Långfredag

Skriv inläggstext 

Hej på er!

Den hör dagen...må ha varit otroligt snöig och blåsig. Ett riktigt aprilväder, men ack så skön!!
Min mamma sov över hos oss i natt. Vidar var igår ute i natten inne i Norrköping och sov kvar där. Vilken betydde att jag, mamma och vibs hade en mysig kväll tillsammans. 
Imorse efter frukost tig jag med mig hunden ut på promenad i skogen. 
Lite smått deprimerande att se alla tulpaknoppar vara inlindade i ett snötäcke... 
men det var skönt med frisk luft. 

Utöver den promenaden har vi spenderat dagen inne. Jag har till största delen suttit i soffan och läst. Så himla skönt och avkopplande. 

Imorgon det påskafton och vi ska in till min mormor och fira. 
Hör hemma har jag påskpyntat lite grann. 

Hoppas ni får en skön påsk!
//Madeleine 

Vardagen... en måndag!

 
Jag går upp först av alla. Det är mycket lättare att kliva upp på morgonen när det är så här ljust ute. Ibland är jag så pass pigg att jag ger mig ut på en promenad med Baxter, men ofast orkar jag inte...
 
 
När alla morgonbestyr är gjorda så är dagens första misson att komma med färjan. Det har vi lyckats med alla dagar utom två sedan januari. Helt klart MVG på det!
 
 
När vi väntar på färjan kan en passa på att ta en selfie. Jag måste erkänna att jag inte vant mig ännu vid att styla mitt nya hår... väldigt svårt faktiskt.
 
 
Efter att jag släppt av lillan på förskolan i Söderköping åker jag vidare till Linköping, sen går jag denna sträcka från parkeringen till kontoret. En promenad på ca 7 minuter.
 
 
Här har ni mitt skrivbord, just denna dag redigerade jag film och fixade lite grejer i photoshop.
 
 
Min lilla tavla, planeringen på alla aktiviteter som ska ut på FB. Jag har färgkodat där grönt betyder att färdigt material finns, röd att idé finns och svart att det är information som vi ska ut. Ett mycket bra sett att få en överblick på allt.
Vår slående utsikt från kontoret ;)
 
/Madeleine
 

Hur ska jag formulera mig?

Hej Bloggen!
 
Jag sitter vid min dator och skriver, det var länge sen jag använde den. Speciellt att blogga i från. Nu när jag dagligen sitter på min nya dator på jobbet så märker jag en stor skillnad på min gamla häck som är 4,5 år gamal. 
Hörrni... Mycket har hänt sedan sist, och då tänker jag inte bara på den fruktansvärda händelsen i Stockholm, utan också i mitt liv. 
Det känns så skumt att jag inte har bloggat om alla dessa saker, och på nåttvis så känns det som att det inte får samma värde när jag slänger ihop alla händelser i ett inlägg... Därför har jag dragit mig från att blogga, men idag kände jag att jag hade en enorm bloggsug, så därför kommer allt på en och samma gång.
 
Vi börjar med den jobbigaste saken som har hänt...
 
Torsdagen den 30 mars somnade vår älskade Moa in hos vetrinären. Hon skulle ha fyllt 15 år nu i maj. Jag, mamma och mina syskon var med henne. Det var en sjukt tung och jobbig dag. När jag tänker på att hon inte finns mer så gör det ont i hjärtat. Men samtidigt känns det bra. För hon var riktigt sliten mot slutet. Hon hade gjort sitt hos oss. Ibland är en så naiv och tror att djuren alltid ska vara med en, men så är det faktiskt inte. Hon var en sådan självklar familjemedlem som vi sörjer. Underbara fina Moa, du var världens bästa hund!
 
Livet fortsätter även om någon dör.... och någon vecka senare var det dags att fira en födelsedag istället.
 
Världens bästa unge fyllde 2 år. I två år har hon förgyllt våra liv, testat vårt tålamod, gett oss massa skratt men framför allt har jag verkligen fått känna vad kärlek är. Mitt älskade barn, du är så klok och fin!
Vi hade släktkalas för henne helgen innan hon fyllde. Vi bjöd på smörgåstårta och vanlig tårta.
På hennes födelsedag sjöng vi för henne och så öppna hon paket, till frukost fick hon french toast med två ljus i :)

Hon fick en skottkärra av Stig och Kerstin (Vidars farmor och farfar)

14 personer var vi på kalaset, och då var vi inte alla!
 

På hennes 1-årsdag fick hon pannkakastårta, i år fick hon smaka av den riktiga tårtan.

och om ni undrar hur jag ser ut när jag sjunger....

En hallon och blåbärstårta. Vibs är galen i hallon!
 

I måndags för snart en vecka sedan så gjorde jag något som chockade världen...
Jag klippte av mig håret!

Ni som är trogna bloggläsare kanske minns att jag hade som ett nyårsmål förra året att klippa av mig håret under 2016. Men när jag väl satt i frisörstolen den gången så övertalade frisören mig att inte klippa av allt på en gång. Jag klippte mig bara en gång förra året.
I måndags när jag gick till frisören så kände jag att jag ville göra någon förändring. Så jag sa "Jag vill klippa det kort" och frisören började klippa.
En vecka senare har jag inte ångrat mig en sekund. Inte ens när folk har utbrast "Nej ditt hår!!!!"
Det känns bra befriande och fräscht! Så kul med en ny frisyr. :)
Det var ett inlägg med lite blandade punkter... Jag hoppas att jag kan komma igång och blogga oftare igen. För jag fotar alltid min vardag som att jag ska lägga upp bilderna på bloggen, men jag kommer inte riktigt dit.
Vi får se!
//Madeleine