Min hund Baxter

 
En oväntad händelse
För ca 4 veckor sedan hittade jag en kull DSG som skulle vara leveransklara den här helgen. I samband med ett besök hos våra vänner i Uppsala så hälsade vi på lilla valpen som vi hade valt ut, valpen bodde 1,5 timme norr om Uppsala.
Planen var att hämta valpen den här helgen.
I fredags fick jag ett samtal från uppfödaren som berättar att valpen inte gått igenom vetrinärbesiktningen. Det hade visat sig att valpen hade ett blåsljud på hjärtat.
De kan byta allt, från att det kommer växa bort till att hunden inte kommer orka en lika aktiv liv som en frisk hund till att hunden dör i förtid.
Det var inget roligt samtal och jag blev verkligen nedstämd då jag varit så inställd på att hämta hem min nya kompis den här helgen.
Jag bestämde mig för att tänka på saken över natten... Jag satt och läste på om felt på en mäng olika sidor, samt tog kontakt med två olika uppfödare för att se vad de sa om saken. Bägge avrådde mig till att köpa en valp med hjärtfel.
Jag bestämde mig för att tacka nej till valpen, jag har väntat i så många år på en hund och jag vill verkligen träna/tävla i lydnad och då vill jag ha en frisk hund, som kan leva livet fullt ut.
 
Efter mitt beslut kände jag mig så ledsen och tom... Jag pratade med Vidar som självklart också var besviken, men han  tyckte att vi direkt skulle leta efter en annan hund. För nu var vi verkligen förberdda på alla plan att ta hem en valp.
Jag satte mig och kollade åter på Blocket, med en konstig känlsa i kroppen. Kände ju som att jag hade svikit den andra hunden. Samtidigt hade jag ju ingen relation med honom. Utan bara med tanken av honom.
 
Jag hittade en annons som hade kommit ut någon dag innan, där det stod att det fanns både hanar och tikar som var leveransklara 1 oktober.
Jag skickade iväg ett mejl och frågade om hon hade några bilder på hanhundarna. Fick svar direkt, och en bild på 3 hanar. Där en av dom hade den färgen jag var på jakt efter. (trefärjad)
Dagen efter (igår) ringde jag och pratade med uppfödaren, hon sa att den mörka hunden var den ända med långsvans (ännu ett kriteri jag hade) men att det skulle komma en tjej och titta på valparna om 30 min, så hon kunde inte lova hur länge just den valpen skulle vara kvar. Jag bad henne skicka flera bilder, och 10 min senare hade jag tingat valpen.
Tyvärr kunde jag inte komma och hämta honom imorgon men nästa helg gick bra. Ringde och pratade med Vidar som då säger "Fråga om vi inte kan komma idag?!"
Ringde upp henne igen och hon säger att det är bara att vi kommer.
 
Sagt och gjort, vid 13:30 kom mamma som ryckte in som barnvakt och vi hoppar in i bilen kör de 40 milen ner mot västkusten.
Klockan 18 var vi framme. Hälsade på hunden, skrev på papper och åkte hem igen tillsammans med vår Baxter!
 
 
Bilresan gick hur bra som helst, han sov hela vägen. Natten har också varit lugn. Han sov i sin bed brevid mig. När han gnydde så klappade jag honom så somnade han om.
Han är helt fantastisk, glad. lugn och nyfiken.
 
Jag kan knappt fatta att han är här för att stanna. Min hund. Som jag har längtat och väntat!
Ser verkligen fram emot allt kul som vi ska hitta på. Han ska bli min bästa vän.
 
Räkna med en hel del hundinlägg framöver :)
/Maddo
 
#1 - - Sandra:

Åh vilken tur att sagan fick ett lyckligt slut! Så fin han ser ut lille Baxter! Lycka till nu!

#2 - - Fröken Rödlök:

Så himla söt hund, verkligen. En sån liten skulle jag kunna tänka mig, vad är det för ras?

Svar: Det står om du läser texten. DSG- Dansk svensk gårdshund
Maddo

#3 - - JUNITJEJ:

Så himla söt!

#4 - - Malin:

Vilken resa, det vänder snabbt. Men så bra det blev. Sååå fin :) ska bli kul att få träffa honom 😍

#5 - - Anonym:

Söt.

#6 - - lotta :

Vad fin han är! Härligt med valp, som jag sagt, vi skulle vilja ha detsamma. Men om något år kanske! 🙄

Svar: Ja, det är sååååå mysigt och han är så fin.Nu är det fullt upp här hemma. haha.. :)
Maddo

#7 - - Paulina:

Så bra det löste sig, då förstår jag att ni bara susade förbi Borås på motorvägen, blev så förvånad när du skickade snap haha!
Även jag som inte är någon djurmänniska måste erkänna att han är väldigt söt💕

#8 - - Paulina:

Så bra det löste sig, då förstår jag att ni bara susade förbi Borås på motorvägen, blev så förvånad när du skickade snap haha!
Även jag som inte är någon djurmänniska måste erkänna att han är väldigt söt💕