Lite smått och gott!

Tänkte avsluta min lilla sommar resumé med lite plockbilder...
 
Många middagar och frukostar har vi ätit ute på vår altan.
 
En båtutflykt till Söderköping där vi åt mat på Å-cafét. Tycker att "plankan" är lite väl överskattad!
 
Playdate med Ester! :) Vibekes favorit person här i livet.
 
Hannah, lilltjejen som jag tog hand om mest under mitt au pair år kom och sovb över hops mig en natt. Vi åt mat, pysslade och spelade spel fram till natten!
Så mysigt att ha henne över.
 
och avlsutningsvis kan jag ju medela att den här bloggaren och skribenten fyllt 29 år i dagarna. Inte illa!
 
Nu hoppas jag får lite mer tid till att blogga igen, efter den hör monster uppdateringen!
/Madeleine

När Myh var här....

Jag har långdistans förhållande med en av mina närmsta vänner. Hon bor i Los Angeles och har gjort det sedan 2010. Vi pratar med varandra i telefon ungefär 1 gång i veckan, och så hörs flera gånger i veckan på snap.
Varje sommar kommer hon och hälsar på mig, här kommer lite bilder från när Myh var här i år.

 Det bästa som finns är när jag ser hennes pappas lila blå bil rulla upp längst vår driveway. (Hon utgår från Åhus här i Sverige) Det skålas och kramas när hon kommer!! Världens bästa Myh!!
 
Fredagen tog vi lilla båten och åkte till Mon. Det tog ca 1,5 timme... men det är så mysigt att åka runt i vår skärgård med den.
På mon åt vi sen lunch och skålade med vitt vin!
Nästa alla kvällar sitter vi ute på vår altan, pratar och dricker vin! Två av kvällarna spelade vi TP. Dessa kvällar är dom bästa kvällarna på hela sommaren.
 
Lördagen åkte vi bil in till Söderköping. Stod i kö i 45 min för att köpa glass på Smultronstället. Efter glassen gick vi upp på Ramunderberget och sen kikade lite nere på stan.
När vi kom hem kollade vi på film från vårt au pair år som Myh hade med sig. Jisses....TUR att det materialet inte finns tillgängligt på www. Men kul att se! :)
Vi åt kräftor till kvällsmat.
Söndagen gick vi upp till våra två berg... efter låg vi vid vår lilla strand och sola och badade.
 
På måndagen åkte jag och Myh in till Norrköping. Åt lunch och kollade i några butiker. Vi tog en fika hemma hos min mamma också.
 
Tisdagmorgon var det dags att säga hejdå... Alltså det blir jobbigare för varje år. De här gången kom tårarna när vi kramade om varandra. Det känns så jäkla trist att ens fantastiska vän ska bo så långt borta, att vi bara får ses och umgås 1 gång om året. FY!
Men jag är så tacksam att ha henne i mitt liv, och att hon alltid kommer och hälsar på mig! <3
 
/Madeleine

Vemod och negativa känslor

Hej på er!

Jag har ju gjort en del tidsinställda blogginlägg om min sommar, som dyker upp under veckan här på bloggen.
Men nu kommer ett icke tidsinställt inlägg. Jag kände att jag var tvungen att skriva av mig för att se om jag kan få bukt på mina tankar och känslan jag har i magen.
Känslan jag har är vemod. Det känns tomt och sorligt att semestern är över. Inte för att de känns tråkigt eller jobbigt att börja jobba, utan för allt det roliga jag sett fram emot är nu förbi.

För det första så har jag njutit varenda liten sekund (typ) av att vara tillsammans med Vibs, att inte behöva lämna på förskolan utan bara få vara med henne hela dagarna. Det känns jobbigt att lämna bort henne igen om dagarna. Att någon annan ska få ta del av henne som inte är jag. Det bästa med sommaren är att få vara med Vidar och Vibs, min älskade familj! Nu har Vidar varit igång och jobbat ett par veckor redan… men som jag saknar honom när han är iväg. Dagarna är mycket bättre tillsammans!

Jag saknar även Myh. (Ett inlägg om hennes besök kommer). Jag längtar så mycket efter henne hela året, och ser fram emot de dagar vi ska få spendera tillsammans och nu när de också är förbi känns det också helt tomt.Tomhet är ett passande ord för vad som känns i min mage just nu.
Jag känner mig inte ens peppad att komma igång med vardag och rutiner. Men jag vet en annan bakomliggande orsak till mitt mående, det är PMS veckan. Den negativa veckan. Jag försöker att inte ta mina känslor på för stort allvar och tänker att det kommer kännas bättre och roligare snart.  Det är en ny dag imorgon. Den bästa medicinen mot PMS är bra mat och motion. Men jag är aldrig så onyttig och så lat som just denna vecka.!Det kommer bli skönt att komma till jobbet på torsdag och liksom starta igång allt… för nu går jag bara och väntar.

 Efter att ha skrivit den här texten och läst igenom den, så känns mina känslor helt obefogat! Jag har ju haft en kanon sommar och det ska jag ju vara glad över! Mer roliga saker kommer jag att uppleva trots att semestern är över.  Vi har något hela fantastiskt att se fram emot i höst. En resa väntar oss när det är som allra mörkast och gråast tex..!

Tack för mig./Madeleine