Vår midsommarafton 
 
Igår hade vi midsommarfest hemma hos oss! Vi dukade långbord på gården och började kalaset med jordgubbstårta och bubbel.
 
 
Efter fikat så fixade vi i ordning midsommarstången, sen blev det dans för hela slanten! Vår granne Mats och hans dotter + pojkvän kom ner och spelade fiol, kontrabas och gitarr för oss! 
 

Efter dans blev det lekdags som jag hade fixat. Hoppa i storsäck var det roligaste jag sett på länge...höll på att dö av skratt! haha...

Alla män i sällskapet utom två hade något gemensamt.... ;) Kolla gärna in vilken pose som verkar vara populär. 

Efter lekarna så dukade vi fram buffén... och vi alla blev väldigt mätta.
Vi tre lärde känna varandra under vår au pair år, och igår var det första gången vi sågs alla tre sen då! Super kul =) 
Paulina och Amanda!
Efter middagen blev det brännbollsmatch mot ett annat midsommarfirargäng här ute i Stegeborg. Efter att vårt gäng vunnit matchen, värmde vi upp bastun och bastade. 
Sen var alla lite lagom trötta....
Alla gäster sov över utom en familj, så imorse blev det frukost långbord med 15 personer. Väldigt mysigt måste jag säga. 

Tack alla för världens BÄSTA helg!! Jag var rätt dålig på att fota, många som inte hamnade på bild. De är inte likt mig... men i år var det jag som ansvarade för hela festen så jag hade inte riktigt tid att fota. 
 
Nästa vecka är det sista jobbveckan innan semestern.
HEJ SOMMAREN!
//Madeleine 
 
 

En lördag i juni

Helgen inledde med en AW på hamnkrogen tillsammans med Maja och Jens. Sååååååå gott att jag skulle kunna äta den 100 gånger om!
 
Lördagmorgon
 
Jag och lillan sådde gurka, morötter, sallat och rocula idag.
 
vår oas!
 
Gokväll kära läsare!
Det är lördagkväll och jag sitter ut i soffan som ni ser på bild ovan och skriver i bloggen. Äntligen kom jag ihåg att knäppa av ett par bilder på vår altan. Vi har ju i år köpt ny soffa, samt satt upp insynd/vindskydd på kortsidan av altanen. Vi bor i ett riktigt blåshål och det är en enorm skillnad att sitta här ute nu när vi satt upp det där skyddet, som min kära sambo har sytt och fixat med.
Vårt gamla köksbord fungerar bra här ute då det är så liten plats att ha möbler på. Nu är det bara blommorna som saknas! Måste åka och köpa sommarblommor, pelargoner i drivor och annat färgglatt.

Den här lördagen började här ute med frukost! Sedan satt vi i soffan och läste alla tre. Efter en skön och seg morgon gick jag och lillan ut och sådde, jag har aldrig tidigare gjort det. Så vi får se om det blir något. Vi har ett par "pallkragar" som gapade tomma. Jag tyckte det såg tråkigt ut. Vi får se om det blir någonting. Mest hoppas jag på gurkan så att jag kan lägga in den, det är riktigt gott!

Igår kväll efter jobbet åt vi middag på hamnkrogen tillsammans med Vidars syster Maja och hennes Jens. Det var verkligen så gott!! Och trevligt :) Jag gillar att ha besök här hemme, hellre att folk kommer hit än att jag åker iväg haha... På tal om att folk kommer hit. Vi ska ha världens bästa midsommarfest i år! Som det ser ut nu blir vi 16 stycken och de flesta kommer stanna kvar över natten, kommer bli så himla kul.
 
Denna kväll spenderar jag själv med lillan. Vidar är inne i stan med sin ölbryggargrupp. Jag var nyss ute på en långpromenad. Vibsen fick krypa ner i vagnen med pyamas och så gick vi Sontorpsrundan (8km).
När vi kom hem lyfte jag över henne till sängen, fungerade fint. I vanliga fall när Vidar är hemma går jag alltid själv med Baxter på en kvällsrunda.
Jag älskar juni och ljuset ute!! Dessa bilder är tagna strax innan 21.
 
En får verkligen igen allt ljus efter en mörk vinter. Ursch.. blir alldeles deppig av att tänka på mörkret som är om vintern. Natt när man åker och jobbar och natt när en kommer hem... Nä hörrni nu ska vi inte tänka på vintern när vi har underbara sommaren här!!
 
Hoppas ni haft en lika trivsam lördag som mig.
//Madeleine
 

Nationaldagen

Jag bjöd på denna goda smörgåstårta. Receptet hittade jag här på denna blogg...
 
Våra gäster var Mattias och Hanna
 
Hanna hugger in!
 
Vi tog lilla båten till Stegeborgs sidan.
 
Där vi fikade...
och kollade på flyguppvisningar.
Kanalbåten har börjat gå igen och här mötte vi henne på vägen hem.
 
 
Hej Bloggen!
6 juni och Sverige har bjudit på sitt bästa väder! Finns inget att klaga på. Vi har idag hängt med Mattias och Hanna. Vi var och kollade på flyguppvisningarna vid Stegeborgs slott. Jag och Vidar har varit där ett tidigare år. Jag tycker inte det är så mycket att ha... Hade varit grymt besviken om jag kommit långt ifrån för att kolla. Men nu var det ju på hemmaplan, då blir det mer kul att det är något som händer.
Jag tror att jag skulle passa bra att jobba som eventansvarig, alltid när jag är iväg på olika vänt så kommer jag på massor av saker hur det skulle kunna bli en bättre upplevelse.
 
Lyxigt att vara ledig en tisdag! Just nu sitter och jag skriver på altanen, kollar på alla båtarna som åker förbi. I år blir det vår tredje sommar här i detta underbara hus!
Det tar sin lilla tid, men en hem växer sakta men säker fram. Till hösten väntas tapetsering. Sen hoppas jag på att jag ska lyckas övertala Vidar att byta sovrum och flytta upp till övervåningen.
 
/Madeleine