Första snön....


Frostig-fin fredag!


Brrrr....
Då så har vi återigen fått känna på lite kyla. Vi bor i ett litet blåshål, näsan blir röd så fort vi sticker den utanför dörrn. I kaminen stopps ständigts in nya vedpinnar, tofflorna är på och vi kan konstater att vi fått en försmak av vintern. Idag snöar det dessutom, ingen fin snö utan mer hård hagelliknande snö.
Vi var ute en kort sväng på förmiddagen bara för att få lite frisk luft, men nu sitter vi inne och pysslar. Vidar pluggar, Vibsen ritar, jag bloggar och djuren sover.
 
Igår hade vi en väldigt bra lördag. Den började med att jag och lillan for in till Norrköping där vi mötte upp Wåtzon, vi åt lunch tillsammans. Det lyckas alltid gå ett par månader mellan gångerna vi ses, vilket känns tråkigt tycker jag. Varje gång säger vi att vi måste blir bättre på att ses, jag hoppas att de blir så den här gången!! :)
När vi åter igen var hemma i Stegeborg, började vi laga mat... För på kvällen kom Malin, Erik och Ester på middag. (Ester dissade vår mat och hade med sig egen, vilken typ!)
Kvällen blev hur bra som helst, maten var god, huset var varmt av alla ljus och brinnande brasa, kvällen avslutades med spel. Där jag och Malin tog hem segern. Alltid en skön känsla.
 
Blev en form av invigning av vårt bord, kände hur skönt som helst!
 
Fick fina blomster, som nu pryder jättebordet!
 
I och med att kylan kommit, så börjar få lite julkänslor. Jag längtar till advent och tills det är dags att ta fram julkartongen och börja julpyssla. Dricka glögg, baka massa gott och bara ha ett ständigt mys en hel månad. Jag kan faktiskt knappt fatta att detta år börjar gå mot sitt slut.
Men innan julen börjar så ska vi fira Thanksgiving här hemma. Det gör vi med vår vänner Therese och Johan. Jag och Therese blev ju vänner under vårt au pair år, och tyckte det var lite kul att fira thanksgiving med amerikansk mat här hemma. Första gången gjorde vi det 2012, sen har vi lyckats få till det varannat år. Så i år blir gång nummer tre.
Jag ska nu sätta mig och fila på menyn och recepten. Vi har gjort om det lite, vi har tagit bort en rätt som ingen gillade. Sen ska jag översätta alla mått till svenska, för när vi väl står där i köket och lagat maten tillsammans så är det alltid förvirrande med måtten som gäller. I år tänkten jag helt enkelt underlätta det hela och skippa den disskutionen.
 
Idag utomhus...
 
//Maddo
#1 - - Malin :

En väldigt mysig och trevlig lördagkväll! <3

#2 - - Anonym:

Mysiga bilder, vacker bords skiva./ kerstin