Thanksgiving 2016

 

För tredje gången fick vi till ett Thanksgiving firande tillsammans med Therese och Johan.
Än då länge har vi firat vartannat år sedan 2012, men vi kan ju hoppas på att vi får till ett firande även nästa år.
Kl. 14oo anlände T&J, då var det bara att sätta igång med all matlagning direkt.
Det som tillagades var Kalkon med stuffing, Söt potatismos, gravy, cranberry sås, cornbread, bacon lindade dadlar, brysselkål och pumpa paj.
Nytt för i år var stuffingen i kalkonen och pumpapajen, sen skippade vi casserolen (är gratäng med söt potatismos, apelsinjuice, socker och marshmallows, yepp… är lika äckligt som det låter) Pumpapajen har vi tidigare år skippat då varken jag eller Therese tyckte om den när vi åt den på thanksgiving i USA, men eftersom det var några år sedan (nio för att vara exakt) så gav vi den en chans till.
Av mitt tyckte så kan vi skippa den även i fortsättningen.

Maten blev god som vanligt, och kvällen avslutades med lite spel. På söndagsmorgonen bjöd vi på amerikans frukost med french toast, amerikanska pannkakor, äggröra och bacon.

En bra och mättande helg!

//Madeleine

och ett vackert avslut....

 
Var bara tvungen att lägga in denna bild som jag tog nu ikväll, fin solnedgång!
Gokväll!

En onsdagmorgon hos mig

 

God förmiddag kära vänner!

Denna november morgon var så vacker att jag var tvungen att springa ut och dokumentera den. Dimman låg över vattnet och solen som håller på att ta sig upp. Otroligt fint, stilla och fridfullt. Har jag sagt att jag älskar att bo på den här platsen?

 Tiden har gått så fort de senaste veckorna, har inte hunnit med att det är första advent på söndag. Just nu är jag inställd på Thanksgiving firande. Vi har en tradition med Therese och Johan att fira den amerikanska högtiden tillsammans. I USA infaller alltid Thanksgiving på en torsdag, så vi firar alltid helgen efter.
Varför firar vi Thanksgiving kanske ni undrar? För att jag och Therese blev vänner när vi jobbade som au pairer i USA, och vi tyckte att de var lite kul att göra detta ihop på hemmaplan.
Matlagning hela dagen, umgås och bara få frossa i amerikansk mat.

Min plan är att plocka fram julen på måndag. Vi brukar gå all in med julpyntet, förutom grannen som får flytta in när vi närmare oss julafton.
Julen har blivit mycket mysigare sen vi fick Vibs. I år har vi även köpt en julkalender till henne, det blev en Pixikalender. Varje dag kommer hon att få en ny liten bok, perfekt till henne som älskar att bläddra i böcker och lyssna på sagor.

Nu ska jag packa in barnet i vagnen och så ska vi ge oss ut på en promenad med Baxter, som förövrigt också tycker om att åka vagn. Han sitter i varukorgen, och jag får i stort sätt tvinga honom att gå en bit. Haha… Men det är bra att han gillar att sitta där för då kan jag ge mig iväg på långpromenader tillsammans med honom. (Valpar ska ju inte gå så långt)

Hade fint/Madeleine