Världens bästa resa!

Två veckor spenderade vi på den Vackra ön Teneriffa. Vi bodde på hotellet Compostela Beach Golf Club. Ett hotell som låg ca 20 min gångavstånd till havet. Ny renoverat och superfräsht! Lagom stort poolområde för en familj som oss, som inte spenderade mycket tid på hotellet.
Vi valde till frukostbuffé, något vi inte skulle göra om. Då det inte var så bra kvalité på maten. Vi hade en lägenhetshotell så vi lagade mycket mat hemma, och kunde då också ätit frukost "hemma".
Teneriffa är en ön som passar dig som gillar värme, men också vandring! Att åka till Tenerffa och bara hänga på stranden så har du missat hur mycket som helst!
För stranden och strandpromenaden är galet turistig och smått hysterisk. Det är i norra delen det händer grejer!


Strandpromenaden


Helt själva på en strand i lilla fiskarbyn San Miguel de Tajao. Här hittade vi två att de bästa resturangerna på hela resan! Jag upplever att kvaliten på maten förbättras massor bara du kommer bort från turistställena.


På en utsiktplats på väg upp till Teide.
Vi såg så många vackra platser genom bilrutan. Vi åkte på flera roadtrips där vi bara satte in GPSen till ett spännande ställe.


Vår hyrbil som vi hade under hela vistelsen. Smidigt och billigt. Dessutom var bränslet billigt. Vi hyrde här i från och var super nöjd.


Teide -Spaniens högsta berg! Mäktig syn!


Vandring i ett helt dött landskap. Kändes som att vi var på en annan planet.Vi vandrade på en lägre höjd, och där växte det lite mer...

När vi skulle inta var matsäck, så dök en sådan här liten rackare upp. Kul tänkte vi först... men sen hens kompisar dök upp och vi kunde räkna dom till 17 stycken var det inte lika kul längre... Vi plocka snabbt i hop matsäcken och sprang! Kändes som att vi var med i Jurassic park hehe ;)

En annan slående utsikt som vi såg från bilfönstret.

Vacker solnedgång får avsluta världens bästa resa!
 
/Madeleine
 
 

Thanksgiving 2017!

 
Hej Bloggen!
Igår träffades detta härliga gäng hemma hos oss: Sandra, Joel, Bebis-Emil, Therse, Johan och bebis-Filip. Vi "firade"thanksgiving. En tradition som vi gjort i några år tillsammans med Tessan och Johan. I år hakade även Sandra och Joel på tåget. 
Dagen går ut på att vi ses tidigt (kl 11:00 blev det år) Sedan lagar vi mat, skålar och äter lite plock.
Så mysigt, och maten är riktigt god! Från de första åren då vi körde american-way-all-in till att ha gjorden liiiiite mer "svensk" så är maten nu perfekt!
(Bara majsbrödet vi inte riktigt lyckas med...)
Fördrinken en Gingersnap.
 

Baconlindade daddlar! Så gott :)

Efterrätten blev en äppelpaj bakade i ett äpple.


cranberry sauce

 
Ett dukat bord med massor av gott.

Alla sov över hos oss, så idag bjöd vi på amerikans frukost. Tessan, Johan och Filip åkte hem efter frukost. Vi andra gav oss ut på en promend i solen, så skönt! När vi kom hem åte vi leftovers och tog en kopp kaffe. Sen åkte även dom hem.
Det var så roligt att få umgås med vänner en helg, jag minns knappt när vi gjorde det senaste?! På sommaren känns det som att det händer hela tiden, sen under hösten går en i ide...
 
Den här eftermiddagen har vi bara slappat här hemma... Vibeke har lekt, och jag har tid att sitta vid datorn och skriva. Vidar kollar på film.
Skönt!
 
Tänkte lägga upp ett inlägg med bilder från Teneriffa tagna med systemkameran.
Har knappt hängt med på att det idag är 2 veckor sedan vi kom hem från vår resa?!
Nästa helg är det första advent.
/Madeleine

Uppdatering av app

Lite lustigt att jag skrev hur dålig blogg.se's app var i mitt förra inlägg, för nu har de uppdaterat den. 
Är ju tvungen att testa såklart!

(null)
Denna bild tog jag innan vi for på semester hade visst ingen nyare hemifrån. 
  • Det går också att punkta upp en lista. 
  • Det är ju bra!
samt lägga in en länk! det har jag saknat. 
(null)
En annan ny funktion är att jag kan skapa kollage i appen. 

Dessutom gick det smidigare att lägga in bilder i arkivet. 
Bra där blogg.se! 
/Madeleine