Vår sommarhelgHej Bloggen
Vi har haft det så himla fint dessa dagar. I onsdags checkade jag ut från jobbet för att njuta av långledigt tillsammans med mina favoriter.
I torsdags var vi bjudna på frukost hos Therese och Johan (fast hos Ts pappa då de bor i Uppsala) Vi fick träffa lilla Filip som fylld 1 månad för några dagar sedan. Det var roligt att träffa våra vänner nu som föräldrar!!
Efter frukosten åkte vi hem och fixade i trädgården och på altanen (måste komma ihåg att visa bilder på hur det ser ut nu) Efter all fix packade vi båten full av grejer och laddade upp henne inför morgondagen.
 
I fredagsmorse gav vi oss iväg från Stegeborg och seglade ut mot St:Annas skärgård. Vädret har varit helt fantastiskt. En riktig sommarhelg! Det är så mysigt att vara iväg hela familjen, och bara vara vi.
Jag hann att läsa massor, Vidar lagade god mat och så skålade vi i bubbel. Bästa helgen på länge.
För första gången så känns det något vemodigt att köra igång en jobbvecka igen. Jag hade gärna varit ute några dagar till.


Mina panséer har återigen bildat en skog, älskar dessa små lättskötta blommor!


En annan faorit är ju Syréner... de doftar så gott att jag kan nosa på dom i evigheter. Jag har plockat in flera buketter.

 
I samma stund som vi anlände hem till Stegeborg så vände det fina sommarvädret och bjöd på regn och rusk. Jag sitter i skrivande stund på vår altan och lyssnar på regnet. Det börjar bli lite små kyligt ute...
Vidar är och jobbar ett kort kvällspass, Baxter sover i soffan och lillan i sängen.
Hon har börjat prata så mycket och framför allt frågar hon saker mest hela tiden. "Vad är det för nått?" "Vad gör du?" är hennes två favoritfraser. Det är så häftigt att att hon blivit så stor!! Min älskade unge, jag är så stolt över henne.
Hon är så duktig på att sätta ord på vad hon känner "jag är ledsen". Eller om vi säger akta som du inte ramlar... då säger hon "Om jag ramlar får jag ont och blir ledsen". Hon är så roligt att lyssna på.
 
brr... nu börjar det blåsa upp ordentligt, dags att stänga ner datorn.
//Maddo

Livet vaknar till liv när sommaren kommer!

Kära läsare.
Har det någonsin gått så här lång tid mellan mina senaste uppdateringar här på bloggen? Inte vad jag minns... Till mitt försvar så har jag tänkt att jag flera gånger ska uppdatera.. senaste gången hängde hela min dator och andra gånger har jag inte haft några bilder.
Men idag, den 24 maj är det dags! Jag tänkte ett upplägg som de tigare inläggen, med bilder och så lite text.
Maj månad börjar närma sig sitt slut och detta har jag gjort bland annat:


Vi har varit ute med båten och gjort en övernattning. Det första Baxter gjorde när vi kom i land var att "ramla" i sjön... Idag har vi köpt en flytväst till honom, och på fredag åker vi ut över helgen med båten. Både jag och Vidar är långlediga den här veckan. Det känns så skönt och lyxigt!
Vibs på båten.
Första övernattningen låg vi vid en ö brevid Risö.
Vidar har fyllt 29 år, och det firade vi tre hemma med tårta. Min älskade Vidar, kan inte fatta att vi nästa år fyller 30?! Det är galet om något.
Magnolia har fått flyttat hem till oss! Tidigare har hon legat i Stegeborgs hamn, nu ligger hon på svaj utanför hus och lockar oss ständigt med sin närvaro.
 
Jag har varit på jobb med mina kollegor Gustav och Jacob i Norrköping, på event som heter pre-hack. Jag och Jacob jobbar en del ihop med filmerna som vi publicerar på Östgötatrafiken. Han är grym på allt som jag är dålig på... typ! :)
 
För ett par helger sedan var Vidar och ja ute på middag, kvällen slutade med utgång på Arbis. En nattklubb i Norrköping som jag aldrig tidigare har varit på. Kommer garantrat gå dit igen, med då tillsammans med ett dansglatt tjejgäng. Måste bara vänta till alla mina vänner fött ut sina barn osv... hehe..
 
Förra helgen tävlade Vidar i ölbryggning, och ni ser ju hur det gick. Den 20 juli kan ni smaka hans öl på Black linon i Norrköping. Ett av priset var att få brygga ölen på Norrköpings bryggeri.
 
Vibsen på väg till förskolan, där hon trivs jättebra! Hon springer glatt in när vi kommer och vill inte åka hem när vi hämtar henne... Personalen är fantastiska och jag är verkligen glad att vi valde Waldorf för henne. Små barngrupper med max 8 barn i en grupp, till hösten ska de bara vara 6 barn. Ekologiskamat och plastfrimiljö!
Det är väl det som skiljer sig från "vanlig" förskola just nu. :)
 
När lillan är på förskolan, så är jag på mitt fantastiska jobb. Trivs hur bra som helst. Här är en bild på när jag gör en film om Närtarfiken.
 
Hemma på altanen är det helt fantastikt just nu! Vi sitter ute och äter middag, och för nypa oss i armen titt som tätt. Vi kan knappt förstå att vi får lov att bo så här bra. :)
 
Naturen står i blomm och jag känner att alla börjar leva lite extra!
 
Min Baxter... Den här bilden berättar exakt hur hans personlighet är. Han är mer i luften än på marken.
 
Det var dom bilderna jag hade att bjuda på från kameran.
Till nästa gång ska jag se till att ha bilder på vår altan som vi håller på at fixa i ordning. Vi har köpt en ny möbel och annat fint. Sen har jag inte lagt upp några bilder från Vibsens rum, som har stått i ordning sedan april.
 
Men det absolut största som har hänt är att mina två bästa vänner har fått barn! Therese och Sandra.
Imorgon ska vi åka och träffa Thereses och Johans lilla Filip det ser vi fram emot!
 
/Maddo
 
 

Världens bästa 1 maj!

Skriv inläggstext 

Vilken härlig dag vi har haft! April har bjudit på ett riktigt rusk väder. Med både kyla, blåst och snö! Samtidigt som maj månad träder in följer även det härliga vädret med. 


Efter frukost packade vi in oss i segelbåten, som nu mera ligger utanför vårt hus. Premiären turen blev med spinnaker ner till Mem. Det var hur fantastiskt och bra som helst!
Det var första gången som Baxter åkte båt och han sköte sig exemplariskt. Han la sig ner och sov i solen, som att det där med att åka segelbåt har han gjort mååånga gånger. 
Lillan tyckte också det var spännande att åka båt igen. Vi spenderade nästa hela sommaren på båten förra året, men jag tror inte riktigt att hon minns. 

När vi kom till Mem år vi lunch i caféet som finns där. Sedan gick vi en promenad och hittade ett litet minislott i skogen. 
Efter promenaden blev det fika i båten innan vi sedan åkte hem. 
Både jag och Vidar längtar tills vi ska vara ute och övernatta! Så mysigt. 

När vi kom hem var vi ute och njöt av solen!
Det var verkligen skönt ute. Världen bästa första maj. 

Valborgs firandet hoppade vi över i år, det har varit full fart i veckan, så vi var bars sugna på att inte göra någonting. 

I lördags var jsg i Nyköping, vi var ett gäng tjejer som överraskade Sandra med en banyshowe!! I slutet av maj väntas nedsläppt och jsg tror allt hon blev förvånade när hon kom hem från jobbet och möttes av detta.... 


Sandra! En vän jag funnit på "senare" år. En helt fantastisk människa! Glad, positiv och äventyrlig är tre ord som beskriver henne bra. Vi har alltid sjukt intressant samtal med varandra allt från politik, feminism till resor och funderingar på livet.

Dags att sova, imorgon ska jag upp tidigt och vässa sång rösten. Någon fyller nämligen år här hemma. 

//msddo