Nyårsmål 2017

Det här med mål är något som är motiverande och inspirerande för mig. För om jag skriver upp det, så blir det lite undermedvetet att jag strävar dit på något vis…
Här kommer några punkter med mål som jag har under året.

 · Skapa ett sparande.
För första gången någonsin kommer jag att få en fast lön, det har jag tidigare inte haft. Då har jag fått in pengar i stora klumpar, och eftersom att jag aldrig riktigt vetat hur min ekonomi kommer se ut ett halvår fram, så har jag alltid fått spara pengar till sämre tider. Nu när jag får in en fast lön kommer jag att påbörja ett långsiktigt sparande, samt sätta upp lite mål med mitt sparande, detta kommer jag att spara till.
- Boende. (Just nu hyr vi ett hus, och vi har inga planer på att flytta härifrån, men i framtiden kanske vi kommer bli sugna på att flytta.)
- Buffert.  (Rekommendationen är att du ska ha minst tre månadslöner som en buffert, alltså pengar som inte ska gå till något, utan bara finnas som en backup.)
-Resor (Vi skulle väldigt gärna vilja åka på resa till USA igen)
-Buffert till bilen.

· Fortsätta att läsa böcker.
Jag vill alltid ha en bok som jag håller på att läser, mitt mål är at läsa en stund varje kväll innan det är dags att sova. Det är väldigt avkopplande tycker jag.

· Umgås mer med vänner.
Under det här året har jag inte varit så social, i år vill jag hitta på mer saker och spendera mindre tid hemma. Jag skulle vilja göra mer saker med mina vänner än att alltid ta en fika. (Även om det är väldigt trevligt!) Jag skulle även vilja bli bättre på att höra av mig till mina vänner som bor långt borta.

· Mer tid med Vidar!
Under året som gått har vi haft barnvakt kanske tre gånger för att bara han och jag ska hitta på någonting helt själva. Under året som kommer skulle jag vilja att det hände oftare. Jag har faktiskt inte velat haft så mycket barnvakt till lillan då jag tyckt att hon kännts så liten. En gång har hon sovit borta… för jag inte velat att hon ska göra det. Men snart fyller hon två år och hon har väldigt fin relation med våra föräldrar, och ju större hon blir desto mer får hon ut av att umgås med sina far- och morföräldrar.

· Börja med checklistor
Ibland kan jag ha en massa små saker som ska fixas här hemma…typ sätta upp en gardin, köpa ramar, rensa ett skåp osv… dessa saker kan jag gå och tänka på hela tiden. Att det är något jag skulle fixa/göra, men så blir det aldrig av. Jag skulle vilja ha en checklista med saker jag vill ha gjort…sätta upp en dag när det ska göras och göra det. För det tar en massa energi att tänka på dessa små saker.

· Gå på hundkurs
Jag vill att Baxter ska utvecklas och lära sig massor av saker det här året.  Tre gånger i veckan vill jag lägga min tid på att träna med honom. Jag ska boka in oss på hundkurs så att jag får lite verktyg att jobba med.

· Klippa håret minst tre gånger.
Haha… kanske låter som en banal grej. Men när en har långt hår så tänker en inte på att klippa det. Utan en dag upptäcker jag att håret är sjukt slitet. Kollade i kalender och såg att jag klippte det i april senast! Jag skulle vilja vårda håret bättre och klippa mig oftare.

Hitta stilen
Under året 2016, har jag renast ut massor av gamla slitna och oanvända kläder. Snart ska jag göra en rensing igen, samt skriva upp vad för kläder jag behöver. Jag vill ha nya fina kläder, är trött på mina gamla slitna hoodis och utvättade t-shirts. Jag vill hitta min stil!

Utvecklas och lära känna massor av nya människor på jobbet!
Det är svårt att sätta upp mål till jobbet när jag inte börjat jobba än. Men jag vill verkligen utvecklas och utveckla. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och köra järnet!

Jag känner mig otroligt peppad inför detta år, jag hoppas att det 2017 kommer att bli ett pang-bra år!
//Maddo

#1 - - Sandra:

Låter som bra och sunda mål för året!

#2 - - Anonym:

Angående ditt mål om att börja spara så kan jag tipsa om Facebook-gruppen Economista-kvinnor som gillar aktier och privatekonomi. Så mycket tjejpepp och bra tips! :) Kram Carro

Svar: Tack för tips! Ska kolls in. 😊
Maddo