Texter att läsa på kvinnodagen

 
Hej på er!
Den 8 mars är det idag, kvinnodagen och om jag hade varit lite piggare så hade jag skrivit något vettigt om jämnställdhet (Som inte existerar) men jag har ingen ork... Därför hoppas jag att ni tar er tid att klicka vidare till dessa länkar istället :)
  • Kolla in det här inslaget på SVT "Hela 91 procent av professorerna på Handelshögskolan är män. När interna dokument visade att skolans framtidsmål inte var högre än 20 procent kvinnliga professorer år 2020 fick några av de anställda nog. Idag släpps boken ”179 år av ensamhet” med berättelser om hur det är att vara kvinna på en mansdominerad arbetsplats."
  • UnderbaraClara skriver om den klassiska kommentaren "Inte alla män"

  • Alla är oftast med på att en ska stötta sina döttrar till att bli starka individer och våga ta plats i vår mansdomenerade samhälle, men det som är ännu viktigare är att ni med söner lägger stor viikt att uppfostra dom till att respektera kvinnor. Läs gärna den här vettiga listan. 11 enkla sätt – så uppfostrar du din son till att bli jämställd
Idag tycktes jag känna vår i luften. Som jag längtar till att få börja små fixa i trädgården och spendera mera tid utomhus. Jag älskar stället vi bor på, även om de ibland känns segt att de ligger så långt bort från civilisationen.
Vi har städat hemma och plockat ordning på skrot ute, sen har jag även pluggat till min navigationskurs. Varje torsdag läser jag en kvällskurs i Navigation och sjömanskap på Folkuniveristet. Det är så himla roligt och jag längtar till att få praktisera mina kunskaper i sommar.
 
Måste bara uppmärksamma....att om mindre än 1 månad fyller min lilla tjej 1 år.
Det är helt galet!
//Maddo