Navigation och sjömanskap

Hejsan kära vänner
Det är måndag, mitten på maj och det är grått och regnit utanför fönstret. Men vad gör det? Vi har ju haft världens bästa maj-väder än så länge, så lite regn skadar inte. 
Vi håller på att måla huset... som vi inte tror har målats på kanske 30 år?! Färgen som satt på väggarna var nästan obefintlig. Skillnaden blir verkligen enorm, det kommer att bli så fräscht när det är klart. Men vilket slit och jobb det är. Min mamma har varit här under ett par dagar och haft Vibs så jag och Vidar kunnat måla. 
Men nu när det regnar får vi pausa i arbetet. 
 
Förra veckans höjdpunkt var (förutom vädret) att jag avsultade min kurs i Navigation och sjömanskap. I torsdagskväll skrev jag provet i 1,5 timme och blev godkänd! Det känns så bra att jag rott i land med detta projekt. 
Jag känner mig stolt över mig själva att det gick bra, Kursen ledde till ett förarbevis för fritidsbåt.
Från att inte kunna något har jag nu lärt mig:
  • Vad alla tecken på en sjökort betyder
  • Sjömärken 
  • Väjningsregler 
  • Fyrar och dess beteende
  • Navigera och sätta ut kurser (utan gps, såklart)
  • Väder
  • Ljudsignaler
  • och mycket annat....
Vidar och jag pratade lite löst om att eventuellt ta kustskepparexamen tillsammans. Det skulle vara roligt och nyttigt då vi är rätt sugna på att segla iväg på längre distanser i framtiden. 
Kanske blir något till nästa vår?
Men nuuuuuu ska vi njuta av nuet. Vår plan för sommaren är att vi kastar loss den 1 juni,  kommer hem en sväng när min syster tar studenten, åker iväg igen och sen kommer hem då Myh kommer och hälsar på oss.
I junli åker vi iväg och borta hela måndaden och då ska vi bla. segla över till Gotland.
Det hela känns så spännande och vi är peppade till tänderna!
 
/Madeleine 
 
 

Gööötteboooorg

 
Hej bloggen!
 
Här kommer en hög av bilder från min helg i Göteborg, tagna med mobilen. Jag försökte och jag lyckades bra med att dokumentera helgen. Brukar ju annars glömma, men det är ju kul att kunna gå tillbaka till arkivet för att se vad jag och Paulina hittade på för nått skoj!
I fredags åkte jag ner till Borås, där Paulina bjöd på mat och välfyllda glas under hela kvällen...  ;) På lördagen bagav vi oss ännu mer väster ut till Göteborg, vi lämnade av våra väskor på hotellet och gav oss ut på stan. 
Satte oss på en uteservering där vi åt en cesarsallad och drack rosé, sen blev det lite shopping för min del. 
Till eftermiddagen checkade vi in på hotellet där vi fixade i ordning oss för att sen gå och äta på resturangen Pincho. Jag kan varmt rekomendera det stället, otroligt gott och lite häftigt att all beställning sker genom en app! Kul att vi har den resturangen även i Norrköping.
Efter maten begav vi oss till hotelles skybar med utsikt över hela Göteborg, tanken var att vi skulle gå ut och dansa men vi både (kanske framför allt jag) kände att vi var nöjd med kvällen och att sängen lockade mer än ett dansgolv.
På söndagen väntades god hotellfrukost innan det var dags att köra hem igen.
Tack Paulina för fin och mysig helg, blev verkligen så lyckat!
 
Idag känns det mindre kul... har spenderat denna sommardag framför redigeringen.
Så härligt med värme!
//Maddo

Skepp och hoj!

 
 
Tjoho!
Vädret skulle vara i super skick, båten låg redo i hamn...så vi kände: YOLO! och så drog vi igår eftermiddag ut på premiärtur med båten. Det var fantastiskt. :)
 
Lillan tyckte det var spännande, men gillade inte ha på sig flytvästen, något hon måste vänja sig vid. Det blev lite kaotiskt när vi skulle lägga till på kvällen, dels så var det svårt att hitta ett bra ställe att lägga till på eftersom vi var lite ovana att ha en båt som går 1,60 (Vår förra gick 60 cm) sen blev det krock med att lillan blev vrålhungrig, då klockan tickade på. Lite lätt svettiga så hamnade vi på Ramsholmarna, och när lillans mage hade fyllt av gröt och vi kommit på plats så hade vi det hur härligt som helst.
Idag tuffade vi vidare till Ormöarna, där vi åt lunch och slappade medan lillan tog sin nap.
Vi är så nöjda med båten och det är riktigt lyxigt att ha kök med ugn, kylskåp och toalett på båten. Nu längtar vi ännu mer till junimånad då vi drar ut på riktigt!
 
Nu sitter vi hemma i soffan och jag tycker mig känna att vardagsrummet är i gugning....
//Maddo