Den första chocken har lagt sig....

 
Hej där november!
Då har vi tagit oss in i en av de mest tråkigaste månaderna på året. Jag vet inte vilken som tar priset som värsta, November eller februari. 
November... Alla löven är snart bortblåsta, regn på tvären, grått och så mörkret. Kvällarna är ohyggligt mörka efter att vi ställt om till vintertid. Men det är bara att hålla ut, för om en månad pyntar vi med juleljus och värmer oss med glögg och pepparkakor.
Jamenvisst är även jag en individ som gillar julen och alla förberedelser, speciellt nu när jag får fira den hemma hos mig med min egna familj.
 
På tal om familj och jul... vi har alltid ett jobbigt dilemma här hemma. När vi har familj eller vänner på besök får vi kanppt plats att sitta, då vi har ett minimalt köksbord. Ni ser på bilden ovan.
Tanken var när vi flyttade in i det här stora huset att vi bara skulle ha den där gruppen tillfälligt, bordet fick vi av Joel och Sandra när de flyttade från sin etta, och stolarna är från mamma som hade de på sin vind.
Denna tillfälliga tid har snart passerat 1,5 år... Först var vi inte riktigt översens om vad vi skulle ha för bord.
 
Jag ville helst ha ett slagbord, köksoffa och fina pinnstolar. Vidar tyckte att de skulle bli alldeles för mycket Carl Larsson stil här hemma. (Ingenting mig emot!) Men vi är ju två som bor här, så den iden fick jag skippa.
Vidar ville ha ett stort långbord med 10 platser. Men jag tyckte att de skulle kännas som ett konferansbord eller skolmatsal...
Tillslut kom vi fram till att vi vi vill ha ett fyrkantigt stort bord.
Nu var de bara den lilla detaljen att hitta ett sådant bord. Månaderna gick och gick och gick....
 
Förra veckan dök det upp ett fyrkantigt mörkt bord på Blocket. Jag ringde och efter lite om och men och lite mer om och men... prutade jag ner bordet 1200:- och fick köpa det för 4800.
I söndags blev vi helt enkelt med ett stort bord och den chocken jag fick när bordet väl var på plats...
 
 
Ångesten kom krypandes och jag kände bara "Vad har vi gjort", bordet är ju på tok för stort! Det passar inte in hos oss stilmässigt...
Men nu, tre dagar senare har chocken lagt sig och det känns bättre och bättre för varje dag. Angående stilen så känns det kul att ha denna utstickande rubusta möbel.
Dessutom är det så skönt att få plats på bordet utan att få ett nervsammanbrott över att de är för trångt. 
Jag älskar att köpa begagnat, priserna är så mycket bättre, dessutom känns det bra för miljön.
Hemma hos oss är mer än hälften av alla möbler begagnade. Köpta på second hand eller hittade, som Vibekes barnstol som vi hitta i en källare här på området, eller denna dockvagn
 
Som jag hittade på returpunkten när vi var där för att slänga skräp. Efter tvätt blev den väldigt fräsch. Det satt kvar ett Emmaljunga klistermärke på vagnen, och fick hör att vagnen är för 70-talet. Vibeke älskar den och kör med den varje dag.
Annars här hemma är det för stunden väldigt lugnt. Vibs har dragit på sig en förkyldning och sov illa i natt, så hon ligger och tar en nap. Vi har sedan en månad tillbaka hoppat över napen för hennes del, då hon inte behövt sova mitt på dagen. Men idag var det något som behövdes.
Baxter-mannen ligger och sover han med...
 
Ute är det skitväder. Imorse snöa det när vi åte frukost "VA?! Titta!" utropade Vibsen, när hon såg de stora flingorna komma ner från himlen. Vi trotsade vädret och gav oss ut på en promenad.. men den var inte skön. Det blåste och piskade kallt och blött i ansiktet.
Det var är ju november... Om en ska åka utomlands så tycker jag att det är i den här månaden en ska fara. Som jag längtar tills vi ska ut på en resa igen, hoppas att det blir något nästa år.
I och med att löven har blåst ner, så har vi åter mer sjöutsikt igen.
 
/Maddo
#1 - - Anonym:

Stiligt bord och stolar!/ kerstin

#2 - - Malin :

Det blev ju jättebra! 👍🏼👏🏼 Inget kul att inte få plats. Avskydde när vi bodde i lägenheten o bara hade bord i köket. Skittrist o trångt! Man vill ju som sagt få plats o kunna ha folk över 😃

#3 - - Paulina:

Jag älskar det nya bordet, så snyggt! Men jag förstår att det verkligen blir annorlunda för er för det är ju mycket större haha!