Hur gick det med mina nyårsmål?

Hej bloggen!
 
I början av året skrev jag upp mina nyårsmål inför 2017. Jag har inte reflekterat över dom alls under året, och kom på att jag hade skrivit en lista när jag läste om en annan bloggares nyårsmål. 
Däför blir det lite intressant att se vad jag skrev...

 · Skapa ett sparande.
För första gången någonsin kommer jag att få en fast lön, det har jag tidigare inte haft. Då har jag fått in pengar i stora klumpar, och eftersom att jag aldrig riktigt vetat hur min ekonomi kommer se ut ett halvår fram, så har jag alltid fått spara pengar till sämre tider. Nu när jag får in en fast lön kommer jag att påbörja ett långsiktigt sparande, samt sätta upp lite mål med mitt sparande, detta kommer jag att spara till.
- Boende. (Just nu hyr vi ett hus, och vi har inga planer på att flytta härifrån, men i framtiden kanske vi kommer bli sugna på att flytta.) [Vi har börjat spara i fonder]
- Buffert.  (Rekommendationen är att du ska ha minst tre månadslöner som en buffert, alltså pengar som inte ska gå till något, utan bara finnas som en backup.) [Buffert har vi, men kanske inte uttalat just som backup]
-Resor (Vi skulle väldigt gärna vilja åka på resa till USA igen) [Vi sparade ihop till vår Tenreiffaresa, och jag håller på just nu att sparar till en resa till LA]
-Buffert till bilen. [Nej]

-Överlag så har jag inte kunnat sparat undan så mycket som jag först trodde att jag skulle kunna. Att köra bil 16 mil om dagen kostar mer än bara bränslet. 

· Fortsätta att läsa böcker.
Jag vill alltid ha en bok som jag håller på att läser, mitt mål är at läsa en stund varje kväll innan det är dags att sova. Det är väldigt avkopplande tycker jag.

-Jag har läst böcker, men inte varje kväll. På vinern är jag så trött och orkar bara läsa två sidor innan jag somnar. Men jag har alltid en bok som jag läser. Sen går det lite väl långsamt ibland. 

· Umgås mer med vänner.
Under det här året har jag inte varit så social, i år vill jag hitta på mer saker och spendera mindre tid hemma. Jag skulle vilja göra mer saker med mina vänner än att alltid ta en fika. (Även om det är väldigt trevligt!) Jag skulle även vilja bli bättre på att höra av mig till mina vänner som bor långt borta.

-Nja, jag är nog den som oftar tar intiativet och tar kontakt med mina vänner, men det blir inte ofta. Det är verkligen svårt att få tid när helgerna är ända gången en kan ses typ... Vi bor väldigt långt ut på landet så ingen kommer förbi spontant om en säger så!


· Mer tid med Vidar! 
Under året som gått har vi haft barnvakt kanske tre gånger för att bara han och jag ska hitta på någonting helt själva. Under året som kommer skulle jag vilja att det hände oftare. Jag har faktiskt inte velat haft så mycket barnvakt till lillan då jag tyckt att hon kännts så liten. En gång har hon sovit borta… för jag inte velat att hon ska göra det. Men snart fyller hon två år och hon har väldigt fin relation med våra föräldrar, och ju större hon blir desto mer får hon ut av att umgås med sina far- och morföräldrar.

-Nej, vi har inte aktivit försökt att hitta på saker själva. Men nu har vi faktiskt två helger inbokade framöver där bara jag och Vidar ska resa bort! 

· Börja med checklistor
Ibland kan jag ha en massa små saker som ska fixas här hemma…typ sätta upp en gardin, köpa ramar, rensa ett skåp osv… dessa saker kan jag gå och tänka på hela tiden. Att det är något jag skulle fixa/göra, men så blir det aldrig av. Jag skulle vilja ha en checklista med saker jag vill ha gjort…sätta upp en dag när det ska göras och göra det. För det tar en massa energi att tänka på dessa små saker.

-haha... fin tanke ändå!

· Gå på hundkurs 
Jag vill att Baxter ska utvecklas och lära sig massor av saker det här året.  Tre gånger i veckan vill jag lägga min tid på att träna med honom. Jag ska boka in oss på hundkurs så att jag får lite verktyg att jobba med.

Vi gick kurs under hösten, och det var så roligt!

· Klippa håret minst tre gånger.
Haha… kanske låter som en banal grej. Men när en har långt hår så tänker en inte på att klippa det. Utan en dag upptäcker jag att håret är sjukt slitet. Kollade i kalender och såg att jag klippte det i april senast! Jag skulle vilja vårda håret bättre och klippa mig oftare.

haha.. också en fin tanke. Det blev en gång i år igen...

Hitta stilen
Under året 2016, har jag renast ut massor av gamla slitna och oanvända kläder. Snart ska jag göra en rensing igen, samt skriva upp vad för kläder jag behöver. Jag vill ha nya fina kläder, är trött på mina gamla slitna hoodis och utvättade t-shirts. Jag vill hitta min stil!

-Sakta men säkert börjar jag rensa ut gamla kläder, samt hittat vilka typer av kläder jag gillar.  

Utvecklas och lära känna massor av nya människor på jobbet!
Det är svårt att sätta upp mål till jobbet när jag inte börjat jobba än. Men jag vill verkligen utvecklas och utveckla. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och köra järnet!

-Check! Jag har lärt känna massor av nya människor det här året.

 

Nyårmålen för 2018 måste jag klura lite på...

/Madeleine.