Livet är underbart!

Kära kompisar!
Är så glad över att ni tar er in här trots att jag inte är lika aktiv längre, men det är ju värt det. För helt plötsligt dyker det upp ett inlägg här på portalen. ;)
Vi kör en vad-som-hänt-sen-sist... så skriver jag lite funderingar och tankar efter det. :)

 
 
För ett par helger sen var Mattias och hälsade på oss. Vi gick upp på berget och grillade korv och kokade kaffe. Efter utflykten stannade han även kvar på middag :) Hans Hanna var tyvärr väg på egna äventyr.
 

På jobbet håller jag just nu på att spela in en längre film... sista scenerna spelades in i veckan, och ska klippas efter helgen. Kommer bli grymt kul! Min kollega Jacob bakom kameran.

 
 
Förra helgen fixade jag tillsammans med Thereses vänner en babyshower hemma hos mig, för den blivande mamman. Det var super trevligt och suuuuper gott! Vi åt, åt, åt, pratade och lekte lekar som jag hade satt ihop. I mitten av april är bebisen beräknad och jag längtar massor. Så himla kul när ens vänner får barn.
 
Vårt sovrum imorse, solen som lyser in genom fönstret!
 

Idag har Malin och Ester varit här och hälsat på. Jag bjöd på våfflor, med matiga tillbehör och sen var vi ute och lekte massor i solen.
 
 
När dom åkte hem på eftermiddagen så planterad jag och lillan blommor, sen rensade vi lite på tomten och lekte nere vid stranden tillsammans med Baxter.
 
Det är ungefär det jag hunnit med utöver jobbet! Efter att jag börjat jobba har tiden sprungit iväg. Både februari och snart även mars har kommit och gått i en blinkning. Men det har inte mig något emot, jag kommer gärna snabbt fram till våren och sommaren.

Snart fyller mitt lilla troll 2 år. Världens bästa unge! Hon har sedan förskolestarten börjat prata allt mer, och nu kommer det riktiga ord mest hela tiden. Nästan varje dag blir jag full i skratt av hennes uttryck.
Förut satt hon och sjöng, (Hon fick en fin sångpåse av Ester i förskottspresent) och då började jag sjunga med henne.. då satte hon upp handen som ett stopp tecken och sa - Nej mamma! Inte sjunga...
Så fortsatte hon att sjunga själva haha...
Hon har fått ett nytt favorit djur som är "Ekko-korren", låter så gulligt när hos säger det. Hon klär på sig kläderna nästan helt själv, kan byta sin egna kissblöja, klättra ur och ner i sin stol vid bordet, går upp och ner i trappen utan att vi måste vara där och hjälpa henne... Hon börjar helt enkelt att bli stor! :)
Hon är väldigt pysslig av sig, hon leker alltid själv och vi är aldrig med och aktiverar henne, utan hon är väldigt kreaktiv. 
Eftersom att både jag och Vidar tycker att det är riktigt tråkigt att leka med leksaker så är det något vi i stort sätt aldrig gör med henne. Istället är hon med oss på det vi gör. Som förut när jag plantera blommor, då var hon med och grävde, vattna och fixa. Hon är alltid med och hjälper till när vi lagar mat och bakar. Hon tycker det är roligt att duka bordet och hjälpa till att plocka ut diskmaskinen och tvättmaskinen.
 
Just nu känns livet vädligt bra. Allt har fallit på plats, den största oron och funderingen jag haft är just jobbfrågan. Den har verkligen tyngt ner mig. Jag visste faktiskt inte hur mycket den tryckte ner mina axlar förrän pressen försvann. Alltså, det är så lätt att andas nu. Jag älskar mitt nya jobb, och jag har nästan svårt att förstå att det är en fasttjänst och inte vikariat.
Nu vill jag bara leva i nuet, och njuta av det fina livet jag har. Jag vill inte tänka så mycket på framtiden, och framtidsplaner utan bara vara här och nu.
Eller till hösten kan jag väl tänka på, för jag och Vidar vill gärna åka iväg på en utlandsemester :)
 
Njuter du av livet?
//Madeleine
 
 
 
#1 - - Anonym:

Passa på så länge hon vill hjälpa till.snart blir hon äldre .

#2 - - Anonym:

Det som skrev var jag.din bästa faster som längtar efter vibeke.sofia och ida och sören hälsar.