Tankar om barnrumsinredning

Här har ni mig, storkängorna på!

Hejsan vänner
Läste någonstans att om en har bloggtorka och ingen lust till att blogga så är botmedlet på det att blogga mera. Så vi testar helt enkelt. Bloggar fast jag inget lust har haha, låter ju sunt. Nä, men jag vill verkligen ha kvar min lilla pärla på nätet.
Onsdag har det varit idag. Ännu en hemmadag, jag drar mig lite för att åka iväg med lillan om dagarna, för det är nämligen så att hon blir otroligt åksjuk i bilen så pass mycket att hon kräks. Inget roligt alls...
Vidar och jag har hittat en ny promenadslinga här i trakten, dock är vägen väldigt lerig och inte helt barnvagnsanpassad så vi får bära vagnen visa bitar. Det var dock roligt att gå en annan runda för en gång skull.
Efter promenaden kom min mamma och mormor på besök. Jag passade på att jobba lite, då Vidar var iväg och jobbade.
 
Vidar och jag har pratat om att börja renovera och fixa i ordnings Vibs rum, inte för att hon är i jättestort behov av eget rum, men just nu är det ett kaos där inne då vi använder rummet som ett förvaringsrum. 
Vi har köpt in tapeter så det gäller bara att komma igång. 
Det kommer att bli ett lekrum eftersom att hon sover i vårt rum. Vi har även planer på att flytta upp vårt sovrum till övervåningen eftersom att Vibs rum är där uppe. Då behöver vi dock fixa till det också innan då det är rätt slitet. 
Men först Vibs rum, vi pratade lite löst idag om att börja imorgon, jag hoppas att Vidar känner sig taggad!
Jag har även fått tag i en gamal skolbänk som jag tänkt pusta upp och ha i hennes rum. Min plan är att måla locket med griffelfärg så att hon kan måla med kritor på locket.
Svår att veta vilken typ av inredningsstil jag vill ha där inne, men jag tänker färg, loppis, 50-tal, blommor och mönster. Jag har även tänkt att jag vill skapa en form av tavelvägg med bilder på kända målningar ur olika barnböcker, skulle vara roligt med udda och olika ramar till tavlorna. Sen skulle jag vilja hitta ett barnbord med stolar i den här stilen, hur charmigt är inte det?? Får bli att börja spana på loppis efter diverse saker.
En sak vet jag och det är att de kommer inte att bli en sådan här typ av inredning ;)
 
printscreen från google
Söker du på barnrumsinspo, eller liknande på instagram/google så ser alla rum likadana ut; gråbas, Vimplar, pompoms, tält, ljusslingor med bollar, små hyllor som ser ut som hus, svart/vit bilmatta från HM, bokstäver, kanintryck osv osv....
Jag förstår att det är modent nu, och att de som är trendmedvetna inreder sina barnrum så här. Självklart tycker jag inte att det är nått fel med det, att en väljer att följa trender :)
Däremot så tycker jag att en får tycka att det är lite kul att alla inreder sina rum på ungefär samma sätt.
Jag har ju aldrig varit någon modemedveten typ... Gillar såklart vissa delar men köper gärna inte hela koncept.
Nu låter det som att jag är någon form av inredningsnörd, och det är jag inte.
Jag tycker om att fixa i mitt hem, ha fint och mysigt. Min största svaghet är ju tapeter.
Skulle vilja ha mönstrade tapeter överallt. Vibs rum kommer att ha en blommigtapet på väggarna.
 
Oj, nu sprang klockan iväg igen när en sitter framför datorn.
Dags att stänga igen och krypa ner till kojs för att läsa min bok.
Godnatt kära vänner, bekanta och okänt folk.
/Maddo
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Jättefina bilder vacker miljö att bo i .Inga bilavgaser.Alla barnbarnen har varit åksjuka.Ville alltid veva ner fönster rutorna i bilen./ kerstin

#2 - - Paulina:

Blev förvånad över bilderna på barnrum tills jag läst texten haha :)
Ser fram emot att se ert resultat, finns ju så mycket kul man kan göra i ett lekrum!!