Ännu en dag här hemma

 
Hej på er!
Idag har vi haft en kall måndag i november, kladdkakansdag har jag sett att de är på socialamedier. Jag och lillan har bakat idag, men det blev ingen klasskaka utan två limpor.
Baka är en perfekt sysselsättning med henne... hon tycker om att hjälpa till. När brödet började bli klart inne i ungen utbrast hon lyckligt "Titta macka!", det är så kul när alla dessa ord kommer. Och som hon härmas... hela tiden.
 
 
Medans brödet svalnade gick vi ut för andra gången....
 
När vi kom in åt vi mellis med nybakt bröd och en smoothie, mycket gott tyckte både jag och lillan. Ännu en dag här hemma i vårt lugna tempo. Visst börjar jag sakna att komma igång och jobba. Att få träffa folk, och tänka på andra saker än just hemmavid saker.
Men samtidigt kommer jag att hinna med att jobba, och köra på med vardag så att jag lessnar. Tiden när lillan är så här liten är ju bara nu, och jag ser det som en himla lyx att få vara hemma med henne om dagarna även om jag tristessen kommer smygandes då och då...
Idag beställde jag hem en julkalender till henne, vet inte om hon kommer fatta vad det är för något och hur det funkar... Det blev en traditionell chokladkalender. Nääää! Nu skojade jag som ni nog förstod. Hon kommer få en Pixikalender, där det finns en ny liten bok bakom varje lucka. Passande till någon som älskar böcker.
 
 
//Maddo
#1 - - Anonym:

Å,vad mysigt ni har det tillsammans.Att baka bröd med Vibeke.Jag har bakat bröd i över 50 år,tycker det fortfarande är lika roligt/ kerstin