Myh och Amanda

 
 
 
 
 
Hallå vänner!
Här bjuder jag på en bildbomb från dagarna då Myh och Amnda kom och hälsade på oss. Vi firade midsommar tillsammans, sist vi tre gjorde det var när vi var au pairer i NYC 2008. Så i år var det verkligen dags igen.
 
På torsdagen kom Myh med bil upp från Skåne (hennes familj bor där, Myh bor i LA) vi åt klassisk amerikans mat till middag haha... Hamburgare.
I fredags var det midsommarafton då cyklade jag, Myh och Vibs ut och plockade blommor till våra kransar. Vidar åkte in till Norrköping och hämtade Amanda som kom med tåget från Köpenhamn.
Vi åt midsommarlunch och drack några drinkar som vi blandade till. Efter kvällens middag så gick jag och tjejerna ner och bastade och badade. Det var verkligen mysigt! :)
 
På midsommardagen kom min mamma ut till oss för att vara barnvakt till Vibs, medan vi tog segelbåten till Arkösund. Vädret var på topp och vinden blåste åt rätt håll. Jag och Amanda badade efter båten, vilken var härligt! :)
När vi kom fram till Arkösund kom min pappa förbi med hans moterbåt som han just hade sjösatt så vi åkte en sväng med den också.
Efter att vi ätit pizza som Vidar bakade så gick vi till hotellet och sen vidare till en bar där den bjöds på dans och musik från ett liveband.
Klockan hann att bli soluppgång innan vi landade i våra sängar på båten.
 
Söndagen åkte Amanda hem igen... Eftersom att både Myh och jag håller på att läsa Utvandrarserien så kollade vi på första filmen. Perfekt aktivitet efter en intensiva helgen.
I måndags åkte vi in till Norrköping där vi gick en sväng på stan, Myh bjöd mig på lunch, vi åt fisksoppa på Fiskemagasinet. (Alltid lika god!) När vi kom hem till Stegeborg igen gick vi en promenad runt Brevik.
Tisdagen bestod av packning och tvätting för min del.... Men vi gick en promenad runt Sontorp och köpte glass på Stegeborgsgården. Efter middagen som Myh stod för så åkte hon sedan tillbaka till Åhus. (Alltid lika ledsamt och jobbigt att veta att vi inte ses på minst ett år.)
 
När Myh åkte iväg så for jag och Vidar runt som yra höns i huset för att packa, städa och fixa... På kvällen började vår resa på Gotland där vi är just nu...
Mer om det i nästa inlägg.
 
//Maddo

Väntar på en vän...
Snaaaart kommer myh. Sitter på altanen och väntar på att hennes pappas blå bil ska dyka upp runt knuten. 
Ett år har gått sedan vi sist sågs, vibs var då bara 3 månader. 
Bubbel är på kylning, Vidar fixar maten och jag har plockat in fina blommor. 
Känner mig på ett strålande pirrigt humör! 
Ha en fin torsdag. 
//Madeleine. 
 
 
PS. Grattis brollan på din 25 årsdag! 

Andra seglingsturen

 
Hej!
Då var ännu en segeltur avklarad, denna gång gick den mot Stockholms södra skärgård. Vi hade inte lika tur med vädret, men det känndes som att vi verkligen fick testa att vara ute med båten i tuffare förhållande. Regn, rusk, vågot och sjösjuka... Nu vet vi på ett ungefär vad som komma skall när vi ska segla över till Gotland. En sak är säker jag kommer att köpa sjösjukepiller!
 
Här ovan ser ni bilder från ön Öja och byn Landsort. Världens gulligaste lilla by som jag varmt kan rekomendera. Det går turbåtar från Nynäshamn. (Något för Kerstin och Stig?!) Väldigt kul och intressant att besöka den nedlaggda militäranläggningen som hållts hemlig på ön fram till 1997.
 
 
Vi besökte även Trosa, som jag verkligen är förstjust i! Jag skulle kunna tänka mig att bo här, en väldigt mysig liten stad, som Söderköping fast större. Här mötte Per upp oss och så åt vi på resturange tillsammans.
 
 
 
 En kväll fick lite hastigt bege oss till Nyköping. Jag hade nämligen slagit i huvudet i en gren och blödde fruktansvärt mycket. (Det slutade efter ett tag). När vi kom till Nyköping tog jag taxin upp till akuten, där fick jag vänta lääääänge innan jag fick komma in och sy 4 stygn. Klockan 03:30 var jag åter i båten igen.
Men efter den sega startaen i Nyköping blev det sen bara helt perfekt!
Dagen efter mötte vi upp våra vänner Sandra och Joel som bor i stan. Hemma hos dom bjös det på god dricka, sen gick vi och åte tapas på ett helt fantastiskt ställe, god mat och bra service!
En riktigt bra dag helt enkelt. :)
 
 
I måndags när vi åkte hem testade vi att segla med spinaker för första gången. Vidar var som ett barn! För er som inte har någon koll, är det ett tunt segel som sätts upp när det knappt blåser något, den blir som en stor ballong! Men du måste hela tiden ha koll på vindarna för att det kan vara lite riskabelt, då den lätt kan välta båten då seglet är så stort. Men det gick fint! Vi segla i 4 knop i nästan stiltje.
 
//Maddo