Imorgon är det dags!!

 
 
Hej på er!
Då var denna era slut... Jag har varit mammaledig i stort sätt under snart två år, med undantag för jobb lite här och var under åren.
Men imorgon är mammalivet slut på riktigt då är det dags att sätta klockan tidigt om morgonen och ge sig iväg och jobba.
Det har varit otroligt lyxigt och fint att fått haft min lilla tjej hemma så pass länge. Från att ha varit en lite pluttis bebis till att nu springa runt och prata för fulla muggar.
Många mils promenader med vagnen har det blivit, ganska mycket brödbakning, mycket fika med vänner och så besök på öppna förskolan. Men största delen av tiden har vi spenderat hemma tillsammans bara hon och jag, i ett lugnt skönt tempo.
 
Därför är jag så himla peppad på att komma igång med jobb nu, jag är verkligen redo. Jag har faktiskt ingen ångest över att lämna lillan på förskolan. Utan det känns bra tycker jag. Jag gillar hennes två fröknar och gruppen är en lugn och liten grupp. Jag har en trygg känsla i kroppen.
Dessutom har ju lillan sedan en längre tid tillbaka ratat vagnen, och de är ju ingen riktigt mammaledighet utan barnvagnspromenader ;)
 
Som sagt imorgon ringer klockan tiiidigt för klockan åtta ska jag befinna mig på mitt nya jobb. Jag är så spend på vad som väntas. Hur kommer mina dagar att se ut? Kommer det vara stessigt eller lugnt?
Utvärdering om nya livet kommer inom kort.
 
//Maddo
 
 

En härlig lördag!

Hej på er!

En sådan här lördag som vi haft idag, borde en ju alltid ha. Den har varit så himla bra och allas humör i familjen har varit på topp. 

Vi startade dagen med extra god frukost som alla lördagar. Oftast med amerikanska pannkakor. 
Efter att vi suttit och ätit läääääänge packade vi in oss i bilen och åkte till Kolmården där vi tillsammans med Vidars föräldrar åkte långfärdsskridskor på en sjö. 
Isen var perfekt och magisk spegelblank. 
Vi åt korv med bröd till lunch och hade det skönt i solen. 

Tanken var att vi till kvällen skulle åka till några vänner och käka middag med det blev inställt pga sjukdom. Istället hängde vi kvar i Kolmården och blev bjudna på middag där istället.  
Efter maten drog vi på oss badkläderna och badade i deras badtunna. Helt underbart att sitta i ett varmt bad under stjärnklar himmel. 

Nu sitter vi i bilen på väg hem igen. Både hunden och ungen somnade på två sekunder i bilen. 

En bra lördag med massa energi som ibland behövs. 
Kram och gokväll
//maddo 

En tisdag

Skriv inläggstext 

Förskolan för lillan
Något för övergräddsde tekakor

Gokväll. 

Jag och Vidar har suttit och kollat på "familjer på äventyr". Alltså det går ju inte att inte bli frestad att ge sig iväg på eget äventyr när en ser på det programmet. Vilken grej att göra, om några år. 

Mitt äventyr denna dag har bestått av att lämnat lillan på förskolan, idag var hon där i två timmar själv. Då passade jag på att besikta bilen så blev godkänd. 

När vi kon hem bakade vi tekakor till mellis. Jag hittade även några bortglömda tråkiga äpplen som jag gjorde mos på. 
Efter mellanmålet gick jag ut på promenad med Baxter efter tränade jag honom, han är riktig duktig. Även om han har full energi och har något svårt att koncentrera sig när det blir lite "tråkigt". 
Jag använder mig av en klicker när jag tränar. Funkar väldigt bra på honom. 

//maddo