Andra seglingsturen

 
Hej!
Då var ännu en segeltur avklarad, denna gång gick den mot Stockholms södra skärgård. Vi hade inte lika tur med vädret, men det känndes som att vi verkligen fick testa att vara ute med båten i tuffare förhållande. Regn, rusk, vågot och sjösjuka... Nu vet vi på ett ungefär vad som komma skall när vi ska segla över till Gotland. En sak är säker jag kommer att köpa sjösjukepiller!
 
Här ovan ser ni bilder från ön Öja och byn Landsort. Världens gulligaste lilla by som jag varmt kan rekomendera. Det går turbåtar från Nynäshamn. (Något för Kerstin och Stig?!) Väldigt kul och intressant att besöka den nedlaggda militäranläggningen som hållts hemlig på ön fram till 1997.
 
 
Vi besökte även Trosa, som jag verkligen är förstjust i! Jag skulle kunna tänka mig att bo här, en väldigt mysig liten stad, som Söderköping fast större. Här mötte Per upp oss och så åt vi på resturange tillsammans.
 
 
 
 En kväll fick lite hastigt bege oss till Nyköping. Jag hade nämligen slagit i huvudet i en gren och blödde fruktansvärt mycket. (Det slutade efter ett tag). När vi kom till Nyköping tog jag taxin upp till akuten, där fick jag vänta lääääänge innan jag fick komma in och sy 4 stygn. Klockan 03:30 var jag åter i båten igen.
Men efter den sega startaen i Nyköping blev det sen bara helt perfekt!
Dagen efter mötte vi upp våra vänner Sandra och Joel som bor i stan. Hemma hos dom bjös det på god dricka, sen gick vi och åte tapas på ett helt fantastiskt ställe, god mat och bra service!
En riktigt bra dag helt enkelt. :)
 
 
I måndags när vi åkte hem testade vi att segla med spinaker för första gången. Vidar var som ett barn! För er som inte har någon koll, är det ett tunt segel som sätts upp när det knappt blåser något, den blir som en stor ballong! Men du måste hela tiden ha koll på vindarna för att det kan vara lite riskabelt, då den lätt kan välta båten då seglet är så stort. Men det gick fint! Vi segla i 4 knop i nästan stiltje.
 
//Maddo
#1 - - Malin :

Men så mysigt ni haft trots regn o rusk! Hoppas på bättre väder på nästa tripp. Blev Vibs också sjösjuk? :( Men nej vad säger du, fyra stygn?! Usch. Allt kan hända när man är ute o friluftsar, det hör jag det.
Bra att du förklarar för jag hade inte en aning om vad spinaker är för något 🙊 Ni är modiga ni !!!!

#2 - - Malin :

Men så mysigt ni haft trots regn o rusk! Hoppas på bättre väder på nästa tripp. Blev Vibs också sjösjuk? :( Men nej vad säger du, fyra stygn?! Usch. Allt kan hända när man är ute o friluftsar, det hör jag det.
Bra att du förklarar för jag hade inte en aning om vad spinaker är för något 🙊 Ni är modiga ni !!!!

Svar: Ja, det hade vi! Vibs blev sjösjuk att hon spydde en gång... Ja, otur hade jag verkligen. En riktig seg kväll.
Puss!
Maddo

#3 - - Anonym:

Ja den byn måste vi besöka.Vidar berättade om den när vi träffades hos Magn us.Roligt att se Vibeke å vad hon skrattade när vi satt och åt mat.Dom vuxna också.
Vilket äventyr ni är med om.Måste gjort väldigt ont att slå i huvudet.Har också en gång fått sy i hu v
udet ska berätta när vi träffas varför det hände./kram kerstin.

#4 - - Paulina:

Va mysigt!!! Otur med huvudet bara, alltid segt att va på akuten