi kom fram.
 
Efter två nätter i den hamnen så styrde vi mot Fårö. Det blev en tuff segling dit, halvägs börja det blåsa upp rejält... vi revade båda seglen och hade ändå en topp fart på ca 6 knop. Det började blåsa 13 m/s... Vår båt kändes väldigt liten just då. Vidar är otroligt duktigt på att segla så vi hade kontroll hela tiden, även om de krävdes konstant uppmärksamhet. Det är inget väder vi gärna åker ut i igen så att säga.
 
Nu ska vi spendera vår andra natt här på Fårö. Vi har hyrt en bil och idag har vi legat på en stranden Ekeviken nästan hela dagen. Vi mötte upp våra Gotländska vänner Jesper och Mikaela med barn (som bor i vanliga fall bor nkpg)
Efter badet så åkte vi hem till båten och åt middag, efter maten gick vi ut och gick i naturreservatet som ligger här brevid. Vi kollade på raukar och den fantastiska miljön. Helt otroligt att detta är Sverige, ser inte ut som det för mig.
Vi kommer att stanna på Fårö till tisda morgon då vi åker vidare mot Slite. Vår plan är att runda Gotland.
Jag hoppas kunna hålla bloggen lite levande under vår resa.
 
//Maddo
 
#1 - - Anonym:

Å, vad tuffa ni är.Tänk vilket äventyr minne för hela livet./ kerstin o stig

#2 - - JUNITJEJ:

Vilka underbara bilder!

#3 - - Paulina:

Jag tycker ni är grymma som seglar ut på öppet hav ich hanterar det så bra, ett super par helt enkelt!!!